مدیرعامل مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان، گفت: اصل مأموریت ما مدیریت بهینه و مطلوب بیماران مبتلا به سرطان است.

به گزارش خبرنگار مهر، در کنگره بین المللی ژنومیکس سرطان که در روزهای ۱۳ تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ در سالن اجلاس سران برگزار شد، مباحث متعددی پیرامون تشخیص، پیشگیری و درمان سرطان؛ در قالب پنل ها و سخنرانی‌ها صورت گرفت.

در یکی از پنل‌های این کنگره، وضعیت سرطان در استان قم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

مهدی مصری رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، در ابتدای این پنل، بر اهمیت مقوله آینده پژوهی در حوزه سرطان اشاره کرد و گفت: علم و طب ما باید به روز باشد. استفاده از فناوری‌های نوین در شناسایی عوامل خطر بیماری‌ها، از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی همچنین به گفتگو با مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، اشاره کرد و افزود: درخواست کردیم بیماری‌های مادرزادی هم در لیست بیماری‌های خاص و صعب العلاج قرار بگیرد.

مصری با اشاره به نقش تغذیه در بروز بیماری‌ها، گفت: بررسی‌ها نشان داده است، پرخوری در افراد بالای ۵۰ سال، باعث می‌شود پزشک در تشخیص بیماری و نسخه نویسی دچار مشکل شود.

وی با عنوان این مطلب که نوشیدن آب حین غذا خوردن باعث می‌شود فرد دچار کبد چرب شود، افزود: عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند دستگاه گوارش را دچار اختلال کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، در ادامه به چشم انداز کنترل و پیشگیری از سرطان در کشور اشاره کرد و گفت: باید رفع دغدغه‌های بیماران مبتلا به سرطان را بدانیم و به آنها توجه کنیم. همچنین، مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان، می‌تواند ما را در پیشبرد برنامه‌هایی که داریم، کمک کند.

در ادامه این پنل، باقر محمودی دبیر کمیته مدیریت سرطان دانشگاه علوم پزشکی قم، نیز با اشاره به همکاری مؤسسه مکسا در اجرای برنامه‌های غربالگری سرطان در استان قم، گفت: دوستان در مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان، در اجرای برنامه‌های پیشگیری و کنترل سرطان کمک بسیار خوبی کرده اند.

وی با طرح این سوال که چرا در قم سرطان را اولویت قرار داده ایم، افزود: مطالعات و تحقیقات ما در سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰، نشان داد که ۶۵ درصد افراد بالای ۳۰ سال در قم، دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

محمودی گفت: استان قم، جزو کم تحرک ترین استان‌های کشور است و مصرف دخانیات در استان قم رو به افزایش است.

محمد جهانگیری مدیرعامل مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان، با اشاره به ازدیاد مداخلات در حوزه سرطان، گفت: کنترل و پیشگیری از سرطان، نیاز به کار و ممارست بیشتری دارد.

وی ضمن اشاره به کسب تجربیات لازم برای کنترل و پیشگیری از سرطان در کشور، افزود: امروز به مدلی رسیده ایم که می‌تواند قسمتی از معضلات را کم کند.

جهانگیری گفت: اصل مأموریت ما مدیریت بهینه و مطلوب بیماران مبتلا به سرطان است.

وی با عنوان این موضوع که محوریت در برنامه کنترل و پیشگیری از سرطان، بیمار است که شامل خانواده و اجتماع می‌شود، افزود: ما باید به ابعاد روحی و روانی بیمار نیز توجه کنیم.

جهانگیری ادامه داد: همچنین، جایگاه بیمار در خانواده خیلی مهم است که توجه شود؛ زیرا اگر بیمار ما سرپرست خانواده باشد، از دست رفتن او، تبعات بیشتری به دنبال دارد.

وی با عنوان این مطلب که خدمت به بیماران مبتلا به سرطان نیازمند سامانه اطلاع رسانی، گفت: تا این سامانه ایجاد نشود، نمی‌توان از فرآیند خدمت مطلع شد.