به گزارش خبرنگار مهر، روحالله حسنی صبح چهارشنبه در جلسه شورای اسلامی استان زنجان با بیان اینکه ۷۰ درصد اراضی کشاورزی استان دیم و ۳۰ درصد آن آبی است، اظهار کرد: اراضی آبی نیز به لحاظ تکنیکی کاملاً بهروز نبوده و نیاز به اصلاح دارد.
وی در خصوص اختلاف قیمت محصولات کشاورزی از مزارع تا فروشگاه، یادآور شد: متأسفانه حاشیه سود فروش محصولات برای دلالان بسیار زیاد است، به گونهای که سیر مزارع طارم به قیمت ۹,۰۰۰ تومان از کشاورز خریداری شده و در مغازهها ۶۰ هزار تومان به فروش میرسد، لذا مرتفع کردن این مشکل در دستور کار جهادکشاورزی است.
این مسئول با بیان اینکه افزایش ارزشافزوده و بهرهوری از منابع برای ما مهم است، تصریح کرد: در صدد هستیم با گسترش الگوی کشت و ایجاد زنجیره ارزش تولید محصولات، کشاورزان را به سوی تولید محصولات مورد نیاز سوق دهیم.
حسنی با بیان اینکه اغلب تولیدات استان خرد است، ایجاد زنجیرههای بوقلمون، مرغ و بلدرچین را نمونهای از یکپارچهسازی کشت در استان برشمرد و افزود: زنجیره بوقلمون استان زنجان ۳۰ درصد بوقلمون مورد نیاز کشور را تأمین میکند. همچنین زنجیره مرغ ۱۵ درصد است و طی یک سال آتی به ۶۵ درصد افزایش خواهد یافت. زنجیره ارزش بلدرچین نیز برای نخستین مرتبه در کشور در استان زنجان ایجاد شده است.
۷۰ درصد اراضی کشاورزی استان زنجان مربوط به گندم است
مدیرکل جهادکشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد اراضی کشاورزی استان مربوط به گندم است، خاطرنشان کرد: ایجاد زنجیره گندم از احداث سیلو تا کارخانه و تولید محصولات غذایی مشتق از گندم در استان زنجان ضروری است.
وی کشاورزی را حوزه پیشران در کشور دانست و عنوان کرد: حمایت از بخش کشاورزی باید افزایش یابد.
مدیر جهادکشاورزی استان زنجان یادآور شد: باوجود اینکه از وضعیت حمایتهای موجود در بخش کشاورزی راضی نیستیم اما استان زنجان در جذب تسهیلات و بررسی طرحها بهترین عملکرد را در سطح کشور داشته است.
حسنی با بیان اینکه مسیر توسعه شهرها نباید از تغییر کاربریهای باغ و کشاورزی بگذرد، گفت: تعیین کاربریها را باید با نگاه یکپارچه بررسی کرد.
وی در رابطه با توزیع نهادهها نیز اظهار کرد: نهاده امسال بیش از سال قبل تهیه شده و در توزیع کودهای یارانهای نیز فقط محصولات استراتژیک مدنظر است. معتقدیم با رعایت الگوی کشت و کار، توزیع عادلانه کود و نهاده و نیز ساماندهی خرید و فروش محقق خواهد شد.
مدیرکل جهادکشاورزی استان زنجان در ادامه به کارگیری نرمافزار مساحی را در کاهش انحرافات خوداظهاری کشاورزان مفید دانست و گفت: تاکنون به کمک این نرمافزار در جریان برداشت ۵۰ هکتار از اراضی مورد بهرهبرداری کشاورزی استان قرار گرفتهایم.
مطالعات برای مکانیابی ۵۰ سد در استان زنجان معیشتی در دست اقدام است
وی با بیان اینکه مطالعات برای مکانیابی در حدود ۵۰ سد معیشتی در دست اقدام است، افزود: در صورت جذب اعتبار و صدور مجوزهای لازم به تدریج این سدها احداث میشود.
حسنی با یادآوری اینکه حمایت از بخش کشاورزی کافی نیست، ابراز کرد: به بهانه تأمین نشدن اعتبار، بانک کشاورزی نیز از پرداخت تسهیلات مورد نیاز خودداری میکند. وی با ابراز تأسف از اینکه با حذف ارز ترجیحی ۳۵ هزار میلیارد تومان یارانه کشاورزی حذف شد، ادامه داد باوجود این مشکلات، استان زنجان در جذب اعتبارات در رده نخست قرار دارد.
مدیر جهادکشاورزی استان زنجان تصریح کرد: ساماندهی مشکلات بازرگانی، برگزاری جشنوارهها، ایجاد بازار فروش و … نیازمند اقدامات تخصصی است.
حسنی همچنین با اشاره به گلایه مردم از کمبود آرد و شلوغی نانواییها، اضافه کرد: متأسفانه افزایش اجارهبها، هزینه کارگر و … مشکلاتی را برای نانواییها به همراه داشته است که این موضوع در دست بررسی بوده و مادامی که مرتفع نشده، مشکل پابرجا خواهد بود. همچنین کارت نانوا به نانواییها برای فروشهای حجمی و تعداد بالا تخصیص مییابد.
مدیرکل جهادکشاورزی استان زنجان، پایاب گلابر را از بهترین پایابهای کشاورزی برشمرد و وعده داد: مشکل شرکت تعاونی و مدیریت پایاب سد گلابر در اسرع وقت بررسی خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: پایاب سد گلابر را مدیریت کرده و مانع دلالی شده و الگوی کشت و کار را محقق میکنیم.
حسنی در رابطه با ساماندهی کانالهای انتقال آب نیز گفت: متأسفانه در حال حاضر اعتبارات انتقال آب استانی است و هر چه تخصیص شده هزینه میشود. با توجه به نیاز مبرم در این حوزه احتمال اینکه امسال اعتبارات ملی تخصیص یابد، وجود دارد.
وی همچنین چارهاندیشی برای ماده ۲۷ و ۲۸ قانون توزیع عادلانه آب و تجدیدنظر و بازنگری در احداث خانهباغها و خانههای کارگر را ضروری دانست.