به گزارش خبرنگار مهر، روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز در مراسم افتتاحیه رویداد اینوتکس ۲۰۲۳ عنوان کرد: بعد از ۱۲ سال، تجربهها و موجهای زیادی را کسب کردیم. طی این مدت، توجه ویژه ای به اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور شده است و درخت زیستبوم فناوری و نوآوری، بسیار بزرگ شده و بسیاری از مشکلات گذشته را پشت سرگذاشته است.
معاون علمی افزود: امروز باید نهالهای کوچک که اکنون به شرکتهای بزرگ تبدیل شدهاند مورد حمایت ویژه قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه مبنای حمایت از شرکتها باید قانون جهش تولید دانشبنیان باشد، خاطر نشان کرد: قانون جهش تولید دانشبنیان یک ابزار مترقی برای شکل گرفتن اقتصاد دانشبنیان در کشور است.
دهقانی گفت: امیدواریم هر روز سهم شرکتها از تولید ناخالص ملی افزایش یابد و به ۱ درصد GDP برسد.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون جهش، فرصتسازی در دو حوزه برای بازارهای داخلی و خارجی ایجاد شده است، گفت: بناست که برای زنده ماندن زیستبوم در حوزههای مختلف از فناوریهای نرم، اقتصاد، انرژی، معدن، امنیت غذایی و…بازار سازی کنیم.
دهقانی گفت: در سال گذشته موافقتنامه ۳ میلیارد دلاری برای فروش تجهیزات پیشرفته فناورانه منعقد شد.
به گفته وی، همچنین طی هفتههای آینده بسته حمایتی ویژهای برای شرکتهای دانشبنیان نوپایی که قرار است به تازگی شکل بگیرند، اجرایی میشود.
وی افزود: پیش بینی می شود امسال نسبت به سال گذشته ۱۹تا ۲۰ درصد رشد سرمایه گذاری در شرکتها در حاشیه اینوتکس بیشتر شود.
وی با بیان اینکه پیش بینی می کنیم صد هزارن نفر از این نمایشگاه بازدید داشته باشند، گفت: امیدواریم در این فرصت مناسب دانشگاهیان، اساتید و دانشجویان از این فرصت بهره برداری کنند.
وی در خصوص بسته حمایتی شرکتهای نوپا گفت:جزئیات اعلام حمایت از نوپاها در وقت دیگری اعلام می شود.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به کلیات این بسته حمایتی گفت: کلیات این بسته ویژه به طور اختصاصی برای نوپاها در حال آماده سازی است و اگر مجموعه دانشی و تخصصی علاقمند باشد در کنار یکدیگر قرار گیرند این شرکتها مانع جدی برای فعالیت نخواهند داشت.
وی تاکید کرد: بیمه، مالیات و سرمایه گذاری از جمله مواردی است که برای دانش بنیان های نوپا در این بسته حمایتی مطرح شده است؛ پیش بینی شده بر این اساس شرکتها شکل بگیرد و به نهال های بارور تبدیل شوند.