به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، تاکنون تلاشهای متعددی برای تولید بوهای واقعی در محیط واقعیت مجازی انجام شده که بسیاری از آنها شامل دستگاههای پوشیدنی عجیب و خسته کننده است. در همین راستا محققان چینی یک سیستم جدیدتر ابداع کرده اند که روی پوست زیر بینی کاربر قرار میگیرد.
نسخه اصلی تنظیمات این آزمایش شامل دو دستگاه کوچک است که با عنوان «تولید کننده بو» مشهور هستند. هر دو دستگاهها روی یک ماده زیرین انعطاف پذیر و سبک قرار میگیرند که به طور موقت روی پوست کاربر و بالای لب او می چسبد.
هر تولید کننده بو حاوی مومهای پارافینی معطر و مختلفی همراه یک محرک گرمایی است. هنگامیکه محرک به طور بی سیم توسط سیستم واقعیت مجازی مرتبط فعال میشود، یک یا هر دو تولیدکننده بو گرم میشود و در نتیجه موم اندکی آب میشود. به همین دلیل رایحه آن پخش میشود. هنگامیکه محرک خاموش شود، موم سرد میشود و به حالت جامد برمی گردد که در آن وضعیت بوی اندکی تولید میکند.
در نسخه پیچیدهتر سیستم در کل ۹ تولیدکننده بو که هرکدام رایحه مختلفی داشتند در یک ماسک صورت انعطاف پذیر به کار رفتند. با کمک چنین ترفندی میتوان صدها ترکیب و در نتیجه طیف مختلفی از رایحهها را ساخت.
محققان تاکنون ۳۰ بوی مختلف از جمله رزماری، آناناس، پن کیک و غیره را ابداع کرده اند. در آزمایشها ۱۱ داوطلب به طور دقیق بوهای تولیدی توسط سیستم را با متوسط نرخ موفقیت ۹۳ درصد شناسایی کردند.
یاو شینگ از دانشگاه هنگ کنگ و مولف ارشد پژوهش در این باره میگوید: این سیستم جدید جایگزینی برای کاربران است تا بتوانند بو را در محیط مجازی شناسایی کنند. واکنش سریع به آزادسازی بوها، تراکم یکپارچه سازی تولید کننده بوی زیاد و ۲ طرح گجت پوشیدنی نشان دهنده پتانسیل این سیستم برای کاربردهای مختلف از حوزه سرگرمی و آموزش گرفته تا خدمات درمانی و رابط ماشین و انسان است.
این تحقیق اخیراً در ژورنال «نیچر کامونیکیشنز» منتشر شده است.