به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حجت الاسلام سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در دومین نشست تخصصی دبیران اجرایی گفتمانهای دینی گفت: بحث تبلیغ، موضوعی بوده که در تاریخ نیز در مورد آن بسیار بحث شده است، افراد جامعه در جلسات دینی و مذهبی شرکت میکنند، ولی این موضوع در ذهن آنها باقی میماند که آیا من از این جلسه سودی بردهام یا خیر که در این مورد باید مبلغان ما به نوع خطابه خود توجه بسیاری داشته باشند.
وی افزود: خطابه در تاریخ از جایگاه بسیار رفیعی برخوردار است و گذشت زمان موضوع خطابه را از بین نبرده است بلکه ثابت شده باید مبلغان دینی ما فن خطابه را آموزش ببینند .
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه خطیبان باید به زبان فارسی صحبت و از کلمات عربی کمتر استفاده کنند، تصریح کرد: مخاطبان ما عامه مردم هستند و به طور طبیعی اطلاعات عربی آنها بسیار کم است، خطیبان باید امثال، پندها و حکمتها را به زبان فارسی بیان کنند، به همین منظور می بایست برای تقویت فن خطابه در کلاسهای مرتبط شرکت کنند.
حجت الاسلام خاموشی یادآور شد: خداوند در 13 آیه از قرآن کریم به اهمیت فن بلاغت اشاره کرده که این نشانگر اهمیت بالای این موضوع در بیان احکام دینی است.
وی خاطر افزود: در گفتمانهای دینی باید خطیب، شنوندگان را هدفمند سازد و این امر زمانی محقق میشود که خطیبان فن بلاغت قوی داشته باشند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه باید در گفتمانهای دینی به موضوع احکام بیشتر پرداخته شود، افزود: بسیاری از مردم آگاهی درستی از احکام اسلامی ندارند و در گفتمانهای دینی باید بیشتر به این موضوع پرداخته شود.
دکتر خاموشی در ادامه این نشست که بعدازظهر چهارشنبه برگزار شد در مورد احکامی که باید دانشآموزان به آن آگاهی پیدا کنند، تصریح کرد: دانشآموزان باید از احکام مربوط به خود آگاه باشند و آموزش و پرورش موظف به آموزش این احکام است که متأسفانه این اتفاق کمتر صورت میگیرد.
خاموشی یادآور شد: باید در گفتمانهای دینی به موضوع فرهنگ و عفاف پرداخته شود چون کسی که حجاب ندارد حیا ندارد و کسی که حیا ندارد دین ندارد.