عبدالرحمن راجح گفت: برقراری روابط مستحکم فرهنگی و علمی بین ایران و یمن یکی از اهداف شرکت صنعت نشر یمن در نمایشگاه کتاب تهران بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرحمن راجح مدیر غرفه یمن درباره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: طبیعتاً ما برای ارائه آثار مکتوب خود به سی‌وچهارمین دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دعوت شدیم و در آن شرکت کردیم. ما در غرفه یمن آثاری را در موضوعات تاریخ سرزمین یمن، فرهنگ مردم و جذابیت‌های گردشگری ارائه دادیم.

وی افزود: باید به این مسئله نیز اشاره کنم که ما در غرفه یمن از لحاظ سیاسی نمایندگی دولت نجات ملی این کشور را برعهده داشتیم. هدف اصلی و اساسی ما از حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آشنا ساختن مخاطبان با فرهنگ یمن بود. به همین دلیل هم در غرفه خود آثار تاریخی، باستانی، گردشگری و فرهنگی را به مخاطبان ارائه دادیم و البته حامل پیام دوستی مردم یمن به مخاطبان ایرانی در حوزه‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی بودیم.

راجح گفت: ما اهداف دیگری را نیز از رهگذر مشارکت خود در نمایشگاه کتاب امسال دنبال می‌کردیم. به عنوان نمونه، حضور ما در نمایشگاه در چارچوب پیشبرد دیپلماسی مردمی قابل تعریف است. ما می‌خواستیم این پیام را مخابره کنیم که فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی و نیز فرهنگ علم و دانش نقش مهم و بسزایی در دیپلماسی مردمی دارد. همچنین ما از طریق مشارکت در این نمایشگاه قصد داشتیم برادران و خواهران ایرانی‌مان را با فرهنگ و آداب و رسوم مردم یمن آشنا کنیم و نمایشگاه کتاب تهران بهترین فرصت را برای ما فراهم کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود برقراری روابط مستحکم فرهنگی و علمی بین ایران و یمن را یکی از اهداف شرکت صنعت نشر یمن در نمایشگاه کتاب تهران خواند و افزود: به نظر من، همگان باید در این عرصه قدم بگذارند؛ به ویژه اینکه نمایشگاه سی‌وچهارم با محوریت فرهنگ برگزار شد و «کتاب» مهمترین عنصر فرهنگ و دیپلماسی فرهنگی است.

راجح همچنین درباره مسئله ارتباط بین ناشران ایرانی و یمنی نیز گفت: در برنامه کاری ما گرفتن این ارتباط وجود داشت و برنامه‌های نیز ریخته شد. جای هیچ گونه شک و تردیدی وجود ندارد که ما از طریق شرکت در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌توانستیم با ناشران ایرانی آشنایی پیدا کنیم. به طور کل ما برای برقراری ارتباط با ناشران داخلی در ایران از آمادگی کامل برخوردار هستیم.

مدیر غرفه یمن افزود: بدون تردید، کتاب نقش مهمی در عرصه فرهنگ دارد و تاکنون علما، فلاسفه و فرهیختگان بسیاری درباره نقش کتاب در حوزه دیپلماسی فرهنگی سخن گفته‌اند و امروز دیگر اهمیت جایگاه کتاب بر هیچ جامعه‌ای پنهان نیست و همگان این جایگاه را درک می‌کنند. متأسفانه باید در نظر داشته باشیم که ما در خاورمیانه عمدتاً از جهل فرهنگی رنج می‌بریم. از همین روی، در چنین شرایطی، برگزاری نمایشگاهی در سطح نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌تواند نقش مهمی در برطرف ساختن این ضعف داشته باشد. نکته‌ای که وجود دارد این است که متأسفانه ما مسلمانان کمتر کتاب می‌خوانیم. این خود یک خطر محسوب می‌شود. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران این فرصت را فراهم می‌کند تا ملت‌ها با فرهنگ یکدیگر آشنا شوند و بیشتر نسبت به کتاب اقبال داشته باشند. برگزاری نمایشگاه کتاب تهران بهم‌پیوستگی فرهنگی میان کشورها را به نمایش می‌گذارد.