به گزارش خبرنگار مهر، سیده مریم محمدی چهارشنبه در مراسم تصفیه خانههای فاضلاب صنعتی در ملایر با اشاره به اینکه در سال گذشته شهرستان ملایر یکی از شهرستانهایی بود که بیشترین پروژههای زیست محیطی در آن افتتاح شد؛ اظهار کرد: سال گذشته در کل استان ۲۱ تصفیه خانه فاضلاب افتتاح شد.
وی با بیان اینکه تصفیه خانه شرکت خشکبار ملایر با اعتبار ۴ میلیارد تومان و تصفیه خانه کشتارگاه صنعتی دام با اعتبار ۳ میلیارد تومان افتتاح شد؛ افزود: افتتاح این تصفیه خانهها نهمین و دهمین تصفیه خانه واحدهای صنعتی شهرستان ملایر است و تلاش میکنیم محیط زیستی سالم و عاری از هر گونه آلودگی برای نسلهای آینده به جا بگذاریم.
مدیرکل محیط زیست استان همدان با بیان اینکه واحدهای صنعتی بخشی از منابع آب سالم را مصرف میکنند، گفت: هر لیتر فاضلاب این واحدهای صنعتی، ۱۰۰ مترمکعب از آب سالم را آلوده میکند پس در صورت نفوذ به آبهای زیرزمینی حجم بالایی از آب آلوده خواهد شد.
محمدی با اشاره به اینکه واحدهای صنعتی با تولید فاضلاب و پساب، موظف به احداث تصفیه خانه هستند، گفت: افتتاح پروژههای زیست محیطی در شهرستانهای فامنین، نهاوند و اسدآباد و برگزاری دورههای آموزشی در ملایر از جمله برنامههای هفته محیط زیست در استان است.
جلوگیری آلوده شدن آبهای زیرزمینی ملایر در دستور کار
در ادامه این آئین، عباس نجاری نیز اظهار کرد: جلوگیری آلوده شدن آبهای زیرزمینی و استفاده از آب تصفیه شده این واحدها برای آبیاری فضای سبز و مصارف کشاورزی را از جمله مزایای احداث این تصفیه خانه فاضلاب در ملایر است.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان ملایر با اشاره به برنامههای هفته محیط زیست در ملایر، افزود: افتتاح این دو واحد تصفیه خانه، آموزش دهیاران و شوراهای اسلامی در سطح شهرستان با موضوع «تعارض گونه گرگ و انسان و جوامع محلی» و آموزش دانش آموزان در مدارس با عنوان «یک ساعت با محیط بان» از جمله این برنامهها است.
وی از برگزاری تور رسانهای بازدید از مناطق حفاظت شده سطح شهرستان طی هفته محیط زیست خبر داد و تصریح کرد: پاکسازی طبیعت از زباله با کمک واحدهای صنعتی، جوامع محلی و علاقمندان به طبیعت و محیط زیست نیز انجام خواهد شد.