به گزارش خبرنگار مهر، سیدعلی علوی صبح شنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۱ در مجموع ۶۷ فقره آتش سوزی در عرصههای جنگلی و مرتعی زیرپوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری به وقوع پیوست که در جریان آن ۲۲۱.۸ هکتار از این عرصهها در آتش سوخت و دچار خسارت شد.
سیدعلی علوی افزود: در ۲ ماهه نخست سال جاری نیز ۳ فقره آتش سوزی در جنگلهای تحت پوشش اداره کل ساری رخ داد که در جریان آن ۴.۲ هکتار از اراضی جنگلی در آتش سوخت و خساراتی به عرصهها وارد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری عامل انسانی را علت اصلی بیشتر آتش سوزیهای عرصههای جنگلی مازندران اعلام کرد و گفت: گرم شدن هوا، وزش باد گرم، کاهش بارندگی، وجود برگهای خشک در عرصه در کنار بی توجهی مسافران و گردشگران از دلایل اصلی وقوع آتش سوزی در عرصههای جنگلی این استان است.
وی خاطر نشان کرد هم اکنون دو بالگرد اطفای حریق در این استان یکی در عرصههای جنگلی زیرپوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری و دیگری در منابع طبیعی غرب این استان وجود دارد و در صورت نیاز از بالگرد استانهای گلستان و استان معین البرز نیز استفاده خواهد شد.
علوی در ادامه نقش بالگرد در اطفای حریق بویژه در مناطق سخت و صعب العبور را مهم، حیاتی و اثرگذار توصیف کرد و گفت: در صورت وقوع آتش سوزی در عرصههای جنگلی صعب العبور، هر یک بالگرد چهار هزار لیتر آب را حمل و در این عرصهها تخلیه میکند که نقش بسزایی در اطفای حریق دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری با اشاره به افزایش دمای هوای استان در روزهای پیش رو به هم استانیها و مسافران گرامی توصیه کرد از روشن کردن آتش در کنار مزارع و جنگلها و مراتع جدا خودداری و یا قبل از ترک محل از خاموش شدن کامل آتش اطمینان حاصل کنند.
وی در پایان افزود؛ شمارههای ۱۵۰۴ و ۱۳۹ آماده دریافت پیامهای مردم در خصوص آتش سوزی، تصرف و تجاوز به عرصههای منابع طبیعی و قاچاق چوب است و مردم و دوستداران طبیعت میتوانند بدون هزینه و به صورت شبانه روزی اطلاعات خود را در این زمینه ارسال تا در اسرع وقت نسبت به آن اقدام شود