مهندس پرويز رزميان فر در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در خصوص ميزان آمادگي و امكانات سازمان آتش نشاني تهران جهت اطفاي حريق و انجام عمليات هاي امداد و نجات به هنگام وقوع زلزله ويرانگر در پاييتخت گفت: يكي از مسايل بحران آفرين پس از زلزله تهران انفجارهاي پياپي و آتش سوزي ناشي از تركيدن لوله هاي گاز موجود در تمام نقاط سطح شهر است.
مدير بحران سازمان آتش نشاني در ادامه تصريح كرد: درزمان وقوع زلزله هرچند شركت گاز پيش بيني كرده است كه با نصب يكسري شيرهاي خودكار جريان گاز را در شبكه هاي اصلي شهر قطع و ورودي هاي اصلي را ه مي بندند و از اين طريق از پمپاژ گاز به طرف سيستم گاز رساني شهر جلوگير ي شود ، اما در صورت انجام اقدامات فوق به طور قطع تركيدن و شكسته شدن شبكه هاي فرعي و لوله هاي موجود در داخل منازل موجب انتشار گازموجود در اين شبكه ها و انفجار مي شود و درنتيجه احتمال آتش سوزي پس از زلزله بسيار زياد است.
وي با اشاره به آمار تلفات ناشي از آتش سوزي پس از وقوع زلزله در كشورهاي ديگر اظهار داشت: در زلزله سال 1923 ژاپن 140 هزار ژاپني جان خود را از دست دادند كه 70 هزار نفر آنها بر اثر شدت آتش سوزي و وقوع حريق تلف شدند.
مهندس رزميان فر با بيان اينكه در تهران 54 ايستگاه اطفاي حريق و 10 ايستگاه امداد ونجات متعلق به سازمان آتش نشاني وجود دارد ، خاطر نشان كرد: در حال حاضر به منظور پيگيري نياز روزمره سازمان در زمينه امدادرساني و اطفاي حريق درتهران به احداث 110 ايستگاه جديد نياز است كه البته اين ميزان بر حسب استاندارد هاي يك شهر ايمن سنجيده شده است.
وي در ادامه تاكيد كرد: با توجه به وضعيت ناايمن ايستگاههاي سازمان آتش نشاني تهران و حتي با لحاظ اين مسئله كه بعد از زلزله ضمن سالم ماندن تمام تجهيزات و امكانات سازمان و باز بودن معابر اين تعداد ايستگاه جديد نيز پاسخگو نياز تهران جهت اطفاي حريق نخواهد بود و فقط 110 نقطه را پوشش خواهيم داد.
مدير بحران سازمان آتش نشاني تهران در ادامه با تاكيد بر اينكه در شرايط فعلي و با امكانات موجود در حالت مذكور اين سازمان قادر به اطفاي حريق در 64 نقطه تهران خواهد بود ، تصريح كرد: با توجه به وقوع حريق هاي زياد در تهران واينكه پوشش لازم جهت اطفاي حريق امكان پذير نخواهد بود بايد مانند اغلب كشورها ازبسيج نيروهاي مردمي آموزش ديده و موضوع خود امدادي بهره گرفت.
به گفته وي از آنجا كه بسياري از حريق هاي پس از زلزله در لحظات اوليه كوچك و قابل كنترل است يك فرد آموزش ديده در هر خانواده اي با امكانات اوليه مثل پتو، كپسول هاي اطفاي حريق مي تواند آتش را كنترل كند و همچنين با اجراي اين طرح مي توان روي نيروهاي داوطلب مردمي محلات نيز بهره گرفت.
رزميان فر در ادامه آموزش نيروهاي مردمي جهت اطفاي حريق و امداد و نجات را از اهداف اصلي سازمان آتش نشاني تهران عنوان و خاطرنشان كرد: در مرحله اول تمامي ايستگاههاي آتش نشاني با حضور در مدارس دانش آموزان را گروه هدف خود قرار دادند و در طول سال گذشته نيز توانستيم آموزش هاي لازم را به بيش از يك ميليون دانش آموز بدهيم.
وي با بيان اينكه در صورت ناآگاهي شهروندان از نحوه اطفاي حريق و امداد و نجات اوليه تمام تلاش هاي سازمان هاي امدادي و آتش نشاني ها بي ثمر خواهد بود گفت: اين طرح به زودي ساكنان ، كاركنان و تمام افراد حاضر در مجتمع هاي مسكوني و تجاري را نيز شامل مي شود.