رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به آمار ازدواج دانشجویی در کشور گفت: متوسط نرخ تلخ‌کامی های طلاق در ازدواج دانشجویی به کمتر از پنج یا شش درصد می رسد و از پایدارترین ازدواج هاست.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در جشن ازدواج دانشجویی شاخه نبات ۱۴۰۲ که در تالار امام خمینی(ره) دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، ضمن ابراز خوشحالی نسبت به توفیق حاصل شده در خصوص میزبانی از زوجین دانشجو، از همه همکاران به ویژه دانشجویان انجمن اسلامی ۱۳۴۸ که بانی و میزبان اصلی این جشن هستند و تلاش‌های نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری معاونت دانشجویی و فرهنگی و روابط عمومی دانشگاه قدردانی کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه عنوان خوبی برای این مراسم انتخاب شده است اظهار کرد: شاخه نبات واژه عمیق عرفانی معنوی ادبی در فرهنگ ایرانی است. شاخه نبات نمادی از عشق ورزی لطافت طبع مهرورزی و مراودات جوانی است.

زالی عنوان کرد: ازدواج های ایرانی از شیرین ترین و حلاوت انگیزترین ازدواج هاست. از سال ۱۳۷۶ ازدواج‌های دانشجویی بر مبنای تسهیل سازی آغاز زندگی مشترک شکل گرفت. تا سال ۱۳۹۱ روند این ازدواج ها رو به تزاید بود و در سال گذشته نیز علیرغم ثابت ماندن نسبی آمار و ارقام در چند سال پیاپی، به تازگی شاهد افزایش این رقم با شیب ملایمی بودیم. در سال ۱۴۰۱، ١٣ هزار ازدواج دانشجویی در کل دانشگاه های کشور به ثبت رسید.

وی ادامه داد: دانشگاه های زیر مجموعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز نقش پررنگی در ترویج الگوی ازدواج دانشجویی دارند که یکی از دلایل آن طولانی بودن دوره دانشجویی در این دانشگاه هاست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تحلیل یک پژوهش در این زمینه بیان کرد: تاکنون ۴۳۵ هزار ازدواج دانشجویی در کشور به ثبت رسیده که اگر متوسط نرخ تلخ‌کامی های طلاق را بین ۲۲ تا ۲۷ درصد در ازدواج های مرسوم در نظر بگیریم. در ازدواج دانشجویی این رقم به کمتر از پنج یا شش درصد می رسد. بنابراین ازدواج دانشجویی از استوارترین و پایدارترین ازدواج هاست.

زالی با بیان اینکه در تعالیم اسلامی یکی از مهم‌ترین فاکتورهای ازدواج همسان بودن بودن است، ادامه داد: دانشجویان از نظر رتبه اجتماعی و تحصیلی و دغدغه‌های اجتماعی و اقتصادی تشابه بیشتری در اتمسفر دانشگاهی دارند یا در غیر این‌صورت در مسیر آکادمی این تشابه افزایش می یابد.

وی تصریح کرد: یک آنالیز عمیق علمی و روانشناختی در خصوص ازدواج‌های دانشجویی نشان می‌دهد اعتمادبه‌نفس مقابله با استرس‌های محیطی و اجتماعی و ایجاد محدودیت‌های فردی و کسب مهارت‌های اجتماعی در ازدواج‌های دانشجویی نسبت به سایر گروه ها بسیار بالاتر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از آمار ۱۳ میلیونی مجرد در کشور خبر داد و افزود: ۷۰۰ هزار مجرد بالای ۴۰ سال در کشور وجود دارند. از ۲۵ میلیون خانوار ایرانی ۱۳ درصد تنها زندگی می‌کنند که این عدد با توجه به سالمند شدن جمعیت رقم نگران‌کننده‌ای است؛ در سال‌های اخیر با پدیده تجرد قطعی نیز روبه‌رو بوده ایم که بعد از ۴۵ سالگی رخ می‌دهد. این الگو یک پدیده معطوف به بانوان است و مشکلاتی را در ساختار دموگرافیک ایران ایجاد می‌کند.

وی زوجین دانشجو را آینده سازان نظام سلامت کشور دانست و گفت: امیدواریم شادکامی و تحکیم عاطفی در میان زوجین دانشجو استمرار داشته باشد و با کامیابی اجتماعی و روانی توفیقات روز افزون برای این افراد حاصل شود.

دکتر سمیه اسماعیلی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مراسم، ضمن تقدیر از تلاش‌های انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ به منظور برگزاری این مراسم ‌با هدف ترغیب ازدواج دانشجویی و تبریک‌فرارسیدن دهه کرامت، اظهار کرد: باشگاه فرهنگی خانواده معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه برای متاهل‌ها و مجردهای خانواده دانشگاه، برنامه‌های ویژه‌ای نظیر کارگاه‌های آموزشی، اردو با محوریت استحکام زندگی، فرزندآوری و فرزندپروری و ایجاد گروه‌های گفت‌وگو محور برگزار می‌کند.

وی گفت: آرزومندم دختران و پسرانی که قصد تشکیل زندگی دارند، با اقتدار و عاقلانه مسیر درست را انتخاب کنند و در تمام مراحل زندگی‌ مشترک خوشبخت و موفق باشند.

در این مراسم با حضور ۷۵ زوج پس از اجرای موسیقی، استندآپ کمدی، تئاتر دانشجویی، موسیقی زنده و مسابقه، مراسم عقد نمادین دو زوج نیز برگزار شد.