خرم‌آباد- مدیرکل ثبت احوال لرستان با اشاره به کاهش ولادت‌ در این استان، عنوان کرد: به سرعت به سمت پیری و سالمندی در حال حرکت هستیم.

فریبرز امیری در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، اظهار داشت: در قالب این قانون، مسائل به صورت مسئله محور مشکلات در این حوزه شناسایی شده است.

وی با بیان اینکه بیش از نیمی از وزارت خانه و نهادهای مهم و اثرگذار عضو ستاد ملی جمعیت هستند، عنوان کرد: ستاد استانی جمعیت هم در استان‌ها و از جمله تشکیل شده است.

کاهش ولادت‌ها در لرستان

مدیرکل ثبت احوال لرستان گفت: طی سال گذشته ۲۴ هزار و ۲۹۳ واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده که نسبت به سال قبل از آن ۴.۴ درصد کاهش داشته است.

امیری با بیان اینکه از مجموع ولادت‌های ثبت شده در استان ۱۳ هزار و ۱۳ مورد پسر و ۱۱ هزار و ۲۸۰ مورد دختر بوده است، ادامه داد: در مجموع به ازای هر ۱۱۵ نوزاد پسر، ۱۰۰ نوزاد دختر متولد شده است.

وی، عنوان کرد: از مجموع ولادت‌های ثبت شده در استان ۱۵ هزار و ۴۵۳ مورد در شهرها و هشت هزار و ۸۴۰ مورد نیز در روستاها به ثبت رسیده است.

مدیرکل ثبت احوال لرستان طی سال گذشته در هر شبانه روز ۶۷ نوزاد در استان متولد شده است، افزود: در هر ساعت در استان سه نوزاد متولد شده است.

امیری با بیان اینکه ۴۹۵ مورد از ولادت‌ها در استان دو قلو و ۱۱ مورد نیز سه قلو بوده است، تصریح کرد: در دهه ۵۰، میزان موالید حدود ۱۵.۵ میلیون نفر بوده، در دهه ۶۰، ۱۹.۵ میلیون نفر، دهه ۷۰، ۱۲.۵ میلیون نفر، دهه ۸۰، ۱۲.۸ میلیون نفر، دهه ۹۰ نیز ۱۳.۵ میلیون نفر بوده است.

به سرعت به سمت پیری و سالمندی در حرکت هستیم

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ باید اوج رشد جمعیت را داشته باشیم که متأسفانه این اتفاق رخ نداده است، بیان داشت: ما فرصت بسیار کمی داریم چون متولدین این دهه‌ها در آینده قدرت فرزند آوریشان کم می‌شود.

موضوع نگران کننده تر این بوده که از این چهار تا پنج نفر، نیمی حتی فرزندی ندارند مدیرکل ثبت احوال لرستان، ادامه داد: متولدین دهه ۷۰ که حدود ۱۲.۵ میلیون نفر هستند به هیچ عنوان نمی‌توانند رشد جمعیت را به حد نصاب برسانند، در سال ۶۸ میزان موالید ما در یک سال دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر بوده است، قرار بود که در سال ۷۸ این عدد به یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر برسد، متأسفانه برنامه به گونه‌ای اجرا شد که در سال ۷۲ این عدد به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسید.

امیری، افزود: شعار «فرزند کمتر زندگی بهتر» دیگر جواب نمی‌دهد، اگر بخواهیم با این وضعیت پیش برویم، ۱۱ درصد جمعیت کشور سالمند است و به سرعت به سمت سالمندی و پیری جمعیت پیش می‌رویم.

وی با اشاره به اینکه در ۲۰ تا ۳۰ سال آینده از مجموع ۱۰ نفر، بین چهار تا پنج نفر عصا به دست و سالمند خواهند بود، تصریح کرد: موضوع نگران کننده تر این بوده که از این چهار تا پنج نفر، نیمی حتی فرزندی ندارند.

رتبه ۱۴ لرستان در بحث ولادت

مدیرکل ثبت احوال لرستان در ادامه با بیان اینکه مجموع جمعیت لرستان تا پایان سال ۱۴۰۱، یک میلیون و ۸۸۱ هزار و ۹۱۴ نفر بوده است، گفت: از این تعداد ۹۵۳ هزار و ۶۸۸ نفر، معادل ۵۰.۷ درصد مرد و ۴۹.۳ درصد زن هستند.

میزان رشد جمعیت در سال گذشته ۷۸ صدم درصد بوده است امیری، بیان داشت: یک میلیون و ۲۰۸ هزار و ۴۵۹ نفر در شهرها و ۶۷۳ هزار و ۱۵۵ نفر در روستاها زندگی می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه میزان درصد رشد جمعیت در این سال ۷۸ صدم درصد، بدون احتساب مهاجرت بوده است، بیان داشت: لرستان در رابطه با تعداد ولادت‌ها در سال گذشته در رتبه ۱۴ کشور قرار گرفت.

مدیرکل ثبت احوال لرستان رتبه لرستان در بحث ازدواج را هشتم در کشور عنوان کرد و گفت: همچنین در واقعه طلاق نیز لرستان در رتبه ۱۷ کشور قرار دارد.

بیشترین ولادت و طلاق مربوط به کدام شهرها است؟

امیری شهرستان‌هایی که بیشترین ولادت در استان داشته‌اند را به ترتیب رومشکان، با فاصله خیلی زیاد خرم آباد، دلفان، کوهدشت، سلسله، پلدختر، الیگودرز، دورود، بروجرد، چگنی و ازنا، اعلام کرد و گفت: در بحث ازدواج هم کوهدشت، دلفان، دورود، سلسله، الیگودرز، بروجرد، خرم آباد، ازنا، پلدختر، چگنی و رومشکان به ترتیب بیشترین واقعه ازدواج را داشته‌اند.

وی با اشاره به ثبت بیشترین فوتی و همچنین طلاق در شهرستان بروجرد، بیان داشت: خرم آباد، دلفان، دورود، کوهدشت، ازنا، الیگودرز، سلسله و پلدختر در رتبه‌های بعدی طلاق قرار دارند.

خبرگزاری مهر را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید