به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله رسول فلاحتی در خطبههای نماز جمعه این هفته رشت ضمن گرامیداشت دهه کرامت اظهار کرد: اهلبیت عصمت و طهارت، همه درسها نسبت به روابط اجتماعی را به جامعه مسلمان و بشر آموختهاند.
آیت الله فلاحتی با اشاره به اینکه امروز ما با داشتن موشکهای دور برد نقطه زن و سلاحهای پیشرفته سبب شده تا دشمن از هجمه نظامی نسبت به جامعه اسلامی وادار به عقبنشینی شود، گفت: بر همین اساس دشمن امروز به جنگ نرم روی آورده و این پدیده کشف حجاب نیز در راستای همان جنگ نرم است البته در این زمینه نیز به موفقیت نخواهند رسید.
امام جمعه رشت با اشاره به جایگاه امروز مردم ایران در جهان ادامه داد: مردم ایران در تصمیم گیریها بسیار هوشمند عمل کردند و رمز ماندگاری انقلاب و رویشهای جدید در میان مردم نسبت به انقلاب همین فهم عمیق مردم بوده که امام راحل به ملت آموختند.
وی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در جمع مسئولان دیپلماسی و تأکیدات ایشان پیرامون ۳ مسئله حکمت، عزت و مصلحت تصریح کرد: توجه به اصل عزت در دیپلماسی، به معنای دوری جستن از التماس در روابط بینالملل و تکیه بر اصول و ارزشهای ملت ایران است.
وی افزود: برخی دولتهای بعد از انقلاب بهخاطر عدم توجه به نکات مذکور، در روابط بینالملل ملتمسانه برخورد میکردند و توجه به اصل حکمت در دیپلماسی نیز به معنای تعامل خردمندانه و محاسبه شده همراه با قدرت و حکیمانه برخورد کردن در روابط اجتماعی و بینالملل است.
امام جمعه رشت ادامه داد: «مصلحت» به معنای انعطاف برای دور زدن مواضع سخت است نه اینکه هرچه دشمنان گفتند بپذیریم شناختن موارد انعطاف و کجا انعطاف به خرج دادن در این زمینه اهمیت دارد یک مدیر سیاسی در داخل کشور نیز باید به شرایط بالا واقف و آگاه باشد.
نماینده ولیفقیه در استان گیلان با اشاره به جزئیات حق آبه ایران از هیرمند اضافه کرد: جنایاتی که رضا قلدر و پسرش علیه ملت ایران در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی، جغرافیایی و فرهنگی مرتکب شدند بیسابقه بوده است؛ در آن زمان که رضاشاه بیسواد با کمک انگلیسیها روی کار آمد، انگلیسیها سعی کردند در ایران، عراق، افغانستان و ترکیه ساز و کارهایی ایجاد کنند و اولین کسیکه سر تسلیم مقابل انگلیسیها و ساز و کار آنها فرود آورد، رضاشاه بود و در همان زمان، بخشی از اراضی کشورمان را به دیگر کشورها بخشید.
وی با اشاره به اینکه دشت «ناامید» که اکنون در افغانستان است متعلق ایران بود افزود: سدی به نام کمالخان نزدیک سیستان بود که منابع آبی در آنجا جمعآوری میشد، در دوره رضاشاه و به پیشنهاد انگلیسیها، قراردادی نوشتند که بر اساس آن قرارداد، سالانه حجمی از این منابع آبی برای ایران و مابقی برای افغانستان باشد و حق ما را تقسیم کردند در حالیکه این ذخیره آبی حق ایران بود.
امام جمعه رشت با بیان اینکه مردم سیستان در طول این سالها، سختیهای زیادی را بهخاطر فقدان آب تحمل کردند، گفت: پس از روی کار آمدن طالبان، رئیس جمهور ایران همواره به دادن حقآبه ایران تاکید کرد تا در بستر تعامل محقق شود بنابراین تعامل سازنده با همسایگان که در دولت فعلی رو به رشد است، همچنان مورد توجه قرار دارد.