به گزارش خبرنگار مهر، صدیف بدری عصر پنجشنبه که به نمایندگی از کمیسیون عمران مجلس در جلسه بررسی آخرین وضعیت خسارت وارده سیل در فرمانداری گرمی سخن میگفت، اظهار کرد: در بخش تأسیسات زیربنایی به ویژه راه، آب و فاضلاب، مدرسه و سایر تأسیسات مهم شهری سیل اخیر خسارت هنگفتی را به شهرهای گرمی، انگوت و بیله سوار وارد کرده است.
وی تصریح کرد: در کشور در حوزه پیشگیری و مقابله با زلزله و سیل چالشهای اساسی وجود دارد و ما نتوانستیم در طراحی، اجرا، کنترل و نظارتها به نحوی عمل کنیم تا خسارتهای ناشی از زلزله و سیل به حداقل برسد.
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ساخت و سازهای اصولی به ویژه در مسیر جاری شدن سیل و عدم اجرای سیل بندها و لایروبیهای به موقع را از مشکلات و معضلات جدی برشمرد و گفت: آب منطقهای باید در سریعترین زمان عملیات لایروبی را در کنار روان سازی مسیل رودخانهها انجام داده و شرایط مناسبی را برای ساکنان حریم رودخانهها و مسیلها به وجود آورد.
بدری دهیاران، بخشداران و فرمانداران را به اهتمام جدی در ساخت و سازهای ایمن و پرهیز از ساخت واحدهای مسکونی در مناطق آسیب آفرین دعوت کرد و افزود: بنیاد مسکن نیز در طرحهای هادی باید بازنگری انجام داده و متناسب با شرایط روستاها عمران و آبادانی را با اولویت انجام دهد.
وی با قدردانی از حضور به موقع نیروهای امداد و نجات، بسیج، سپاه و سایر مجموعههای خدمات رسان برای کمک به سیل زدگان در روزهای گذشته خاطرنشان کرد: خدمات مسئولان استانی و شهرستانی قابل تحسین است ولی بهتر است این خدمات به صورت اقدامات پیشگیرانه همواره مورد توجه قرار گیرد.
بدری در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: ما در سطح ملی تلاش میکنیم تا تقویت سازمان مدیریت بحران را با منابع و اعتبارات خاص مورد توجه قرار دهیم تا در بروز حوادث سیل، زلزله و سایر رخدادها کمکهای بلاعوض و ترمیمی از سوی این سازمان به استانها سرازیر شود.
وی ضرورت استمهال بدهی کشاورزان را با همکاری بانک کشاورزی یادآو شد و بیان کرد: پرداخت خسارت از سوی صندوق بیمه محصولات کشاورزی در اولویت است و برای کشاورزانی که محصولات خود را بیمه نکردند، پرداختیها به شرط پوشش بیمهای در سال آینده انجام خواهد شد.
بدری توجه به گسترش بیمه ساختمانی در شهرها و روستاها را با پرداخت مبالغی از محل قبوض برق و آب یادآور شد و اظهار کرد: در کنار پرداخت خسارت از سوی بیمه، مسئولان کشوری باید پرداختی بلاعوض را برای حادثه دیدگان در اولویت قرار دهند.
وی از پیمانکاران و نهادهای انقلابی نظیر بنیاد مستضعفان خواست تا در کنار به کارگیری ماشین آلات سنگین خود در حوزه عمران و آبادنی، در تأمین میلگرد و سیمان به روستاییان کمک کنند.
بدری مشکل جدی استان را تأمین آب پایدار عنوان کرد و گفت: وزیر نیرو قول مساعد داده تا در سریعترین زمان با سفر به استان اردبیل نسبت به تدبیری مناسب در این حوزه اقدام کرده و آب پایداری را از حوزههای مختلف آبریز برای اردبیل و سایر شهرها تأمین کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: با توجه به کمبود منابع آب در قزل اوزن و رود ارس باید فکر اساسی در مورد انتقال آب از سایر منابع به اردبیل اندیشیده شود تا به صورت اساسی معضل پایداری آب اردبیل و سایر شهرها رفع شود.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی ضرورت تأمین آب گرمی را از سد عمارت با برنامه ریزی انجام شده یادآور شد و افزود: دولت میلیاردها تومان برای انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به مناطق شرقی کشور هزینه میکند و باید بخشی از این هزینهها را برای انتقال آب به اردبیل و سایر شهرها در نظر بگیرد.