نشریه پولیتیکو در گزارشی نوشت که واشنگتن خود را برای سناریوی احتمالی طولانی شدن جنگ اوکراین تا سال‌ها و حتی دهه‌ها مشابه شرایط جاری در شبه‌جزیره کره آماده می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، نشریه پولیتیکو به نقل از منابع آگاه نوشته است که آمریکا با گمانه‌زنی درباره تحولات در اوکراین، خود را برای یک سناریوی احتمالی مهیا می‌کند که براساس آن جنگ اوکراین مشابه اتفاقی که در شبه‌جزیره کره افتاده، ممکن است تا سال‌ها و حتی دهه‌ها به طول بینجامد.

به نوشته پولیتیکو، نهادهای مختلف و کاخ سفید در حال گمانه‌زنی درباره تحولات اخیر در اوکراین هستند و به طور مشخص، درباره گزینه به اصطلاح «منجمدسازی» درازمدت جنگ در حال رایزنی بوده و همزمان مرزهایی که روسیه و اوکراین بر سر عدم عبور از آن به توافق خواهند رسید نیز به بحث و مذاکره گذاشته شده است. پولیتیکو مدعی شده که این مرزها لزوما مرزهای جغرافیایی نبوده و این نشریه این سناریو را واقع‌بینانه‌ و محتمل‌ترین سناریو توصیف کرده زیرا هیچ‌کدام از طرفین جنگ تمایلی به اذعان به شکست ندارند و کاخ سفید بر این باور است که ضدحملات اوکراین را که مدت‌ها به سوژه محافل سیاسی بدل شده، «ضربه کاری به روسیه وارد نخواهد کرد.»

پولیتیکو به نقل از یکی از مقامات نزیک به این مذاکرات در دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نوشت: در حال برنامه‌ریزی درازمدت هستیم؛ خواه این(جنگ) منجمد باشد یا نیمه‌منجمد!

به گفته وی، برنامه‌ریزی درازمدت رفته رفته به یک اولویت برای دولت آمریکا بدل شده و این در حالی است که در ماه‌های اخیر «تمام گمانه‌زنی و برآوردها حول برنامه فوری و کوتاه‌مدت بوده است.»

به نوشته این نشریه، حتی فکر سناریو بلندمدت هم می‌تواند به دلهره کی‌یف بینجامد؛ دلهره‌ای با این محوریت که آیا آمریکا به کمک به اوکراین ادامه خواهد داد یا خیر به ویژه با توجه به اینکه بسیاری از جمهوری‌خواهان خواستار کاهش حمایت از کی‌یف شده‌اند. یکی از منابع پولیتیکو که یکی از مقامات عالیرتبه دولت بایدن است، خاطرنشان کرده که هم‌اکنون بسیاری از برنامه‌های احتمالی در صورت وقوع شرایط غیرمترقبه، به بحث گذاشته شده زیرا شرایط در اوکراین ناپایدار است. به گفته وی، تنها چیزی که واشنگتن از آن اطمینان دارد این است که روسیه، بر اوکراین تسلط نخواهد یافت.

مقامات آمریکایی که پولیتیکو با آنها مصاحبه کرده، یادآور شده‌اند که جنگ برای مدتی طولانی «داغ» خواهند ماند و دولت آمریکا تمایل دارد تا همچنان به ارسال سلاح و کمک به اوکراین ادامه دهد تا بلکه نیروهای روسیه تا جایی که می‌شود از قلمرو اوکراین خارج شوند. این منابع، انتظار دارند که درگیری‌ها حتی بعد از ضدحملات اوکراین ادامه پیدا کند. به باور آنها، شرایط در میان‌مدت، به بن‌بست خواهد خورد؛ نبرد همچنان ادامه خواهد داشت اما هیچ‌کدام از طرفین پیشرفت ملموسی نخواهند داشت.

آنها همچنین باور دارند که «جنگ فرسایشی» نیز یک سناریوی محتمل است زیرا طرفین با این امید که دیگری شکست را بپذیرد، در تلاشند تا به یکدیگر ضربات و تلفات سنگینی وارد کنند.

سناریوی کره

براساس گزارش پولیتیکو، هرچقدر که جنگ بیشتر طول بکشد، فشار بیشتری به روسیه و اوکرین وارد خواهد شد؛ چه فشار از داخل و چه فشار از جانب سایر کشورها. طرفین به سمت توافق آتش‌بس، متارکه جنگ یا هر روش حقوقی برای توقف جنگ سوق پیدا خواهند کرد.

برخی مقامات آمریکایی و تحلیلگران به پولیتیکو گفته‌اند که جنگ کره می‌تواند به عنوان یک الگو برای تحولات جنگ اوکراین مورد استفاده قرار گیرد. فاز عملی جنگ کره با آتش‌بس ۱۹۵۳ به پایان رسید اما دو کره از آن زمان به بعد، به طور رسمی پایان جنگ را اعلام نکرده‌اند و این روند ۷۰ ساله همچنان ادامه دارد.

یکی از مقامات سابق دولت بایدن دراین‌باره گفت: وقتی پای اوکراین در میان باشد، ‌تحلیلگران و متخصصین داخل و خارج از دولت، توقف جنگ به سبک کره‌ای را قطعا به بحث گذاشته و می‌گذارند. منطقی هم هست زیرا در این الگو، نیازی نیست که هیچ‌کدام از طرفین مرزهای جدیدی را به رسمیت بشناسند بلکه تنها کاری که باید بکنند این است که توافق کنند تا در امتداد یک مرز مفروض، به روی یکدیگر آتش نگشایند.

پولیتیکو همچنین یادآور شده که خلاف جنگ اوکراین، نیروهای آمریکایی در جنگ کره مداخله داشته و واشنگتن همچنان در کره جنوبی هزاران سرباز مستقر کرده است.