سید علی رضوی در گفتوگو با خبرنگار مهر در رابطه با پویش به عشق امام رضا (ع) میبخشم ضمن تبریک دهه کرامت اظهار کرد: خراسانی هستیم و افتخار داریم در سراسر کشور ما را به عنوان مقربان حضرت رضا (ع) میشناسند.
وی با اشاره به اینکه در راستای وظایفی که برای قوه قضائیه در اصل ۱۵۶ مشخص شده، معاونتی تحت عنوان معاونت و یا مرکز توسعه حل اختلاف شکل گرفته است، تصریح کرد: در اصل ۱۵۶ دو وظیفه برای قوه قضائیه در کنار سایر وظایفی که دارد ذکر شده که یکی از آنها رسیدگی و صدور حکم بر اساس ضوابط از طریق مراجع و قانون بوده و یکی دیگر از وظایف قوه قضائیه حل و فصل اختلافات و رفع خصومات است.
سرپرست شورای حل اختلاف بیرجند ادامه داد: گاهی اوقات ظرفیتهایی وجود دارد که میتوان از شیوههای غیر قضائی برای رفع اختلافات استفاده کرد.
رضوی با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشورهای توسعه یافته به این سمت که از شیوههای جایگزین برای حل اختلافات استفاده شود حرکت میکنند، یادآور شد: در خراسان جنوبی خوشبختانه ظرفیت بسیار خوبی به واسطه غنای فرهنگی و دین داری مردم وجود دارد تا از شیوههای جایگزین، صلح و سازش و گذشت برای رفع اختلافات استفاده شود.
وی گفت: قوه قضائیه در راستای این وظیفه قانونی تلاش کرد که از تمام این ظرفیتها استفاده کند.
سرپرست شورای حل اختلاف بیرجند با اشاره به اینکه در آموزههای دینی به ویژه در قرآن در آیات متعدد به گذشت صلح دعوت شده است، بیان داشت: با توجه به اهمیت این موضوع که به آن تأکید شده، معانتی تحت عنوان معاونت توسعه حل اختلاف شکل گرفته که در تلاش بوده تا با بهکارگیر تمام ظرفیتهای موجود برای اینکه اختلافات مردم به نحوی حل و فصل شود که سریعتر و کارآمدتر باشد استفاده کند.
رضوی افزود: این معاونت مجموعههای مختلفی از جمله شورای حل اختلاف، داوری و میانجی گری دارد و یکی از زیرمجموعههای این معانت ستاد ملی صبر بوده که در آنجا از ظرفیتهای مردمی بهره بیشتری برده میشود.
وی یادآور شد: اشخاصی هستند که بدون هیچ چشم داشتی برای اینکه مشکل مردم حل شود از وقت خود میگذارند تا این مشکلات گردد که به آنها صلح یار گفته میشود.
سرپرست شورای حل اختلاف بیرجند ادامه داد: در دادگستری استان حدود ۱۱۰ نفر صلح یار فعالیت دارند که با این مجموعه همکاری میکنند و با عناوین مختلف از جمله همیاران صلح، سفیران صلح و طلایه داران صلح شناخته میشوند.
رضوی اضافه کرد: صلح یاران در واقع شخصیتهای ملی و مذهبی بوده و صرفاً افرادی که در دادگستری مشغول فعالیت باشند نیستند بلکه در نهادهای مختلف انقلابی و ملی فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه برای استفاده از ظرفیتهای مذهبی به ویژه در استان خراسان جنوبی که همجوار با امام رضا (ع) بوده پویش به عشق امام رضا میبخشم از اسفندماه سال گذشته آغاز شده و هنوز ادامه دارد، افزود: خوشبختانه به همت افرادی که در این زمینه مشغول هستند اعم از شورای حل اختلاف و صلح یاران تاکنون آثار و برکات و نتایج خوبی این پویش در پی داشته است.
سرپرست شورای حل اختلاف بیرجند گفت: در مجموع از ابتدای آغاز این پویش تاکنون نزدیک به ۱۸۰۰ پرونده وجود داشته و نزدیک به ۹۰۰ پرونده یعنی ۵۰ درصد پروندهها به نتیجه رسیده است.
رضوی بیان کرد: گاهی اوقات پیش آمده که خادم یاران امام رضا (ع) تحت عنوان صلح یاران رضوی با شورای حل اختلاف استان همکاری کرده و با حمل پرچم رضوی موجب شدهاند تا فضای سازش ایجاد و پروندهها منجر به سازش شده است.
وی به ثمرات و برکات سازش در پروندههای اختلاف اشاره و خاطرنشان کرد: آثار معنوی و مادی را افرادی که گذشت میکنند در زندگی خود میبینند.