به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری در مراسم آغاز رسمی طرح توانمند سازی دانشجویان فعال فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در غالب «حامیم» برای سال جاری و تجلیل از برترینهای این طرح، که امروز در تالار پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد گفت: من وظیفه خودم میدانم از همه استانداران جهادی و فعال کشور تشکر کنم که در اتفاقات و اغتشاشات مهر ماه سال گذشته دانشگاهها، حقیقتاً سنگ تمام گذاشتند و از آنها متشکرم که پشتوانه محکمی برای رؤسای دانشگاهها بودند.
وی ادامه داد: با مدیریت استانداران و در صحنه بودن مسئولان نهاد رهبری کمیتههای رصد پایشی در دانشگاهها شکل گرفت و شورای تبیین استانها به خوبی آن را مدیریت کردند. خوشبختانه کارهای فرهنگی خوبی توسط مسئولین نهاد رهبری در دانشگاهها ایجاد شده است. هماهنگیهای بین مسؤلین نهاد با معاونین و رؤسای دانشگاهها خیلی مؤثر بوده و در هر دانشگاهی که این هماهنگی بیشتر بوده راحتتر مدیریت شده و در عرصه فرهنگی موفق تر بوده است.
زلفی گل افزود: ما در مرکز نظارت و ارزیابی خود، رؤسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم فناوری که یک سال از عمر مدیریتی آنها گذشته بود را مورد ارزیابی قرار دادیم؛ نتیجه ارزیابی نشان داد هرکجا همدلی و هماهنگی و در یک تیم بودن تحقق پیدا کرده بود آنجا موفقیت ایجاد شده اما هرکجا این کار تیمی نبوده برای نظام هزینه به همراه داشته است.
وزیر علوم با اشاره به اینکه الان امتحانات پایان ترم مدارس در حال برگزاری است، گفت: تأثیر این دروس و معدلش بر کنکور زیاد خواهد بود؛ ما باید در خدمت آموزش و پروش باشیم اگر اینطور نباشد نظام آسیب میبیند. اگر در بحث امتحانات پایان دوره دیپلم مشکل پیش بیاید برای نظام ایجاد مشکل میکند؛ برای همین ما همه باید در یک تیم باشیم و به اموزش و پرورش کمک کنیم.
وی خاطرنشان کرد: کارهای خوبی توسط نهاد رهبری صورت گرفته مثل برنامه گذاشتن برای هزار نفر برتر کنکور در رشتههای مختلف که تاثیرش فوق العاده بوده همچنین طرح حامیم و طرح بصیرت عالی بودند. ارکان مختلف دانشگاهها را ببینید، فقط دانشجویان نیستند و از کارکنان و اساتید غافل نباشید و برایشان برنامه داشته باشید.
زلفی گل بیان داشت: ما باید مراقب باشیم که بحث صنفی مشکل پیدا نکند؛ استانداران در بحث تغذیه از اختیارات خود استفاده کردند و موجب شدند در اغتشاشات سال گذشته مشکلات صنفی با سیاسی قاطی نشوند.
وی تصریح کرد: در بحث نیازآفرینی باید آینده را پیش بینی و برایش برنامه ریزی کنیم؛ مجلس امسال مصوب کرد که پنج درصد بودجه دانشگاهها صرف امور فرهنگی شود. همچنین باید برای ۸۵ ساعت فراغت دانشجویان برنامه داشته باشیم و خوشبختانه مجلس امسال برای اولین بار برای این کار بودجه اختصاص داد است. ما باید بین فعالیتهای بسیج دانشجویی، بسیج اساتید و تشکلها و حتی هلالاحمر همافزایی ایجاد کنیم تا از کارهای تکراری و موازی جلوگیری کنیم.
زلفی گل همچنین با اشاره به آمایش آموزش عالی گفت: شورای گسترش آموزش عالی مصوب کرد که از این به بعد هرگونه توسعه رشته باید پیوست اشتغال داشته باشد.
وی افزود: با توجه به این مصوبه برنامه ریزی شده تا پذیرش در رشتههای کم متقاضی که آینده شغلی مشخصی ندارند، محدود شده یا در آنها دانشجو نمیپذیریم.
وزیر علوم در پاسخ به این سوال که جذب دانشجو در کدام رشتهها ممکن است حذف شود، توضیح داد: نمیتوانم اسم رشتهها را بیان کنم، زیرا ممکن است اعضای هیأت علمی آن رشته و دانشگاه نگران شوند. این کار نیاز به حرکت با تدبیر دارد و باید با بازنگری دقیقتری انجام شود تا بعد در رشتههای جدیدتری که به تخصص آنها بخورد، مشغول به کار شوند.