به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، تیراندازی در آمریکا تعدادی کشته و زخمی برجای گذاشت.
این تیراندازی در شهر فارمینگتون واقع در ایالت نیومکزیکو رخ داده است و پلیس تأیید کرده که حداقل ۳ نفر کشته و تعدادی دیگر مجروح شدند.
پلیس محلی روز دوشنبه اعلام کرد که در نتیجه تیراندازی در شهر فارمینگتون در ایالت نیومکزیکو حداقل سه نفر کشته و چندین نفر زخمی شدند.
منابع محلی به نقل از پلیس همچنین افزودند: یک مظنون که هویت او مشخص نیست، در محل حادثه بر اثر مقابله نیروهای پلیس کشته شده است.
بر اساس آرشیو Gun Violence، تیراندازیهای دسته جمعی در آمریکا با حداقل ۱۹۸ مورد در سال ۲۰۲۳، که بیشترین میزان تیراندازی در این مقطع در سال از حداقل سال ۲۰۱۶ است؛ به امری عادی تبدیل شده است.
تیراندازیهای جمعی در آمریکا طی سالهای اخیر بسیار تشدید شدهاست. به هر گونه تیراندازی که در آن چهار نفر یا بیشتر البته به استثنای شخص تیرانداز کشته شوند یا مورد هدف قرار بگیرند، تیراندازی جمعی گفته میشود. این مساله به یک بحران در داخل آمریکا تبدیل شده که مواضع نامزدهای انتخاباتی کنگره و ریاستجمهوری نیز در این زمینه همواره بر رقابتهای آنها اثرگذار است.
در آمریکا به طور متوسط هر ۱۲.۵ روز یک بار یک تیراندازی جمعی اتفاق میافتد. از سال ۲۰۰۹ تاکنون ۲۷۵ تیراندازی جمعی صورت گرفته که حدود ۱۵۳۶ نفر کشته و هزار نفر هم زخمی شدهاند. این نوع تیراندازی جمعی آنقدر در آمریکا تشدید و به بحران تبدیل شده که در ماههای اخیر کاربران در برخی شبکههای اجتماعی در آمریکا اعلام کردهاند از اینکه فرزندان خود را راهی مدرسه کنند، هراس دارند زیرا بخش زیادی از این تیراندازیهای جمعی در مدارس اتفاق میافتد که یک فضای ناامن است. لازم به ذکر است که آزادی حمل سلاح در آمریکا که طبق متمم دوم قانون اساسی برای مردم آمریکا مجاز شمرده شده به بحث بین جمهوریخواهان و دموکراتها و نیز بسیاری از مردم تبدیل شدهاست. در طول تاریخ ایالات متحده آمریکا تنها یک متمم قانون اساسی لغو شده و آن هم مربوط به ممنوعیت استفاده از تولید و مصرف مشروبات الکلی است. در غیر این صورت هیچکدام از متممهای قانون اساسی آمریکا لغو نشده و لغو متمم دوم بیل آو رایتس که یکی از مقدسات حقوقی در ایالات متحده است، تغییرش اگر غیرممکن نباشد، بسیار دشوار است.
در ارتباط با ریشههای بحران آزادی حمل سلاح در آمریکا، بحث اقتصاد هم مهم ست. لابیهای اسلحه هم چرخش مالی گستردهای دارند؛ کمپانیهایی که سلاح تولید میکنند؛ فروشگاههای متعددی که این سلاحها را میفروشند؛ تعداد زیادی از افرادی که این سلاحها را تعمیر میکنند و خدمات پس از فروش ارائه میکنند. بنابراین بخش قابل توجهی از اقتصاد آمریکا به صنعت اسلحه گره خورده است. حالا این در عرصه خارجی فروش اسلحه به کشورهای دیگر است و در عرصه داخلی شرکتها و کمپانیهایی هستند که برای این بازار پر کشش و پر تقاضا کالا تولید میکنند و معیشت خیلی از آدمها منوط به رونق این صنعت است.