محمد جعفرزاده در گفتو گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در بخش بیماریهای واگیردار دغدغه اصلی ما بیماری «تب مالت» و گازگرفتگی حیوانات خانگی است که بر اساس اقدامات پیشگیرانه سعی بر این است تا آمار ابتلاء به این بیماریها به شدت کاهش پیدا کند.
وی نگاه پیشگیرانه را در این حوزه مؤثر و راهگشا عنوان کرد و گفت: در کنار جلوگیری از کشتارهای غیرمجاز و مصرف بهداشتی مواد خام دامی و محصولات لبنی، سعی بر این است تا دامداران موارد بهداشتی و پیشگیرانه را مد نظر قرار دهند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به گازگرفتگی از حیوانات خانگی و مراجعه کودکان و نوجوانان به مراکز بیمارستانی اشاره کرد و افزود: به محض گازگرفتگی باید تزریق واکسن علیه بیماری «هاری» انجام شود و با وجود هزینهبر بودن تزریق واکسن، ما به صورت رایگان این کار را در مراکز بهداشتی انجام میدهیم.
جعفرزاده تصریح کرد: در سالهای اخیر با توجه به نگهداری حیواناتی نظیر سگ، گربه و… در منازل گازگرفتگی کودکان و نوزادان را شاهد هستیم که ضرورت دارد جلوی این امر با مراقبتها و دقت بیشتر گرفته شده و بیش از این شاهد شیوع بیماریهای واگیردار نشویم.
غربالگری درمانی در کنترل سرطان، دیابت و فشار خون در اردبیل
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به بیماران غیرواگیردار به ویژه شیوه سرطانها، فشار خون و بیماری دیابت اشاره کرد و ادامه داد: چاقی، کم تحرکی، عدم تغذیه مناسب و عوامل دیگر زمینهساز بروز این بیماریها هستند که نگرانیهای جدی در جامعه به وجود آورده است.
وی ضرورت غربالگری افراد جامعه را علیه این بیماریها یادآور شد و خاطرنشان کرد: افراد بالای ۳۰ سال در مراکز بهداشتی و درمانی به طور مرتب در مورد سرطان دستگاه گوارشی و سایر سرطانها، فشار خون و دیابت مورد آزمایش و کنترل قرار میگیرند تا بروز این بیماری را شاهد نباشیم.
جعفرزاده اضافه کرد: در همه شهرها جمعیت بالای ۳۰ سال هدف اجرای این طرح است که با مراجعه به مراکز درمانی، پایگاههای سلامت و مراکز جامع سلامت این کنترلها و مراقبتها انجام میشود.
وی ضرورت اطلاعرسانی بیشتر در این زمینه را برای آگاهیبخشی مردم یادآور شد و بیان کرد: سعی ما بر این است تا به صورت مستمر اقدامات پیشگیرانه در این حوزه مورد توجه قرار گیرد.
جعفرزاده در ادامه سخنان خود اظهار کرد: ما خدمات متنوعی را در مراکز بهداشتی به صورت رایگان ارائه میکنیم که در حوزه بهداشت دهان و دندان سامانهای راهاندازی شده و بیش از ۱۵ هزار نفر از دانشآموزان استان اردبیل اطلاعات خود را در آن بارگذاری کردند.
وی تصریح کرد: دانشکده دندانپزشکی نیز با تعرفه دولتی برای عموم مردم و به صورت رایگان برای کودکان ارائه خدمات میکند که ضرورت دارد خانوادهها در این زمینه اقدامات پیشگیرانه را در پوسیدگی از دندان کودکان مورد توجه قرار دهند.
جعفرزاده گفت: حتی یکی از شهرهای این استان به عنوان شهر بدون پوسیدگی معرفی شده و از طریق وزارت بهداشت ساکنان آن مورد تجلیل قرار گرفتند.
وی برنامههای هفته سلامت را از ۹ تا ۱۵ اردیبهشت با شعار «سلامت برای همه» یادآور شد و افزود: نواخته شدن زنگ سلامت، ادای احترام به شهدا، ارائه خدمات رایگان در شبکههای بهداشتی، توجه به جوانی جمعیت و سلامت دوران سالمندی از برنامههای تدارک دیده شده در هفته سلامت امسال است.
جعفرزاده در مورد جوانی جمعیت نیز خاطرنشان کرد: اگر در سالهای آینده توجهی به افزایش جمعیت نشود، ما با بحران جدی پیری جمعیت روبهرو خواهیم شد.
وی ارائه بستههای حمایتی را از خانوادهها برای فرزندآوری یادآور شد و اضافه کرد: حتی برای مادران باردار خدمات رایگان از طریق مراکز بهداشتی ارائه میشود و ما سلامت آنها را به صورت دقیق رصد میکنیم.
جعفرزاده بیان کرد: در برخی از روستاهای پرجمعیت در کنار بهورز، پزشکان عمومی را نیز بهکارگیری کردیم و طرح دهگردشگری را در حوزه بهداشت و درمان اجرا میکنیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نظارت بر صنوف و ارتقای سلامت آنها را از دیگر برنامهها اعلام کرد و ادامه داد: با همراهی رسانهها به راحتی میتوانیم اهداف تعریف شده در بخش بهداشت و درمان را به نتیجه برسانیم.