به گزارش خبرنگار مهر، مهدی عبدالمالکی ظهر چهارشنبه طی نشستی با اصحاب رسانه که در سالن شهید نوروز نژاد جهاد دانشگاه استان کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی از سال ۱۳۷۲ فعالیت خود را در سازمان جهاد دانشگاهی آغاز کرده و پس از گذشت ۳۰ سال آماده برگزاری دورههای آموزشی مورد نیاز جامعه، در حال حاضر شاهد تأثیرات بسزایی در آموزش استان است.
وی با اشاره به اینکه سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه سه مرکز آموزشی فعال دارد، افزود: با استفاده از ظرفیتهای موجود هم اکنون ۴۷ هزار نفر در این سه مرکز در حال آموزش گیری هستند.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه همچنین از برگزاری دورههای آموزشی در ۲ حوزه تخصصی و عمومی یاد کرد و گفت: در سال گذشته در دورههای عمومی که شاخصترین آنها زبانهای خارجی بوده تعداد ۲۸ هزار نفر آموزش دیدند و همچنین در دورههای تخصص نیز ۹ آیتم در ۳۲ حوزه کاری با هدف ارتقا سطح آموزش در نظر گرفته شده است.
عبدالمالکی ادامه داد: از مجموع برنامهریزیهای برای آموزش در ۳۲ حوزه کاری تاکنون ۱۰ حوزه فعال شده که با شعار «آموزش آفرینی مقدمهای برای اشتغال شما» در پی تحقق کامل آن خواهیم بود.
وی همچنین به کسب مقام برتر استان کرمانشاه در کشور برای داشتن مجهزترین آموزش مهندسی شبکه تاکید و عنوان کرد: با وجود اینکه در حوزه نیروی انسانی کمبود نیرو داریم اما اکثر مدرسین از مدارج عالی برخوردار بود که در مجموع طی سال ۱۴۰۱ تعداد ۳۱ هزار و ۳۴۸ هزار نفر از آموزشها استفاده کردند.
عبدالمالکی بیان کرد: ارتقا سطح آموزش استان کرمانشاه به عنوان یک مسئله فرهنگی که در حال حاضر وضعیت مناسبی قرار ندارد و این استان در ظرفیتهای آموزشی نسبت به سایر حوزههای دیگر موقعیت از دست رفته فراوانی دارد.
وی با تاکید بر اینکه تأثیرات آموزش درست و مهارت آموزی در زندگی عموم مردم، مطرح کرد: با این وجود استان کرمانشاه به لحاظ بازه زمانی فعالیتهای مؤسسات و مراکز آموزشی نسبت سایر استانها که به مراتب زمان طولانیتری را اختصاص میدهند بازه زمان کمتری را تعریف کرده و همین امر سبب عدم توجه به این حوزه شده است.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه یادآور شد: اگرچه در سلسله مراتب آموزش در کشور از زمان مدرسه آغاز و تا پایان دوره تحصیلی صورت میگیرد اما نسبت به دورههای آموزش تخصصی و مهارت آموزی کوتاه مدت و بلند مدت بی توجهی شده و درک نیاز به دورههای آموزشی در حداقلترین حالت ممکنه است.
عبدالمالکی با بیان اینکه بیکاری اصلیترین مشکل استان کرمانشاه است خاطر نشان کرد: سازمان جهاد دانشگاهی در داشتن برنامه برای اشتغال مدعی بوده که در همین راستا برنامههای اشتغالزایی خود را در سه حوزه شامل اشتغال فارغ التحصیلان از طریق افزایش مهارتها در کوتاه مدت، اشتغالزایی برای افراد فاقد مهارت و بیکار استان و اشتغالزایی خانگی تدوین کرده است.
وی گفت: بخشی از آموزشهای جهاد دانشگاهی به منظور تقویت فرهنگ کار و کمک به تقویت مهارتهای و غیر فنی در هفت مرحله با نام «دوره آی. سی. دی. ال کارآفرینی» صورت گرفته که در حوزه مهارتهای نرم قرار دارد.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه به برگزاری دورههای فراغت تابستانی برای ۲ رده سنی ۶ تا ۱۱ سال و ۱۲ تا ۱۸ سال اشاره کرد و افزود: این دوره به نام «آسو پارک» طراحی شده که علت نام گذاری آن داشتن بار معنایی در زمینه طلوع استعدادها و آموزشهای سوادی هزاره سوم بود.
عبدالمالکی تصریح کرد: برگزاری برنامه آسو پارک زمینهای برای ایجاد و تأسیس پارک علم و فناوری کودکان بوده که تلاش ما بر آن است که تا سال ۱۴۰۳ این برنامه با همراهی و همکاری سایر دستگاههای مرتبط محقق شود.
وی در تشریح برنامههای طراحی شده برای فراغت تابستانی کودکان و نوجوانان، اضافه کرد: برگزاری ۲ دوره آموزش با هدف تقویت مهارتهای شناختی و غیر شناختی، تقویت هوش هشت گانه و… در ایام تابستان برنامه ریزی شده که این برنامهریزی و ایده حاصل کار کارشناسی ۳ ماه استان است و در صورت موفقیت به سایر استانها و در سطح کشوری اجرایی خواهد شد.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه ادامه داد: در ماه نخست از ایام تابستان استعدادیابی لازم زیر نظر کارشناسان صورت گرفته و در ماههای بعدی برای آشنایی کودکان و نوجوانان با فضای شغلی در آینده برنامههای لازم پیادهسازی خواهد شد.
عبدالمالکی تصریح کرد: شروع ثبتنام برای دورههای فراغت تابستان از ۶ سال تا ۱۸ سال از امروز آغاز شده که برای برخورداری از تخفیفات لحاظ شده به صورت حضوری و در غیر این صورت با مراجعه به سایت مربوطه ثبتنام صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه هر ترم ۸ جلسه با ۲ روز در هفته طراحی شده، بیان کرد: ترم نخست و مراحل استعدادیابی دورههای فراغت تابستانی از ۱۰ تیرماه آغاز و تا ۱۱ خرداد ماه پیش بینی شده و دوره دوم و شروع مهارت آموزی نیز از ۲۱ خرداد ماه آغاز و تا ۲۲ شهریور ماه ادامه خواهد داشت که تشکیل کلاسهای آن ۲ روز در هفته از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ ظهر در سه بازه زمانی خواهد بود و بابت هر ترم ۹۵۰ هزار تومان شهریه لحاظ شده است.
عبدالمالکی همچنین به ظرفیت ۲۵۰ نفری دورههای فراغت تابستانی برای ردههای سنی ۶ تا ۱۱ سال تاکید کرد و گفت: اما در رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سال ظرفیت پذیرش نامحدود در نظر گرفته شده که در مجموع با آیتمهای مختلف از جمله اتاق مشاوره، روانشناسی، دورهمی، اتاق بازی و… قرار است این طرح در استان کرمانشاه رقم بخورد و برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و… تخفیفات ویژه در نظر گرفته شده است.
گفتنی است، در پایان این نشست از پوستر دوره «آسو پارک» برای ایام فراغت تابستانی رونمایی شد.