قم- مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان قم گفت: ۴۵ هزار نوجوان قمی در طرح غنی سازی اوقات فراغت کانون‌های مساجد قم حضور پیدا می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حیدری، ظهر سه شنبه در نشست خبری تشریح برنامه‌های اوقات فراغت کانون‌های مساجد استان قم با اشاره به رویکرد دولت مردمی و مجموعه مدیریت عالی استان در امر فعال سازی مساجد گفت: با توجه به تأکید استاندار در جلسه ستاد اوقات فراغت استان مبنی بر اهمیت و ضرورت بهره گیری از ظرفیت مساجد در راستای غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان، جلسات مکرری در همین خصوص با حضور ارگان‌ها و نهادهای مربوطه برگزار شد و طرح غنی سازی اوقات فراغت حول ۷ محور اصلی مطرح و وظایف دستگاه‌ها با حضور استاندار به آن‌ها ابلاغ شد.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد استان قم افزود: راه اندازی دوره‌های آموزشی، برگزاری حلقه‌های معرفتی با محوریت قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، فعال سازی تشکل‌های مردمی، برگزاری اردوهای تربیتی با محوریت مساجد، برپایی کلاس‌های معارفی و تقویتی و فنی و حرفه‌ای با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی، برگزاری دوره‌های آموزشی در عرصه هنری و فرهنگی همچون فیلم نامه نویسی، سواد رسانه، گویندگی و رشته‌های مختلف هنری، همچنین آموزش زبان، کلاس‌های فنی و حرفه‌ای و … از جمله رویکردهای مهم این طرح است که بر اساس زیرساخت‌های مساجد این کلاس‌ها و دوره‌ها برگزار می‌شود.

وی همچنین گفت: برگزاری المپیادهای ورزشی با محوریت مساجد، پایگاه‌های بسیج و کانون‌ها و نیز برگزاری مراسم‌های مذهبی با توجه به اینکه اوقات فراغت امسال در مردادماه با محرم تلاقی پیدا کرده و امسال با محوریت هیئت شهدای گمنام توسط نوجوانان انجام می‌شود، از دیگر برنامه‌های کلیدی ما در طرح اوقات فراغت امسال است.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد استان قم ادامه داد: به لطف الهی برای اجرای بهتر طرح، دوره‌های جامعی طراحی شده که اولویت نیز بحث تربیت و رشد معرفتی بچه هاست، ضمن آنکه در تابستان بحث‌های جذاب سازی با رویکرد تربیت را دنبال می‌کنیم، ضمن آنکه شعار اصلی برنامه‌های غنی سازی اوقات فراغت مساجد، "مسجد، کانون نشاط و تعالی" است.

وی گفت: اقدام نوآورانه‌ای در قالب این طرح صورت گرفته و آن هم اینکه بناست در سطح استان به شکل متمرکز خدمات متقابل انجام می‌شود یعنی هم نهادها در مسجد خدمت ارائه می‌کنند و هم اینکه مسجد متقابلاً خدمات رسانی به آن‌ها داشته باشد، البته همه مساجد زیرساخت هنری و فنی ندارند، لذا در طرح عملیاتی مشخص شده که کدام نقاط از سطح شهر می‌توانند در هر بخش فعال باشند و با رویکرد تخصصی برنامه‌ها دنبال شود.

حجت الاسلام حیدری ادامه داد: همه مساجد ذیل کانون‌های مساجد برنامه‌های اوقات فراغت در سطح استان ندارند چون زمینه برگزاری برخی فراهم نیست، اما اکثریت مساجد در این طرح فعال هستند. البته ما مقرر کرده‌ایم، کانون و نهادی در اولویت است که زیرساخت لازم و تعامل مناسبی بین ارکان مسجد داشته باشند.

وی گفت: تشکیل ستاد اوقات فراغت از اردیبهشت ماه با حضور استاندار همراه بوده و تاکنون نیز مصوبات خوبی داشته است و تعهد ما به استاندار این بوده که در این طرح ۴۵ هزار نوجوان حضور داشته باشند و به شکل هدفمند این برنامه را دنبال می‌کنیم.

