به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، منابع آگاه اعلام کردند که «لی هوی»، نماینده ویژه چین در امور اوراسیا قرار است قبل از سفر به مسکو به عنوان بخشی از تور اروپایی خود از بروکسل دیدار کند و با مقامات اروپایی به گفتگو بنشیند.
در این گزارش آمده است: لی که تلاشهای دیپلماتیک چین برای برقراری صلح در اوکراین را دنبال میکند، پس از اینکه به او گفته شد که اوکراین هیچ پیشنهادی صلحی را که منجر به از دست دادن قلمرو شود، نمیپذیرد، تصمیم گرفت به بروکسل سفر کند و در آنجا به گفتگو با مقامات اروپایی مشغول شود، در حالی که وزارت خارجه چین قبل تر گزارش داده بود که لی قصد سفر به پایتخت بلژیک را ندارد، اما اکنون سفر به پایتخت بلژیک به عنوان مرکز سیاسی اتحادیه اروپا در دستور کار نماینده ویژه دولت چین قبل از سفر به روسیه قرار گرفته است.
گفته شده است که انتظار میرود نماینده ویژه چین در بروکسل با «گونار ویگاند»، مدیر عامل آسیا و اقیانوسیه در سرویس سیاست خارجی اروپا دیدار کند.
پیشتر لی روز سه شنبه از طریق لهستان به اوکراین سفر کرده بود و انتظار میرود روز پنجشنبه به ورشو بازگردد و تا یکشنبه در آنجا بماند. همچنین انتظار میرود که این نماینده دیپلماتیک چین به عنوان بخشی از تور خود پیش از عزیمت به مسکو برای توقف نهایی، از آلمان و فرانسه هم دیدن کند.
به گفته وزارت خارجه اوکراین، لی روز چهارشنبه با دمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین دیدار کرد. کولبا در این نشست گفت که هرگونه پیشنهادی که شامل از دست دادن سرزمینهای اوکراین یا توقف درگیری در خاک اوکراین باشد برای کی یف غیرقابل قبول است.
پیشتر «جوزف بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یادداشتی با عنوان «اتحادیه اروپا مواضع خود را در قبال چین در زمینه ارزشها، امنیت اقتصادی و استراتژیک تغییر خواهد داد» به بررسی و چشم انداز روابط اتحادیه اروپا و چین پرادخته و گفته بود: اگر چین روسیه را برای خروج از اوکراین تحت فشار نگذارد، روابط اتحادیه اروپا و چین هیچ شانسی برای توسعه و گسترش نخواهد داشت. در مواجهه با مناقشهای که شامل تمامیت ارضی و حاکمیت یک کشور مستقل میشود، هر گونه سیاست بی طرفی در واقع به منزله طرفداری از متجاوز است. ما از اقدامات مثبت چین با هدف یافتن راه حلی برای کمک به صلح عادلانه در اوکراین استقبال میکنیم.
بورل همچنین افزود: رشد ناسیونالیسم در چین، تشدید رقابت آمریکا و چین و ظهور پکن به عنوان یک نیروی ژئوپلیتیک، دوراهی سختی را برای اتحادیه اروپا ایجاد کرده است. اتحادیه اروپا با چین به طور همزمان به عنوان یک شریک و یک رقیب ساختاری برخورد خواهد کرد. نحوه برخورد با چین یک موضوع سیاسی مهم برای اتحادیه اروپا است، موضوعی که پیچیدهتر از برخورد با روسیه است. مطمئناً نوع روابط سیستمهای سیاسی و اقتصادی اتحادیه اروپا با روسیه و چین تفاوتهای عمیقی دارند. برخلاف روسیه، چین یک بازیگر واقعی سیستماتیک است که به ۲۰ درصد اقتصاد جهان نزدیک شده و در حال رشد است، در حالی که روسیه حدود ۲ درصد را نمایندگی میکند و در حال کاهش است.