به گزارش خبرنگار مهر، انسیه خزعلی، معاون زنان رئیس جمهور در اولین دوره آموزشی زنان و حکمرانی اظهارداشت: همه دستگاهها با هم افزایی باید حرکتی برای معرفی الگو و مطالبه گری داشته باشند چرا که جهان پر است از مواردی که هویت زن را به چالش میکشد و تلاش میکند زن را در قالب یک مرد معرفی کند.
وی افزود: اجحاف و سو استفاده از زن در جهان صورت میگیرد و نباید به حدی در پیشرفت زنان قانع بود و تلاش کنیم برای خلأ های قانونی و رویه برای زنان، که زنان باید پیش قدم برای رفع خلأ ها باشند.
خزعلی به اهمیت جایگاه زنان نخبه گفت: زنان در آموزش، پژوهش، سلامت، کار آفرینی پیشرو هستند و امید به زندگی در زنان ایرانی بیشتر است و نشان از وضعیت خوب در توسعه انسانی دارد ولی نباید به این حد قانع بود.
معاون زنان رئیس جمهور ادامه داد: باید در نظام واره شغلی که برای زنان میبینیم تجدید نظر داشته باشیم. باید ویژگیهای زنان را ببینیم و مسئولیت چندگانه زنان را در شغلهایشان لحاظ کنیم. باید به مسئولیتهایی که به زنان سپرده شود و گاهی از زنان دریغ میشود توجه کرد. رهبری در دیدار اخیر با زنان ۲ بار تایید کردند که باید برای دخالت دادن زنان در تصمیم گیری کلان چاره اندیشی شود تا کشور از مدیریت زنان بهره مند شود.
وی با بیان اینکه زن و مرد ولی یکدیگر و پشتیبان هم جهت بردن جامعه به سمت پیشرفت سوق میدهند، گفت: در دورههای حکمرانی باید وسعت دید را گسترش داد و دورههای ویژه نه تنها برای زنان بلکه برای مردان هم داشت و حتی نه تنها برای ایران بلکه دورههایی برای کشورهای دیگر مانند کشور عراق داشت.
در صددیم ایران قطب کرسی زنان شود
معاون زنان رئیس جمهور تاکید کرد: طبق برنامهریزی که داریم، در صددیم ایران قطب کرسی زنان مطرح شود که پایه این امر میتواند در این دوره امروز حکمرانی گذاشته شود، دورههای بعدی را با همکاری کشورهای منطقه و همسایه برگزار کنیم و با نگاه رفع نقایص و الگوی سوم، الگو جدیدی را به جهان ارائه دهیم که زنان را به ترقی برساند.
خزعلی گفت: زنان ما در ورزش به ویژه سال قبل مدالهای زیادی کسب و تقریباً آماری مشابه مردان دارد و محیط بدون حاشیه و سالمی برای ورزش بانوان وجود دارد.
وی گفت: در برنامه هفتم اقدامات خوبی برای ارتقای زنان و خانواده، فرزندآوری، فرزند پروری، اشتغال و بهره وری افزون از سواد آنها در نظر گرفته شدهاست.
معاون زنان رئیس جمهور گفت: وظیفه ما است برای شناساندن الگوی سوم زن در گام دوم انقلاب همه هم خود را به کار بریم و باید حرکتی را برای مطالبه گری، شناساندن، معرفی و ارائه الگو برای زنان در جهانی که هویت زن، وجود، هستی و داشتههای زن را به چالش میکشد انجام دهیم.
خزعلی خاطر نشان کرد: در جهانی که هویت زن، وجود، هستی و داشتههای زن را به چالش میکشد، تلاش میشود در صورت معرفی زنان نمونه، این زن نمونه در قالب یک مرد معرفی شود که این امر با ساختهها و پرداختههایی که خداوند در وجود زن به ودیعه نهاده، تفاوت و فاصله فراوان دارد.
گفتنی است؛ اولین دوره آموزشی زنان و حکمرانی، امروز توسط کمیسیون ملی یونسکو ایران در سالن شیخ فضلالله نوری مجلس شورای اسلامی با هدف آموزش، شبکه سازی و تجربه اندوزی تخصصی در حوزه حکمرانی با تمرکز بر نقش زنان با حضور برخی از نمایندگان مجلس، انسیه خزعلی، معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهور، بابک نگاه داری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، علی اکبر متکان، دبیر کمیسیون ملی یونسکو برگزار شد.