به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی ان ان،
این پنجمین ماموریت سرنشین دار چین به ایستگاه فضایی از سال ۲۰۲۱ است.
در میان خدمه Shenzhou-16، دکتر «گوئی»، استاد مؤسسه معتبر هوانوردی دانشگاه Beihang چین که تحصیلات فوق دکتری خود را در کانادا دنبال کرد، اولین غیرنظامی چینی است که در یک پرواز فضایی اعزام میشود. سایر فضانوردان دیگر از اعضای ارتش آزادیبخش خلق چین به شمار میروند.
آژانس فضایی سرنشین دار چین (CMSA) در یک کنفرانس مطبوعاتی با معرفی فضانوردان اعزامی گفت که دکتر گوئی محمولههایی را برای آزمایشهای فضایی به کار خواهد گرفت، در حالی که دو نفر دیگر با نام «جینگ» و «ژو» علاوه بر انجام آزمایشهای فنی، فضاپیما را اداره و مدیریت خواهند کرد.
فرمانده این فضاپیما نیز یک کهنه سرباز فضایی با نام «جینگ» است که در سال ۱۹۹۸ جزو اولین تیم فضانوردان چین بود و قبلاً سه مأموریت پرواز سرنشین دار را انجام داده است.
پرتاب فضاپیمای Shenzhou-16 در حالی انجام میشود که چین به سرعت در حال پیشرفت تواناییهای خود در فضا است، از جمله از طریق ایجاد ایستگاه فضایی تیانگونگ که ساخت اولیهاش در سال گذشته به پایان رسید و انتظار میرود حداقل برای یک دهه مورد استفاده فضانوردان قرار گیرد.
چین تلاش کرده است ایستگاه فضایی خود را برای همکاری با شرکای بینالمللی، از جمله با میزبانی آزمایشهایی از کشورهای دیگر آماده سازی کند.
پکن سالهاست که از قدرت رو به رشد خود به عنوان یک قدرت فضایی جهانی استفاده میکند.
به گفته رسانههای دولتی چین، در حالی که ساخت سازه سه ماژول T شکل ایستگاه فضایی در مدار سال گذشته به پایان رسید، برنامههایی برای گسترش سازه و گسترش قابلیتهای تحقیقاتی آن در سالهای آینده وجود دارد.
ماژول هسته تیانگونگ برای اولین بار در سال ۲۰۲۱ وارد مدار شد و اولین قدم بزرگ در رویای ایستگاه فضایی است که توسط دولت چین از سال ۱۹۹۲ پیش بینی شده بود.
پیشتر دیلی میل گزارش داده بود که اگر آمریکا اقدامی اضطراری برای غلبه بر موانع بوروکراتیک بر سر راه نوآوری و تسریع پیشرفتهای فناورانه انجام ندهد، تا ۲۰۳۲ چین از آن جلو میزند و به ابر قدرتی فضایی تبدیل میشود. این هشدار بخشی از گزارش واحد نوآوری دفاعی (زیرمجموعه وزارت دفاع آمریکا)، آزمایشگاه تحقیقات نیروی هوایی و نیروی فضایی به نام «وضعیت پایه صنعت فضایی» و خواستار اجرای طرحی به نام «ستاره شمالی» است تا پیشرو بودن اقتصادی، فناوری، زیست محیطی، اجتماعی و نظامی (دفاعی) آمریکا برای نیم قرن بعد تضمین شود.
در گزارش مذکور اشاره شده چین برنامهای عظیم برای چند دهه تنظیم کرده تا سلطه نظامی و اقتصادی خود در فضا را تامین کند. این درحالی است که آمریکا هنوز یک استراتژی پیوسته و منسجم برای حفظ موقعیت برتر خود در زمینه فضایی ندارد.
چین اکنون در ایجاد و به کارگیری فناوریهای نوین، ۵تا۶ بار سریعتر از آمریکا عمل میکند و قابلیتهای خود برای خلع سلاح، ایجاد اختلال و از بین بردن ماهوارههای موجود در مدار زمین را نشان داده است.