به گزارش خبرنگار مهر، فرید فروزانفر ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران در این خصوص گفت: بر اساس استفساریه تبصره ۴ ماده ۸۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران این مصوبه نیازی به طرح در هیئت تطبیق و نظر این هیأت ندارد زیرا این تبصره شرایط خاتمه خدمت شهردار را مشخص میکند و جزو مصوبات تقنینی شورا نمیباشد.
وی افزود: مصوباتی نیاز به نظر هیئت تطبیق دارد که در حکم قانون گذاری، همچون عوارض و نرخ خدمات و …..باشد و این در حالی است که مدیر کل امور شهری و روستاهای استانداری اعلام کرده است که مصوبه عزل شهردار بیرجند باید در هیأت تطبیق بررسی شود.
این عضو شورای اسلامی شهر بیرجند در ادامه به تشریح تبصره ۴ ماده ۸۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب سال ۸۶ اشاره کرد و افزود: در این تبصره مواردی که باعث خاتمه دوره خدمت شهردار میشود اعلام شده است که شامل استعفای کتبی با تصویب شورا، برکناری توسط شورا شهر با رعایت مقررات قانونی، تعلیق طبق مقررات قانونی و فقدان هر یک از شرایط احراز سمت شهردار به تشخیص شورای شهر میباشد که شورا بر اساس همین بند اخیر نسبت به عزل شهردار اقدام کرده است.
فروزانفر تصریح کرد: بر اساس آئیننامه اجرایی شرایط احراز پست شهرداری در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر شهردار باید دارای سابقه مدیریت میانی به مدت هفت سال باشد که بر اساس قوانین سازمان امور اداری و استخدامی کشور مدیریت میانی شامل مدیرکلی، معاون مدیر کلی، رؤسای سازمانهای شهرداری، شهردار و معاونان شهردار میشود.
وی اظهار کرد: با توجه به بررسیهای صورت گرفته شهرداری بیرجند کمتر از یک سال سابقه مدیریت میانی دارد و شرایط احراز این پست را ندارد.
وی به روند طرح استیضاح شهردار بیرجند اشاره کرد و گفت: در پی اعتراض و انتقاد شهروندان به عملکرد شهردار و نامه بازرس کل قضائی استان در این خصوص سبب شد تا شورا بررسی مجدد صلاحیت شهردار را در دستور کار قرار دهد که شرایط عدم احراز صلاحیت پست شهرداری برای شورا مسجل شد.
فروزانفر افزود شورا در جلسه قبل از سال ۱۴۰۲ عدم احراز را اعلام کرد که متأسفانه هیئت تطبیق با بیان اینکه جلسه شورا به دلیل خروج چهار نفر از اعضا رسمیت نداشته آن را بررسی نکرد.
وی ادامه داد: در جلسه دوشنبه هفته جاری نامه هیأت تطبیق قرائت شد و اعضای شورا مجدداً بر عدم صلاحیت شهردار رأی دادند که همزمان سه نفر از اعضا در هنگام رأی گیری جلسه شورا را ترک کردند و یک نفر غایب بود.
وی با بیان اینکه اسناد حضور اعضای ترک کننده جلسه رسمی شورا موجود است گفت: عزل شهردار بیرجند با ۵ رأی اعضا تصویب شد و همزمان نسبت به انتخاب و معرفی سرپرست شهرداری طبق قوانین جاری اقدام و رونوشت آن به فرمانداری، شهرداری و سرپرست منتخب اعلام شد.
وی با اشاره به این نکته که انتخاب اولیه شهردار بیرجند از ابتدا مراحل قانونی را طی نکرده است گفت: در معرفی اولیه نیز با همین مستندات صلاحیت شهردار در هیئت تطبیق فرمانداری بیرجند رد شد و اعتراضی هم به هیئت حل اختلاف ارسال نشد.
وی افزود: اما متأسفانه استانداری مستقیماً نسبت به معرفی شهردار به وزارت کشور اقدام کرد که در روزهای پایانی مهلت قانونی معرفی شهردار، حکم وی توسط وزیر کشور صادر شد.
وی در خصوص اظهارات یکی از اعضای شورای شهر که گفته است موافقان عزل شهردار همان کسانی هستند که در ابتدا با او موافق بوده اند، گفت: چهار نفر از موافقان استیضاح و عزل شهردار از همان ابتدا با تصدی پست شهرداری توسط مهدی بهترین مخالف بودند اما اکنون برخی از موافقان به دلیل عملکرد نامناسب شهردار مخالف و خواستار عزل وی هستند.
فروزانفر در پایان با اشاره به اینکه اجرای قانون باید سرلوحه امور مدیران باشد، ادامه داد: در بحث عزل شهردار هم باید همه باید اجرای قانون را بپذیرند و در جهت پیشرفت و آبادانی شهر و منطقه تلاش کنند.