وی اضافه کرد: بر اساس نظام ارزش گذاری، اهدافی را ترسیم کرده‌ایم که اگر فرد بر این اساس امتیاز بیاورد خدمات به او ارائه می‌شود و این هدفمندی را به طور جدی داریم که خدمات شامل مباحث اردویی، استخر و اماکن ورزشی و غیره می‌شود.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد استان قم افزود: علاوه بر رویکرد عمومی در برگزاری برنامه‌ها، به شکل تخصصی ۵۰ کانون شاخص در سطح استان فعال هستند که امورات اصلی را در عرصه‌های فنی، حرفه‌ای، ورزشی و … دنبال می‌کنند، ضمن آنکه سامانه‌ای راه اندازی شده که همه مشخصات برنامه‌های اوقات فراغت داخل آن سامانه قرار می‌گیرد.

وی تأکید کرد: هم در عرصه بکارگیری و جذب نیرو و هم اجرای برنامه‌ها، زمینه‌ها و شرایطی را در نظر گرفته‌ایم که بتوان بهترین و مؤثرترین فعالیت‌ها را داشت. البته باید تأکید کنم که با محوریت کانون‌ها، برنامه‌های مشترک و قوی با بسیج برگزار می‌شود و تشتت و چندگانگی در مسجد حذف شده است.

سازمان تبلیغات اسلامی، ۴۰۰ و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه ۱۳۰ مبلغ به مساجد اعزام می‌کنند

وی ادامه داد: در قالب این طرح مقرر شده که سازمان تبلیغات، ۴۰۰ مبلغ و دفتر تبلیغات ۱۳۰ نفر به مساجد اعزام کنند، ضمن آنکه حوزه هنری استان نیز در ۲۰ رشته و فنی و حرفه‌ای نیز چه در بخش خواهران و چه برادران هر کدام در ۲۰ رشته، استاد و مربی و کارشناس معرفی کنند و همچنین گواهی تخصصی حوزه هنری، کانون پرورش فکری و فنی و حرفه‌ای به صورت رایگان به افراد شرکت کننده اعطا شود.

حجت الاسلام حیدری افزود: همچنین آموزش و پرورش استان موظف شده همه اردوگاه‌های در اختیار را به شکل رایگان در اختیار ستاد قرار دهد، ضمن آنکه بیش از یکصد سالن آموزش و پرورش هفته‌ای یک سالن در اختیار کانون‌ها قرار گیرد و با سامانه ۱۳۷ شهرداری و دیگر ارگان‌ها در بحث اطلاع رسانی هماهنگی لازم صورت گرفته تا به یاری خدای متعال، تبلیغات به شکل متمرکز و هماهنگ و مؤثر انجام شود.

وی با بیان اینکه طرح غنی سازی اوقات فراغت از ۲۵ خرداد تا ۱۰ شهریور ماه در سطح استان برگزار می‌شود، گفت: در پایان دوره یعنی ۱۰ شهریور نمایشگاهی در محل دائمی نمایشگاه‌های استان داریم که تولیدات و محصولات سه ماهه تابستان عرضه می‌شود، ضمن آنکه در حوزه جهاد تبیین نیز با محوریت مؤسسه سعداء، برنامه‌های جدی در این عرصه داریم و علاوه بر این، در بحث هسته‌های تربیتی با محوریت مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی تفاهم نامه خوبی منعقد شده است.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد استان قم همچنین از رسانه‌های جمعی خواست که در عرصه‌های مرتبط با رسانه و فضای مجازی، بیش از پیش نقش آفرین باشند تا زمینه جذب هر چه بهتر و بیشتر نوجوانان به مساجد بیش از پیش فراهم شود.

حجت الاسلام حیدری بیان داشت: در حال حاضر ما در سطح استان، دارای ۴۳۱ کانون هستیم که مجموعاً ۵۷ هزار جمعیت فعال در آن حضور دارند اما در بحث تابستان، ۳۰۰ پایگاه اوقات فراغت در سطح استان داریم که با توجه به محدودیت مربی و امکانات، ۵۰ تا از اینها به شکل تخصصی به اجرای برنامه می‌پردازند.