به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، لولهها انواع مختلفی دارند و هرکدام برای کاربری خاصی استفاده میشوند. برای اینکه بتوانیم از لولههای مناسب استفاده کنیم، بهتر است که در ابتدا از نیاز و کاربرد مورد نظر خود بهدرستی اطلاع داشته باشیم؛ پس از آن باید انواع لوله را بهخوبی بشناسیم و از ویژگیهای آنها آگاهی داشته باشیم.
لوله گالوانیزه و لوله داربستی از مهمترین لولهها در صنعت و ساختوساز هستند. این دو لوله شباهت زیادی به هم دارند و ممکن است با هم اشتباه گرفته شوند؛ اما در کنار آن، تفاوتهای بسیاری نیز دارند که باعث میشود کاملاً از هم متمایز باشند. در این مطلب، میخواهیم تفاوت لولههای گالوانیزه و لولههای داربستی و قیمت لوله گالوانیزه را بررسی کنیم.
تفاوت لوله گالوانیزه با لوله داربستی چیست؟
مهمترین تفاوتهایی که میتوان برای لولههای گالوانیزه و لولههای داربستی مطرح کرد، در موارد زیر خلاصه میشود:
کاربرد
مهمترین تفاوت میان لوله گالوانیزه و لولههای داربستی در کاربرد آنها است؛ از لولههای گالوانیزه در انتقال مایعات و انواع گازها در صنایع مختلف استفاده میشود. درحالی که لولههای داربستی را فقط برای ساخت نمای ساختمان رویهم سوار کرده و به این صورت به کار میبرند.
پوشش
لوله گالوانیزه، در اصل از جنس فولاد است و تنها یک لایه آبکاری شده از فلز روی دارد. همین مسئله باعث میشود که در برابر پوسیدگی و زنگزدگی مقاومت بیشتری داشته باشند. اما لولههای داربستی، فاقد این پوشش هستند و احتمالاً بارها دیدهاید که این لولهها همیشه دچار زنگزدگی هستند.
وزن
لولههای داربستی باتوجه به کاربردی که دارند، باید بسیار سبک باشند؛ بنابراین یکی از مهمترین ویژگیهای لوله داربستی، سبک بودن آن است. اما در مقابل، لوله گالوانیزه باتوجه به جنس ساخت و ویژگیهایش، وزن بسیار بیشتری دارد. وزن بالای این لوله، بیشتر بهخاطر ضخامت بالای آن است؛ این ضخامت، استحکام موردنیاز لوله را تأمین میکند.
لوله گالوانیزه چیست؟
برای اینکه بیشتر با تفاوت این لوله با لوله داربستی آشنا شویم، معرفی این لولهها خالی از لطف نخواهد بود. لوله گالوانیزه، نوع خاصی از لوله است که مقاومت بالایی در برابر پوسیدگی و خوردگی از خود نشان میدهد. این لولهها در اصل از جنس فولاد هستند؛ اما لایهای از فلز روی بر روی آنها آبکاری میشود تا بتواند مقاومت آنها را افزایش دهد.
به فرایند آبکاری با فلز روی، عملیات گالوانیزاسیون گفته میشود و به همین دلیل به این لولهها گالوانیزه گفته میشود. میتوان اینطور ادعا کرد که بالاتر بودن قیمت لوله گالوانیزه به نسبت دیگر لولهها نیز درست به همین دلیل است.
انواع دیگر لولههای فولادی که در صنعت کاربرد دارند، میتوان به لوله مانیسمان اشاره کرد. مانیسمان را میتوان زیرمجموعهای از لولههای بدون درز دانست. در مقابل اما لولههای گالوانیزه یکی از انواع لولههای درزدار است و این مورد، بزرگترین تفاوت میان این دو به شمار میرود. گفتنی است که لوله مانیسمان نیز مقاومت بسیار بالایی دارد.
از جمله مهمترین کاربردهای لوله گالوانیزه میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
استفاده در خطوط انتقال گاز
استفاده در سیستمهای آبیاری و یا تصفیهخانهها
استفاده در کشاورزی و صنایع مربوط به آن
استفاده در سیستمهای تهویه مطبوع و غیره.
لوله داربستی چیست؟
در کنار لوله گالوانیزه، لوله داربستی نیز از دیگر انواع لولههای پرمصرف است که بیشتر در صنایع ساختمانسازی از آن استفاده میشود. این لولهها، در حقیقت لولههای سیاه فلزی هستند که به روش نورد گرم ساخته و پرداخته میشوند. این لولهها در دو نوع سبک و سنگین تولید میشوند و هرکدام نیز ویژگیهای خاص خودشان دارند. ضخامت استاندارد لولههای داربستی معمولاً ۳.۲ میلیمتر است و در طولهای ۳ و یا ۶ متری در بازار موجود هستند.
کاربرد این دسته از لولهها، بهخوبی از نام آن پیداست. از لولههای داربستی، برای ساخت داربست استفاده میشود. باتوجه به نوع سبک یا سنگین بودن لوله، کاربری آن نیز متفاوت خواهد بود؛ گاهی اوقات این لولههای داربستی را برای ساخت نمای ساختمان به کار میبرند و گاهی از آنها بهصورت موقت برای تحمل بار قسمتی از ساختمان استفاده میشود. انتخاب نوع لوله مناسب برعهده متخصص است؛ زیرا در صورت بروز هرگونه اشتباه، ممکن است خسارتهای جبرانناپذیری به بار بیاید.
از جمله مهمترین ویژگیهای لوله داربستی میتوانیم به این موارد اشاره کنیم:
سبکی و وزن پایین به نسبت لوله گالوانیزه
قیمت مناسب
سهولت در استفاده به کمک بستهای مخصوص
جابهجایی آسان و سریع.
خرید لوله گالوانیزه و داربستی از دکتر تامین
اگر قصد خرید لوله گالوانیزه یا لوله داربستی را دارید، باید به سراغ یک مرجع معتبر بروید. دکتر تامین یک مرجع مطمئن برای خرید انواع لوله و اتصالات و مصالح ساختمانی به شمار میرود و شما میتوانید محصولات باکیفیت برندهای مختلف را از این فروشگاه تهیه کنید. برای خرید و اطلاع از قیمت لوله درزدار، انواع لوله و اتصالات و سایر مصالح ساختمانی میتوانید به وبسایت این فروشگاه در آدرس اینترنتی «www.drtamin.com» مراجعه فرمایید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.