به گزارش خبرنگار مهر دومین نشست هیئت داوران مهرواره هوای نو با حضور سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگی عمومی کشور، حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقات و امور خیریه، حجت الاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیئت و تشکلهای دینی، وحید ملتجی دبیر مهرواره هوای نو و جمعی از داوران این جشنواره در مجموعه فرهنگی شهدای هفتم تیر برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجت الاسلام مجید باباخانی ضمن قدردانی از حضور داوران اظهار داشت: هوای نو برگرفته از حرکت توجه به هیئتها و تشکلهای دینی خاص بود که ۲۰ سال پیش رقم خورد.
وی افزود: همه اقداماتی که در هوای نو شکل میگیرد دو هدف را دنبال میکنند و با دقت نظر است که ما میتوانیم به اهداف مهرواره نزدیک شویم.
حجت الاسلام خاموشی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی خود هیئت است اظهار داشت: اگر فکر هیئتی داریم که انقلاب اسلامی در آن نیست آن هیئت نام ندارد که انقلاب اسلامی از هیئت برخاسته است و خودش هیئت است و در ادوار مختلف دیدیم که گیرنده پیام رهبر به طور خاص، هیأت مذهبی هستند و همواره مقام معظم رهبری درباره آثار آنان پیام میدهند. امروز بساط دشمن در حوزه فرهنگی پهن است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: خطاب اصلی در حوزه پیامهای اجتماعی فرهنگی حضرت آقا، بیشتر هیأت مذهبی هستند.
وی افزود: باید روی بیانیه گام دوم بسیار کار شود. هیئت پرچمدار امام حسین هستند. مسیر هیئت باید تقویت کننده جریان انقلاب اسلامی باشد.
حجت الاسلام خاموشی گفت: اربعین یک مرز معنویت است و باید آن را پاس داشت و محکمتر پیش برویم و هرچه دشمن در این مسیر بیشتر فشار بیاورد ما باید استوارتر گام برداریم.
وی افزود: این اتفاق ساده نیست که دشمن، هیئت را جبهه اول میبیند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مختص هیأتها است اظهار داشت: هیأت مرز ایثار و شهادت را در جهان نشان میدهد شعرخوانی و نوحه خوانی برای اهل بیت باید در راستای تحقق اهداف انقلاب باشد. تشکلها نباید مانعی میان امت و امام ایجاد کند بلکه باید تسهیلگر باشد.
خاموشی بیان کرد: رسالت سازمان تبلیغات اسلامی حمایت از برنامههای هیأتهای مذهبی است ما در این مسیر حدی هستیم و یکی از بدنههای جریان ساز فرهنگی انقلاب و حوزه دین هیأت است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: لازم است هیأتهای مذهبی بسیار جدی تر قرآن را مورد توجه قرار دهند مقام معظم رهبری در این زمینه مدل ارائه فرمودند و هیأت نباید از قرآن فاصله بگیرد بلکه باید بتواند نخبه قرآنی به جامعه تحویل دهد.
وی با تاکید بر اینکه در مفاهیم و محتوای تولیدی هیأت باید توجه شود، گفت: برای مثال در عرصه هنری اذان فاصله معناداری داریم. میطلبد در عرصه مفاهیم سخنرانان اقدامات قابل توجهی داشته باشد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به ظرفیت بقاع متبرکه عنوان کرد: بقاع متبرکه مکان خوبی برای حضور هیأتهای مذهبی است و امروز ۲ هزار بقعه شاخص وجود دارد و تا به امروز قریب به ۸۰۰ هیأت در امامزادهها مراسم برگزار کردند مرکز افق که در بقاع متبرکه فعالیت دارد سبب شده بقاع متبرکه به مردم معرفی و بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در این مراسم با اشاره به اینکه در کشور دچار چالش زبان هستیم گفت: مردم تصور میکنند منابر اصلی برای زندگی آنها ثمره ندارد و هیأت میتواند بر این چالش غلبه کند.
وی افزود: مردم زبان برخی خطبا و برنامههای تلویزیونی و رادیویی و مسؤولان را نمیفهمند اما هیأت این مزیت را دارد که میتواند با مردم ارتباط برقرار کند. نباید از این محافل به خصوص مجالس کوچک و خانگی غافل شد.