به گزارش خبرنگار مهر، محسن کاویانی شاعر حوزه مقاومت که مهمان برنامه تلویزیونی «ساعت به وقت قدس» بود، درباره شکل گیری ادبیات مقاومت گفت: از زمانی که ادبیات بوده، ظلم و ستم هم بوده و شعر پایداری و مقاومت و ضد ظلم هم ایجاد شده است. در تاریخ ادبیات هم نمونههایی داریم. مثل این بیت از صائب که میگوید «اظهار عجز پیش ستمگر ز ابلهی است / اشک کباب موجب طغیان آتش است» و کاملاً نمونه شعر مقاومت و پایداری است.
وی افزود: قبل از انقلاب اسلامی هم خوشدل تهرانی را داریم که سروده «بزرگ فلسفه قتل شاه دین این است / که مرگ سرخ به از زندگی ننگین است. نه ظلم کن به کسی و نه به زیر ظلم برو / که این مرام حسین است و منطق دین است».
کاویانی در پاسخ به اینکه آیا حوزه شعر مقاومت حوزه خشنی است که موافق صلح نیست، گفت: شعر مقاومت تماماً ضدجنگ است. در یکی از اشعارم آورده ام که «ما هیچ زمان حمله نکردیم به جایی / ما مرد دفاعیم ولیکن چه دفاعی!» وقتی از دفاع مقدس نام می بریم، نشان دهنده احقاق حق و بیزاری از جنگ است. ما هیچگاه جنگ طلب نبوده ایم اما هیچگاه هم نمیایستیم تا حقمان را بگیرند.
این شاعر آئینی تصریح کرد: در این سالها خدا را شکر، ماهیت مقاومت و صلح طلبی را نشان داده ایم و هیچگاه نخواسته ایم به جایی حمله کنیم یا حق کسی را بگیریم. صلح بدون مقاومت اتفاق نمیافتد و این موضوع در شعر پایداری هم نمود دارد: «بیزار ز جنگیم ولی مرد جهادیم / دادیم سر و دست ولی باج ندادیم».
وی در پاسخ به اینکه چه خلأیی در حوزه مقاومت احساس کرده که اشعارش را به این سمت آورده، گفت: برای یک شاعر شاید خیلی خوشایند باشد که شعر عاشقانه بگوید اما یک جاهایی رسالتی برآمده از انسانیت روی دوش آدم میآید. تمام دوستانی که در این حوزه کار میکنند رسالتشان را انجام میدهند.
وی در پایان گفت: کسی مثل حاج قاسم سلیمانی از زندگی و خوشی خود گذشته و کوچکترین کار ما این است که استعداد خدادادی مان را در این مسیر خرج کنیم. بنا به گفته حضرت آقا جهاد تبیین ضروری است و در جامعه خیلی چیزها درست منتقل نمیشود. من این رسالت را به دوش خودم می بی نم و اگر محتوا درست بیان شود، مخاطب جوان خیلی هم علاقمند است. من هم در حد توان ناچیز خودم تلاش میکنم.
«ساعت به وقت فلسطین» برنامهای مرتبط با آخرین اتفاقات و رویدادهای فلسطین است که پایان هفته از شبکه یک سیما پخش میشود.