به گزارش خبرنگار مهر، حسن قاسم پور عصر شنبه در جریان برگزاری تور خبری از منطقه «شیروان دره سی» اظهار کرد: هفته محیط زیست ۱۶ تا ۲۲ خردادماه نامگذاری شده که امسال در پنجاهمین سالگرد تأسیس سازمان جهانی، این هفته با شعار «مقابله با تهدیدات مواد پلاستیکی» گرامی داشته میشود.
وی تصریح کرد: ما با چهار منطقه تحت مدیریتی حفاظت محیط زیست رو به رو هستیم که مناطق حفاظت شده، اثر طبیعی ملی، پناهگاههای حیات وحش و پارک ملی است که در استان اردبیل شاهد معرفی مناطق حفاظت شده و اثر طبیعی ملی هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: سبلان در ارتفاع سه هزار و ۶۰۰ متری و به مساحت ۶ هزار و ۶۰۰ هکتار از مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست است که شکار و صید در این مناطق ممنوع است.
قاسم پور افزود: شورای ملی محیط زیست سال گذشته «شیروان دره سی» را با ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار محدوده محدوده به عنوان منطقه شکار ممنوع ثبت کرد و تلاش ما بر این است تا با مستنداتی که ارائه خواهیم کرد، این منطقه را به منطقه تحت مدیریت ارتقا دهیم.
وی شأن حفاظتی این مناطق را بسیار بالا دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به گونههای گیاهی و جانوری متعدد در این مناطق و ارزش حفاظتی آنها سعی بر این است تا صیانت و نگهداری از این مناطق بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
قاسم پور از مستندسازی مدارک برای ثبت «شیروان دره سی» به عنوان منطقه تحت مدیریت و حفاظت خبر داد و اضافه کرد: امیدواریم با تلاشی که محیط بانان انجام میدهند زمینه صیانت از این مناطق به شکل مناسب فراهم آید.
اصلاح قانون معادن با میدان داری حفاظت محیط زیست
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل به اصلاح قانون معادن در سال ۹۴ اشاره کرد و ادامه داد: در بند ۲۴ این قانون استعلام از محیط زیست برای صدور مجوز معدن غیر از محدوده تحت مدیریت و حفاظتی الزام آور شمرده نشده است.
وی بیان کرد: محیط زیست منتقد این قانون است چرا که باید در همه مناطق محیط زیست نظر نهایی خود را مبنی بر اکتشاف معادن اعلام کند تا برداشت معادن زمینه نابودی محیط زیست را به وجود نیاورد.
قاسم پور در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در این قانون تنها به محدوده مناطق حفاظت شده و استعلام از محیط زیست تاکید شده در حالی که ضرورت دارد در پهنه بندیهای مرتعی، جنگلی و یا سایر مناطق نیز نظر محیط زیست مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه ۱۷۴ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان اردبیل قرار دارد، تصریح کرد: ۱۰ درصد مساحت استان اردبیل را مناطق تحت مدیریت تشکیل میدهد و ۱۷ درصد مناطق استان شامل ۲۹۲ هزار هکتار نیز به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی شده است.
قاسم پور با قدردانی از تلاش ۶۶ محیط بان استان در صیانت از این مناطق گفت: طرحی در حمایت از محیط بانان در حال بررسی است تا شیفت کار آنها به نحوی تعیین شود تا در قبال ۲۴ ساعت انجام مأموریت، ۴۸ ساعت تعطیلی و استراحت برای محیط بانان اعمال شود.
وی افزود: در دولت سیزدهم برای رفاه محیط بانان اقدامات خوب حمایتی آغاز شده و امیدواریم با تلاشهای مؤثری که در این حوزه انجام میشود، محیط بانان بتوانند به وظایف خطیر خود به درستی عمل کنند.
قاسم پور در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: ما همچنان از لحاظ محیط بان از استانداردهای ملی و بین المللی آمار پایینتری داریم در حالی که به ازای هر یک هزار هکتار باید یک محیط بان فعالیت کند که این رقم در کشور ما ۱۰ هزار هکتار است.
وی فعالیت ۶۶ محیط بان را در استان یادآور شد و اضافه کرد: فعالیت این تعداد محیط بان در حالی رخ میدهد که ما به هشت برابر این تعداد که معادل ۴۰۰ نفر است در این استان نیاز داریم تا از مناطق مختلف حفاظت و صیانت کنند.
قاسم پور به برنامههای گرامیداشت هفته محیط زیست با شعار «مقابله با تهدیدات کیسه پلاستیکی» اشاره کرد و ادامه داد: آئین نامه مناسبی در کشور ما متناسب با ۱۳۰ کشور دنیا در مقابله و ممانعت از مصرف پلاستیک تصویب و ابلاغ شده که اگر به درستی به آن عمل کنیم، شاهد کاهش مصرف پلاستیک و به حداقل رساندن آلودگیهای زیست محیطی خواهیم بود.
اشد مجازات در انتظار آزاردهندگان حیات وحش
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل افتتاح خانههای محیط زیست در شهرهای مختلف و بهره برداری از تصفیه خانه یکی از واحدهای تولیدی شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل را در چرخه کامل یادآور شد و بیان کرد: در این تصفیه خانه قرار است تمامی تولیدات کارخانه ام. دی. اف به صورت چرخشی و بازیافت مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی از برگزاری کارگاه آموزشی دهیاران خبر داد و اظهار کرد: امیدواریم از تعارض رفتاری با حیات وحش پرهیز کرده و زمینه صیانت و محافظت از گونههای نادر جانوری را مهیا کنیم.
قاسم پور در ادامه سخنان خود تصریح کرد: افرادی که رفتار غیرانسانی و مجرمانه به حیات وحش داشته باشند، به اشد مجازات محکوم خواهند شد و کلیه وسایل و ادوات آنها ضبط میشود.
وی گفت: حتی در ماههای اخیر در خلخال و انگوت نمونههایی از برخورد غیرانسانی را با حیوانات شاهد بودیم که افراد دستگیر شده و در بازداشت به سر میبرند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل افزود: اگر ساکنان مناطق عشایری و روستایی به محل زندگی حیوانات مراجعه نکنند قطعاً این گونهها آسیبی به زندگی عشایر و روستاییان وارد نمیکنند که متأسفانه تعارض رفتاری در این زمینه مشکلات و آسیبهای جدی را به همراه داشته است.