خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: شوراهای اسلامی از ثمرات و برکات انقلاب اسلامی بوده که به فرمان امام تشکیل شده است.
وجود شوراهای اسلامی در ایران نشان از مشارکت مردم در تصمیم گیری ها بوده که بسیار دارای اهمیت است.
وظایف فراوانی برای شوراهای اسلامی شهرها در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده که برخی از این وظایفها در حیطه نظارتی و بخشی در حیطه اجرایی تعریف میشود.
هفته شوراهای اسلامی فرصتی ایجاد کرد تا با رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند به گفتوگو بنشینیم.
حسنی صفت در این گفتوگو ضمن تبریک روز کارگر و معلم اظهار داشت: از دولتمردان تقاضا داریم تا تنها شعار بوسه انبیا بر دستان کارگران و معلمی شغل انبیا بوده اکتفا نکرده بلکه به حقوق مادی و معنوی این دو قشر بپردازند.
وی با اشاره به اینکه عمر شوراهای اسلامی در ایران مربوط به ۲۴ سال گذشته نبوده بلکه قبل از انقلاب نیز شوراها با نامی دیگر همچون انجمن شهر فعالیت داشته که اعضای این انجمن را نیز مردم انتخاب می کردهاند، یادآور شد: بعد از انقلاب ۲۴ سال بوده که طی شش دوره شوراهای اسلامی فعالیت دارند.
ارتباط بین شورا و دستگاههای اجرایی بهترین عملکرد را برای مردم رقم بزند
رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند یادآور شد: بر اساس اصول متعددی که در قانون اساسی آمده و به جایگاه شوراهای اسلامی تأکید شده حوزه اختیارات وسیعی به شوراهای اسلامی داده شده است.
حسنی صفت با اشاره به اینکه بر این اساس قانون تمام ارگانهای اجرایی و تصمیم گیر کشور را مکلف ساخته که باید نظارت شوراهای اسلامی را به طور کامل بپذیرند و شوراها بر همه راگان های دولتی باید نظارت داشته باشند، گفت: بنابراین بایستی ارتباط بین شورا و دستگاههای اجرایی به گونهای باشد که بهترین عملکرد را برای مردم رقم بزند و موجب تسریع در امور مردم شود.
وی با بیان اینکه امور نیز هستند که خود شوراها قانون گذاری میکنند، افزود: در اداره شهر قانون گذاری بر عهده شوراها است.
طرح ۱۵ ساله در مرحله بازنگری
رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند در خصوص تعریض برخی از خیابانهای پرتردد مرکز استان که مورد درخواست مردم بوده گفت: آنچه در جهان حکمفرما بوده در حال حاضر معابر را تعریض نمیکنند بلکه با یکطرفه کردن معبر مشکل ترددها را حل میکنند.
حسنی صفت با اشاره به اینکه طرح جامع ترافیک بیرجند در سال ۹۹ مطرح بوده اما به دلایلی تصویب آن به طول انجامیده و بالاخره سال گذشته تصویب شده اما به سبب اینکه زمان زیادی از این طرح گذشته باید مورد بازنگری قرار گیرد، اضافه کرد: بر اساس این طرح وظایفی بر عهده دولت و شوراهای اسلامی گذاشته شده است.
وی ادامه داد: این طرح ۱۵ ساله بوده که در طی سه مرحله باید اجرایی شود که مرحله نخست اصلاح هندسی معابر طی ۵ سال، تأمین زیرساختهای لازم در مرکز استان برای بی آر تی طی ۵ سال بعد و در ۵ ساله پایانی باید خط بی آر تی اجرا شود.
ایجاد مانع برای اجرای طرح بی ار تی
رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند افزود: تعریض و مناسب سازی معبر از دانشگاه بیرجند تا میدان شهدای عبادی و ادامه آن از میدان ابوذر تا مهر شهر پروژه سنگینی بوده که ۱۵ سال بعد از تصویب خط بی آر تی باید انجام و در این راستا نیاز به تعریض مسیرهای بیان شده دارد.
حسنی صفت با بیان اینکه خیابان ارتش که یک سمت آن اراضی خالی با کاربری نظامی بوده با هزینه و زمان اندک میتواند برای تعریض و مناسب سازی کمک بزرگی به این طرح باشد، اضافه کرد: برخی از مسئولان ورود یافته اما برخی حرفش را میزنند و در واقع مانع شدهاند.
وی با اشاره به اینکه پیگیری برای انتقال پادگان انجام شده و دستگاههای متولی ادعا نمودهاند که پادگان منتقل شده است، تصریح کرد: برای تعریض معبر در این قسمت از شهر نیاز بوده که از چهار راه غفاری تا میدان ابوذر به سمت خیابان ارتش در داخل اراضی پادگان فعالیت انجام که این امر نیز به نیاز به تملک این اراضی دارد و باید بر روی این موضوع تمرکز شود اما متأسفانه هنوز برای متولیان امر این موضوع قابل قبول نبوده که این طرح باید در بیرجند اجرایی شود و آن را منوط به آمدن طرح جامع میکنند.
حل و فصل خشک شدن ۵۴۰۰ اصله درخت در بیرجند با اختصاص ۱۱ ساله چاه
رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند در مورد خشک شدن درختان مقر قبلی پادگان در بیرجند گفت: حداقل ۵۴۰۰ اصله درخت خشک شده و به دادگستری شکایت شده اما بر اساس قانون اگر بین دو دستگاه اجرایی اختلاف ایجاد شود باید در استانداری این موضوع حل و فصل گردد.
حسنی صفت ادامه داد: در همین راستا جلسات متعددی در استانداری برگزار شده و در نتیجه استانداری یک چاه مخروبه که ۲ میلیارد تومان هزینه برای راه اندازی نیاز دارد به مدت ۱۱ سال با دبی آب ۲ لیتر در ثانیه برای این امر اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه شورای اسلامی شهر بیرجند یک جوان ۲۴ ساله بوده و به نظر میرسد هنوز به بلوغ نرسیده است، بیان داشت: تعامل خوبی بین دستگاههای اجرایی و شوراها نبوده و به نظر میرسد عزمی برای این اتفاق وجود ندارد و تاکنون دولتها اختیارات شوراها را محدود ساخته و میسازند.