به گزارش خبرگزاری مهر، «نایف زیدانی» تحلیلگر عرب، در مقالهای در روزنامه العربی الجدید، به بررسی نتایج و اهداف تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه پرداخت.
وی در این مطلب به خسارات شدید وارد شده به رژیم صهیونیستی، شکست تلآویو در تضعیف مقاومت و دست و پا زدن رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به این درگیریها اشاره کرد.
زیدانی افزود: رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۵ تاکنون ۱۵ حمله نظامی به نوار غزه انجام داده است که حاکی از آمار هر سال، یک حمله به نوار غزه است. صهیونیستها پس از هر حمله، تلاش نمودهاند که خود را پیروز نشان دهند. اما سوال اینجاست که اگر پیروز شدهاند، چرا ناگزیر از درگیریهای پیاپی با نیروهای مقاومت در غزه، در فواصل زمانی کوتاه بودهاند؟
زیدانی در ادامه به اعتراف روزنامه صهیونیستی هاآرتص مبنی بر زوال زودهنگام نتایج ترور فرماندهان مقاومت اشاره کرد و افزود: با ترور هر فرمانده، فرماندهای جدید جایگزین آن میشود و پرچم را به دست میگیرد.
وی ادامه داد: به اذعان هاآرتص، رژیم صهیونیستی از حل ریشهای بحران غزه درمانده است و در فاصله هر تجاوز تا تجاوز بعدی، حماس و دیگر گروههای مقاومت فلسطین، توانایی خود را بیشتر و بیشتر میکند.
زیدانی افزود: رژیم صهیونیستی در مدتزمان تجاوز اخیر به غزه، تلاش کرد با تمرکز بر هدف قراردادن مواضع و فرماندهان جهاد اسلامی، و تأکید بر اینکه حماس جزئی از درگیریهای جاری نیست، میان نیروهای مقاومت شکاف ایجاد کند؛ اما حماس با صدور بیانیههای خود بر یکپارچگی مقاومت و حضور در اتاق عملیات مشترک مقاومت تأکید کرد.
وی ادامه داد: اگرچه ترور فرماندهان جهاد اسلامی با هدایت دستگاه نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی صورت پذیرفت، اما این کار بدون موافقت دستگاه سیاسی این رژیم و چراغ سبز نتانیاهو امکانپذیر نبود. نتانیاهو با این حمله، حمایت مجدد راستگرایان افراطی حاضر در کابینه خود را به دست آورد.
زیدانی در ادامه مقاله خود به تلاشها و اقدامات عوامفریبانه نتانیاهو از جمله حضور در کنار فرماندهان نظامی از جمله یوآف گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اشاره کرد؛ این در حالی است که وی، چندی پیش گالانت را در پی موضعگیری در برابر طرح اصلاحات قضائی، بر کنار کرده بود و در پی انتقادات گسترده مجبور به عقبنشینی از اقدام خود شد.
این تحلیلگر عرب، ادامه داد: پس از حمله اخیر رژیم صهیونیستی به غزه، ایتمار بن گویر که جلسات کابینه را تحریم کرده بود، همراهی بیشتری با نتانیاهو پیدا کرد. اگرچه پیش از اعلام آتشبس، خواستار گسترش دامنه ترورها به کرانه باختری نیز شده بود.
زیدانی افزود: البته اقدامات نتانیاهو نتوانست نگاهها را از اصلاحات قضائی مورد نظرش به سمت غزه منحرف کند و باعث خاموشی اعتراضات صهیونیستها نسبت به طرح اصلاحات قضائی شود، به طوری که پیش از اجرایی شدن آتشبس، اعتراضات ضد اصلاحات قضائی نتانیاهو در اراضی اشغالی دوباره شعلهور شد.
زیدانی در ادامه مقاله خود، انحراف نگاهها از راهپیمایی روز پرچم را یکی دیگر از اهداف احتمالی تجاوز اخیر صهیونیستها دانست و افزود: امکان دارد صهیونیستها بخواهند با متوجهکردن خشم فلسطینیان به سمت درگیریها در غزه، از خشم فلسطینیان نسبت به برگزاری راهپیمایی روز پرچم که قرار است به مناسبت اشغال قدس از سوی صهیونیستها در تاریخ هجدهم ماه مه برگزار شود، بکاهند.
این تحلیلگر عرب در پایان با اشاره به متفاوت بودن قواعد بازی در قدس اشغالی و همچنین یورشها و ترورهای پیاپی نظامیان صهیونیست در کرانه باختری، احتمال دخالت نیروهای مقاومت در غزه، در صورت برگزاری این راهپیمایی از سوی صهیونیستها را وارد دانست.