به گزارش خبرنگار مهر، شصت و دومین دوره مسابقات قایقرانی روئینگ بزرگ مسکو با کسب ۶ مدال شامل یک نقره و ۵ برنز توسط تیم ایران به پایان رسید. در این رقابتها، ورزشکارانی از کشورهای بلاروس، ازبکستان، روسیه، قزاقستان، صربستان، ارمنستان و ایران در قالب ۲۵ تیم شرکت داشتند.
افشین فرزام سرمربی تیم روئینگ کشورمان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: حضور تیمهای مختلفی از کشورهای روسیه، بلاروس حتی قزاقستان، ازبکستان و صربستان در این رویداد مشخص کرده بود که این رقابتها باید سطح بالایی باشد. قهرمانان المپیک و جهانی و عنوان داران این کشورها بخصوص کشور میزبان و بلاروس در تیمهای مختلف پخش شده بودند و همین باعث شده بود در برخی مواد رقابت برای ما سخت شود.
وی با بیان اینکه این رویداد با حضور ۲۵ تیم و بیش از هزار ورزشکار در مواد مختلف برگزار شد، افزود: کشورها برای حضور در این مسابقات آزاد بودند و به همین دلیل در هر ماده با تعداد زیادی ورزشکار مواجه میشدیم. میزبان، این رقابتها را تحت قوانین بین المللی انجام نداد چرا که اگر این کار را میکرد باید یک تیم از هر کشور در مسابقات شرکت میکرد و مسابقات مرحله شانس مجدد داشت اما این دو بند حذف شده بود. به همین دلیل شاهد حضور چندین تیم از یک کشور بودیم. همین طور در هر گروه بندی فقط ورزشکاران اول گروه راهی فینال میشدند و مرحله شانس مجدد از برگزاری مسابقات حذف شده بود تا به این ترتیب بتوانند رقابتها را در سه روز به اتمام برسانند.
وی خاطرنشان کرد: از نتایج تیم رضایت دارم. ما قبل از بازیهای آسیایی میخواستیم که تیم در یک مسابقه سخت و فشرده شرکت کند و به نوعی بچهها در شرایط شبیه سازی با رقابتهای مهم اصلی محک بخوردند. عملکرد بچهها به نوعی توقعات ما را برای بازیهای آسیایی برآورده کرد. البته حضورمان در مسابقات مسکو و تمرین و رقابت در این پیست عالی و با امکانات استاندارد و برگزاری بسیار منسجم و قوی میزبان خوب بود.
سرمربی تیم روئینگ ایران در مورد اینکه «آیا این ترکیب تیم اعزامی ایران به بازیهای آسیایی را تشکیل خواهند داد؟» گفت: ۸۰ تا ۹۰ درصد همین ترکیب خواهند بود. البته چند ورزشکار هم داریم که همراه ما نبودند و در یکی دو ماه آینده در رقابتها ارزیابی میشوند و در نهایت برای قرار گرفتند در ترکیب نهایی ارزیابی خواهند شد.
وی در خصوص اینکه با توجه به عدم داشتن پیست مسافت دو هزار متر مسابقاتی باید در مسابقات بین المللی شرکت داشته باشیم تاکید کرد: باید قبل از حضور در بازیهای آسیایی زمینه حضورمان در چند مسابقه تدارکاتی فراهم شود. البته شاید نتوانیم با همه تیم برویم و تنها با یکی دو ورزشکار در تک مادهها در مسابقات بین المللی حضور داشته باشیم.
«وقتی ورزشکاران ما راهی مسابقات بین المللی میشوند با دیدن پیست استاندارد روئینگ افسوس نبود این امکانات را نمیخورند؟» فرزام در پاسخ به این سئوال یادآور شد: ورزشکاران روسیهای حاضر در مسابقات از شهرهای مختلفی به مسکو آمده بودند. با وجود اینکه این پیست یک پیست استاندارد و با مجموعه امکانات مدرن و خوبی بود باز هم ورزشکاران میگفتند ما این پیست را برای تمرین قبول نداریم و در شهرها و پیستهای دیگر یا در رودخانههایی با مسافت زیاد اردو زده و مسابقه میدهند.
سرمربی تیم ملی روئینگ قایقرانی در پایان گفت: ما نباید در حرف فقط دنبال المپیکی شدن و مدال المپیک باشیم. باید بستر و امکانات کسب مدال المپیک هم فراهم شود و روی کیفیت مکانهای تمرین و مسابقات هم کار کنیم. وقتی حرف از مدال المپیک می زنیم باید امکاناتمان هم مانند کشورهای صاحبنامی چون چین، روسیه، کره باشد. باید در برنامه ریزی ها و شرایط تمرین و امکانات از آنها کپی برداری کنیم تا بتوانیم به موفقیت برسیم.