مصطفی پورکاظم شایسته در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: یکی از مقصران اصلی عدم تولید و رونق نیافتن بحث سرمایه گذاری وجود عنصر نامطلوب قاچاق است که یکی از معضلات اصلی به شمار میرود.
وی تصریح کرد: ۲۰ میلیارد دلار چرخش و زایش کالاهای قاچاق در کشور عدد و ارقام کمی نیست و قطعاً این میزان مانعی در مسیر رشد تولید و بسترسازی برای اشتغال است.
معاون امور حقوقی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نهاد ریاست جمهوری گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال مزین به مهار تورم و کمک به رشد تولید برنامههای متنوعی را در پیش گرفته که از جمله این برنامهها فعال سازی سامانههای مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
پورکاظم شایسته افزود: اگر این سامانهها به درستی فعالیت کنند، از فرآیند پیش قاچاق گرفته تا ورود کالای قاچاق از مبادی اصلی مورد رصد و پایش قرار میگیرد تا با اشرافیت و تسلط کامل بتوان جلوی کالاهای قاچاق به کشور را گرفت.
وی گلایه تولیدکنندگان را در ورود کالاهای قاچاق به کشور یادآور شد و خاطرنشان کرد: این تولیدکنندگان حق دارند که در این زمینه شاکی باشند و تلاش ما بر این است تا در همه استانهای کشور سامانهها را به نحوی مرتبط و متصل کنیم تا با همکاری گمرک، صمت و سایر نهادها مقابله و مبارزه جدی با قاچاق کالا و ارز انجام شود.
پورکاظم شایسته در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: باید از طریق این سامانهها اطلاعات در سامانه تجارت و انبارهای کشور ثبت و ضبط شده تا به صورت ریشهای و سیستماتیک جلوی قاچاق کالا گرفته شود.
وی اجرایی شدن مصوبات ستاد مرکزی را در یک فرآیند درست و اصولی بسیار مهم و با اهمیت توصیف کرد و ادامه داد: در استانها نیز به تبع همین تصمیم گیری ها حتی در سطح عرضه نیز باید از فروش کالاهای قاچاق جلوگیری شده و مدیریت صحیحی در این بخش اتفاق بیفتد.
پورکاظم شایسته بیان کرد: تلاش ما بر این است تا از مراحل پیش از مبادی ورود کالای قاچاق به کشور تا عرضه آن برنامه ریزی ها و ساماندهی کار به نحوی باشد تا حداقل عرضه این کالاها را در سطح بازار شاهد باشیم.
وی با ابراز نگرانی از قاچاق کالاهای یارانه ای و اساسی در کشور نظیر آرد، گندم، دارو، دام و… را یادآور شد و اظهار کرد: حتی چنین کالاهای اساسی مردم که با هزاران مصیبت در کشور تأمین میشود، در خارج از کشور قاچاق شده و مورد سوءاستفاده قرار میگیرد.
پورکاظم شایسته با بیان اینکه یک درصد کل قاچاق کشور در استان اردبیل رخ میدهد که با مدیریت و هماهنگی مناسب در استان اردبیل کارها و اقدامات پیشگیرانه انجام شده است، تصریح کرد: انتظار میرود با تداوم همین روحیه همدلی بتوان بهترین آثار و نتایج را به دست آورد.
مردم در خرید کالاها به شناسه و کد رهگیری توجه کنند
معاون امور حقوقی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نهاد ریاست جمهوری گفت: از سال گذشته عرضه کالاهای داخلی و تولید کشورمان را منوط به ارائه کد رهگیری و شناسه کردیم تا مردم در خرید خود به این ۲ اصل توجه کنند.
وی افزود: اگر هموطنان با شناسه و کد رهگیری خرید کالاها را انجام دهند قطعاً از ضمانت و دیگر حمایتهای داخلی در این حوزه استفاده خواهند کرد و با کمترین دغدغه و مشکل کالاها را با کیفیت مناسب مصرف میکنند.
پورکاظم شایسته در مورد لوازم آرایشی و بهداشتی نیز خاطرنشان کرد: بخش عظیمی از تولید این محصول در خارج از کشور و به صورت واردات انجام میشود که در خرید این کالاها نیز خانوادهها باید به کد سلامت و بهداشت توجه کنند.
وی اضافه کرد: کالاهای سلامت محور که نگرانی جامعه را نیز به همراه داشته در بحث واردات و قاچاق با آسیبهای جدی برای افراد جامعه روبه رو است که ضرورت دارد در مصرف مواد آرایشی حتماً مصرف کنندگان به کد سلامت توجه کرده و در این زمینه دغدغههای مسئولان را به حداقل برسانند.
معاون امور حقوقی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نهاد ریاست جمهوری بیان کرد: بخش عظیمی از تولید محصولات بهداشتی به صورت داخلی است اما در حوزه مواد آرایشی بخش عمده ای وارداتی است که در این زمینه بهتر است به کیفیت و نشان استاندارد آنها توجهی جدی شود.