عبدالرحیم افروغ در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در نشست شورای فرهنگ عمومی، ۱۸ اسفند به عنوان روز بوشهر در تقویم رسمی کشور ثبت شد.
وی با تقدیر از پیگیری امام جمعه بوشهر در این زمینه بیان کرد: نگاه ویژهتر به زیستبوم و میراث ناملموس فرهنگی استان بوشهر از اهداف این نامگذاری است و باید در راستای احیا، بازشناسی و انتقال آنها به نسل امروز بیش از پیش تلاش کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر افزود: در گذشته نیز با مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی ۱۲ شهریور سالروز شهادت رئیسعلی دلواری مبارز نستوه جنوبی به عنوان روز ملی مبارزه با استعمار نامگذاری شده بود.
وی روز ملی خلیج فارس را یکی دیگر از روهای مهم ملی برای مردم استان بوشهر عنوان کرد و افزود: این خلیج زیبا از دیرباز در زیست و معاش و شکلگیری خردهفرهنگها، آداب و رسوم اهالی این منطقه بسیار تأثیرگذار بوده است.
افروغ معرفی پیشکسوتان و مشاهیر و مفاخر فرهنگی، هنری و علمی، اسوههای مقاومت استان در برابر استعمار و استکبار جهانی، بازشناسی شهدای مقاومت و ایثار را از برنامههای مهم روز بوشهر عنوان کرد.
وی معرفی آداب و رسوم و فرهنگ و هنر بومی مردم بوشهر را از برنامههای مهم عنوان کرد و ادامه داد: «مقاومت»، «فرهنگ» و «علم» سه کلیدواژه اصلی روز بوشهر را تشکیل میدهند.
سالروز تأسیس مدرسه سعادت که از نظر تاریخی مادر مدارس جنوب ایران بهشمار میرود، بهعنوان مبنای نامگذاری روز بوشهر قرار گرفت. مدرسهای که در سال ۱۲۷۸ شمسی به سبک نوین آموزشی در بوشهر تأسیس شد.