به گزارش خبرنگار مهر، اکبر باقری، بعد از ظهر شنبه در نشست خبری اظهار کرد: از مهرماه سال ۱۴۰۱ تا کنون ۲۳۴ میلیمتر بارش داشتیم که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۱۹۲ میلیمتر بوده که حاکی از افزایش ۲۱ درصدی بارشها نسبت به سال قبل و کاهش ۶.۵ درصدی نسبت به دوره آماری بلندمدت است.
وی حجم آب ورودی امسال به سد تهم را ۱۳ میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: سال گذشته ۴ میلیون مترمکعب آب ورودی به سد تهم داشتیم که خوشبختانه بارشهای امسال ۲۵۶ درصد آب مخزن را بیشتر کرده است و اکنون ۲۳.۵ میلیون مترمکعب آب پشت سد داریم و میزان پرشدگی آن ۲۸ درصد است.
سرپرست شرکت آب منطقهای زنجان میزان آب ورودی به سد گلابر در سال جاری و سال گذشته را به ترتیب ۵.۱۳ و ۴ میلیون مترمکعب برشمرد و افزود: حجم کل سد کلابر ۱۱۶ میلیون مترمکعب است و درصد پرشدگی آن ۴۵ درصد ثبت شده است.
وی با اشاره به اینکه امسال برای سد کینهورس ۴ میلیون مترمکعب آورد داشتیم در حالی که این میزان در سال گذشته ۷ میلیون مترمکعب بود، ابراز کرد: حجم کل مخزن ۱۶ میلیون مترمکعب و حجم آب موجود ۸.۵ میلیون مترمکعب است که حکایت از پرشدگی ۵۴ درصدی دارد.
باقری با بیان اینکه سال گذشته ۱۵ میلیون مترمکعب آب به سد تالوار وارد شده و امسال ۳۶ میلیون مترمکعب آب ورودی ثبت شده است، تصریح کرد: این سد حجم مخزن ۱۲۷ میلیون مترمکعبی دارد و در حال حاضر میزان آب موجود آن با ۲۸ درصد پرشدگی ۱۵ میلیون مترمکعب است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دو سد در حال احداث در استان داریم، یادآور شد: سد مراش با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی در شهر دندی احداث میشود که ۴۰ میلیون مترمکعب حجم مخزن آن بوده و ۲۶ میلیون مترمکعب آب تنظیمی خواهد داشت و ۲.۵ میلیون مترمکعب از آن به مصارف صنعتی اختصاص مییابد.
سرپرست شرکت آب منطقهای زنجان ادامه داد: از آب پشت این سد ۵.۵ میلیون مترمکعب به محیط زیست و ۲.۳۶ میلیون مترمکعب به حقآبههای پاییندست تعلق میگیرد و بهرهبرداری از آن شهرهای ماهنشان و دندی و ۱۲۲ روستای حوزه ماهنشان را پوشش خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه احداث سد بلوین نیز ۷۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بیان کرد: حجم آب تنظیمی آن ۱۷.۵۴ میلیون مترمکعب است و ۳.۵ میلیون مترمکعب برای آب شرب، ۶.۴ میلیون مترمکعب برای محیط زیست، ۶.۱ میلیون مترمکعب برای صنعت و ۱.۶۴ درصد برای حقآبههای پایین دست پیشبینی شده است.
باقری خاطرنشان کرد: اگر این پروژه تکمیل شود دو شهر حلب و زرینآباد میتوانند برای آب شرب از آن استفاده کنند و ۹۲ روستای این دو شهر نیز تحت پوشش شبکه قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه خط انتقال آب برای دندی ۴۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ابراز کرد: این مسیر ۱۲.۵ کیلومتر خط انتقال آب خواهد داشت که ۴ کیلومتر آن به پایان رسیده و ۴ کیلومتر در حال اجرا است و لولهها برای ۴ کیلومتر دیگر نیز خریداری شده و به زودی کار احداث آغاز میشود.