اصفهان – مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان اصفهان گفت: ضروری است که زندان مرکزی اصفهان به دلیل ایجاد مشکلات اجتماعی و امنیتی به خارج از اصفهان منتقل شود.

علیرضا بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بازسازی و بازپروری افراد اصلی‌ترین رسالت سازمان زندان‌ها است، اظهار داشت: در قوانین مجازات اسلامی رشد و تعالی انسان هدف اصلی است و از این رو از ابزارهای مختلف برای این امر استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی از اصلی ترین ابزارهای توانمندسازی افراد آموزش و حرفه‌آموزی است، ابراز داشت: با توانمندسازی افراد می‌توان آنها را بازپروری کرد و به آنها احساس شخصیت داد، اشتغال در همه آزمون و خطاها و همچنین مطالعات تطبیقی بهترین ابزار برای بازپروری بوده است.

تحقق الگوهای موفق اشتغال زایی زندانیان در اصفهان

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان اصفهان با بیان اینکه مشارکت بخش خصوصی برای بازپروری مددجویان به ویژه در حوزه اشتغال امری ضروری است، افزود: در این زمینه در استان اصفهان مواردی را داشته‌ایم که الگوهای موفقی بوده‌اند و هم از نگاه انتقام جویانه مددجویان نسبت به جامعه جلوگیری کرده و همچنین از سوی دیگر محمل مناسبی برای بازگشت خود به جامعه یافته است.

وی با بیان اینکه تضمین مهارت آموزی ۱۰۰ درصدی را در مشارکت بخش خصوصی با اداره کل زندان‌های استان اصفهان داشته‌ایم، افزود: همه زندانیانی که در طرح اشتغال مشارکت بخش خصوصی مشارکت داشته‌اند به صورت ۱۰۰ درصد بازگشت به جامعه و اشتغال داشته‌اند.

بابایی با بیان اینکه اغلب مدل‌های پیاده شده در بخش خصوصی برای بازگشت زندانیان به جامعه علمی و به دور از احساسات بوده است، تصریح کرد: رفتار منطقی را در این زمینه شاهد بوده‌ایم و موفقیت آمیز نیز بوده است.

همکاری بخش خصوصی اصفهان با زندان‌ها برای ایجاد اشتغال از دهه ۹۰ آغاز شد

وی با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی صنایع در قبال زندانیان از ابتدای دهه ۹۰ آغاز شده است، ابراز داشت: صنایع اصفهان به این بلوغ رسیده‌اند که این مسئولیت را به عنوان یک اصل پذیرفته‌اند چرا که بر این باور هستند که امنیت تولید و سرمایه‌گذاری با کاهش آسیب‌های اجتماعی ممکن است و اشتغال زایی برای مددجویان در این زمینه تضمین خوبی بوده است.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان اصفهان با بیان اینکه بیش از ۵۷ درصد از جامعه آماری زندانیان استان اصفهان شاغل شده‌اند، افزود: بخشی از آنها در درون و برخی دیگر در بیرون از زندان‌ها مشغول فعالیت هستند و مدل‌های موفقی را با بخش خصوصی و شهرداری‌ها داشته‌ایم.

وی در خصوص نظارت بر روند فعالیت زندانیان در خارج از زندان‌ها نیز گفت: ما نظارت خوبی را در این زمینه داشته‌ایم و تنها در مواردی که کارگاه‌های کوچک که هویت تولیدی منسجمی ندارند مشکلاتی ایجاد شده که در کمترین زمان ممکن برطرف شده است.

خروج زندان مرکزی از اصفهان بزرگ‌ترین دغدغه ما است

بابایی در ادامه با اشاره به اینکه انتقال زندان اصفهان به خارج از شهر و ساخت زندان جدید مهم‌ترین دغدغه ما است، افزود: در این زمینه مشارکت بخش عمومی و بخش خصوصی برنامه ریزی شده است، باید توجه داشت که ساخت زندان جدید برای اصفهان همچنان اولویت دولت نیست اما باید توجه داشت که اگر بخش خصوصی و شهرداری همکاری کند می‌توان این مشکل را برطرف کرد.

وی ادامه داد: باید توجه داشت چنانچه ساخت زندان جدید اصفهان در دستور کار قرار نگیرد مشکلات امنیتی و اجتماعی را برای شهر اصفهان ایجاد خواهد کرد چرا که به واسطه تراکم امکان بازپروری زندانیان را نخواهیم داشت و منجر به آموزش جرم می‌شود و از سویی نیز باید توجه داشت که این زندان در کنار منازل مسکونی است.

نیاز به اعتبار ۱۵۰۰ میلیارد تومانی برای زندان جدید اصفهان

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان اصفهان در خصوص محل فعلی زندان اصفهان نیز ابراز داشت: قانون‌گذار اجازه تهاتر با شهرداری را داده و شهرداری قرار است معادل قیمتی که تعیین می‌شود نسبت به ساخت زندان جدید اقدام کند چرا که تملک زمین زندان جدید که در منطقه زیار است انجام شده و چندین سال است که با شهرداری تفاهم شده و مسئولان شهرداری تاکنون نتوانسته‌اند این اقدام را انجام دهند.

وی تاکید کرد: پروژه زندان جدید اصفهان به بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که البته ارزش زندان فعلی نیز به همین اندازه است.

بابایی اضافه کرد: اخیراً نیز با توجه به شرایط فعلی زندان و وضعیت اعتبارات شهرداری مسیر مزایده را در دستور کار قرار داده‌ایم وانتظار داریم که هر چه زودتر به نتیجه مطلوب برسیم.