سیریک - فرماندار سیریک گفت: با همت گروه جهادی شهید قورچی زاده و حمایت ستاد جامع پیشرفت منطقه ای ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، سند پیشرفت جامع شهرستان سیریک با دو سال کار مطالعاتی تدوین شد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا پاکروان عصر یکشنبه در نشست با اعضای ستاد پیشرفت جامع منطقه ای ستاد اجرایی فرمان امام (ره) کشور، شاکری زاده رئیس سازمان برنامه وبودجه استان هرمزگان، معاونان و کارشناسان سازمان برنامه و بودجه، اعضای هسته پیشرفت گروه جهادی شهید قورچی زاده سیریک و معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) استان هرمزگان که در سالن فرمانداری سیریک برگزار شد، اظهار کرد: این سند که با همت گروه جهادی شهید قورچی زاده سیریک تدوین شده، نقشه پیشرفت مسائل شهرستان را دقیق و به درستی احصا کرده است.

پاکروان با اشاره به ظرفیت ها و فرصت های اقتصادی دریا محور موجود در سیریک بیان کرد: اتفاقات خوبی پس از استقرار دولت مردمی با مدیریت استاندار هرمزگان در رویه های گمرکی و بنادر سیریک رقم خورده که می بینیم در سند پیشرفت نیز دیده شده، پس باید آن را تقویت کنیم.

وی با اشاره به اینکه، سند پیشرفت جامع شهرستان سیریک تقدیم سازمان برنامه استان شده است، اظهار کرد: در برنامه ای جداگانه درمرکز استان نیز سند نقشه جامع پیشرفت منطقه ای سیریک برای بررسی دقیق کارشناسی به سازمان برنامه ریزی استان تقدیم شده است.

پاکروان با بیان اینکه امروز بندر سیریک در منطقه مهم است و برخی رویه ها را در راستای پیشرفت این شهرستان اصلاح و تقویت کرده ایم، افزود: تقویت کشاورزی و فعال کردن صادرات منطقه تحولی خواهد بود که امیدواریم به زودی اتفاق بیفتد و برنامه آن نیز آماده است.

وی با بیان اینکه از ابتدا در جریان تدوین سند پیشرفت بوده‌ایم و گام به گام با اعضای گروه جهادی شهید قورچی زاده همراه بودم، تصریح کرد: نشست های مختلفی برگزار شد که در تکمیل اطلاعات، استفاده از ظرفیت نخبگان و حضور فعالانه کارشناسان شهرستان و استان خوشبختانه همراهی و تعامل خوبی برقرار شد.

وی اضافه کرد: زمانی موفق خواهیم بود و زمانی حوزه پیشرفت برای یک شهرستان معنا پیدا می کند که برنامه محور باشیم و امروز سند جامع پیشرفت بر اساس ویژگی ها و آمار و اطلاعات و داده‌های شهرستان سیریک این دغدغه را برطرف کرده و اگر بخواهیم وضعیت شهرستان را به درستی و بر اساس واقعیت تشریح کنیم، سند نقشه پیشرفت به درستی به آن اشاره کرده است و مسائل و مشکلات را به خوبی احساس کرده و چالش هایی که روزانه مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند را بیان کرده است.

پاکروان یکی از برجستگی های سند نقشه پیشرفت جامع را دوری از نگاه بخشی و تک محوری بیان کرد و افزود: نگاه همه جانبه وجامع نقشه پیشرفت نسبت به امور و موضوعات خیلی مهم است و می بینیم که در سند نقشه به حوزه اقتصادی، عمرانی، اجتماعی و فرهنگی و بقیه حوزه ها به صورت جامع نگاه شده است.

فرماندار سیریک باقدردانی از زحمات مجموعه جهادی و مردمی شهیدقورچی زاده و تشکر از حمایت ها و هدایت های ستاداجرایی فرمان امام (ره) بیان داشت: ما مسئولان باید حمایت و هدایت لازم را داشته باشیم و با نگاه ۵ ساله ای که سند دارد بتوانیم جایگاه واقعی شهرستان را در نظام پیشرفت و تحول محقق سازیم و اگر موضوع سند هم نبود مجموعه حرکت های جهادی و مردمی در حال فعالیت برای آبادانی منطقه با دغدغه مندی بالا هستندکه بایدبه آنها کمک کرد.

وی با تاکید بر اینکه نظام برنامه ریزی دقیق به ما برای شتاب بیشتر پیشرفت و توسعه شهرستان کمک خواهد کرد، گفت: با تقویت سند نقشه پیشرفت جامع شهرستان این اتفاق رخ خواهد داد گرچه ممکن است اشتراکات خیلی خوبی بین سند توسعه و سند توسعه سواحل مکران و سند نقشه پیشرفت جامع منطقه‌ای سیریک باشد که بررسی این اشتراکات و تقویت اسناد بالادستی با نگاه مثبت وپرهیز از مغایرت‌ها و موازی کاری ها می تواند به حل مسائل بهتر کمک کند و ما را به اهداف از پیش تعیین شده، رهنمون سازد.

فرماندار سیریک اضافه کرد: اکنون در این نشست رئیس سازمان برنامه و بودجه استان هرمزگان، معاونین و کارشناسان سازمان برنامه و بودجه حضور دارند، که پیرامون سند جامع پیشرفت منطقه ای به طور کامل بحث وتبادل نظر شده است وجلد اول سند تقدیم سازمان برنامه استان شده است.

وی افزود: مقرر شده است پس از بررسی وتایید و تصویب این سند، سازمان برنامه ریزی استان و کارشناسان در فاز نظام برنامه ریزی و راه حل و پس از رسیدن به رئوس اقدام در تعریف پروژه های اجرایی به تقویت و اجرایی شدن این سند با رویکرد پیشرفت وتوسعه شهرستان سیریک کمک کنند.

مبنای سند پیشرفت جامع شهرستان سیریک راهبری پیشرفت منطقه ای در سیریک خواهد بود

میثم رئیسی، مدیر گروه جهادی شهیدقورچی زاده سیریک نیز در این نشست عنوان کرد: گروه جهادی شهیدقورچی زاده سیریک در سال ۱۳۹۸ پس از طی کردن دوره های ارزیابی و آموزشی مختلف با یک تیم ۱۳ نفره مردمی وجهادی اقدام به بررسی مسائل و مشکلات مختلف شهرستان سیریک کرد و در جهت برنامه ریزی دقیق برای حل آنها به یک کارپژوهشی ومطالعاتی دقیق رو آورد.

رئیسی گفت: سند پیشرفت جامع شهرستان سیریک پس از دو سال زحمت و تلاش و با همکاری مردم، امام جمعه و مسئولان شهرستان و استان، کارشناسان محلی و استانی و ملی، اقشار مختلف جامعه، شوراهای اسلامی و دهیاران و با راهبری ستاد پیشرفت منطقه ای ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تدوین شده است.

وی افزود: سند پیشرفت جامع سیریک بر اساس ادبیات و گفتمان پیشرفت از منظر امامین انقلاب اسلامی و بصورت کاملاً علمی و دقیق وضعیت موجود شهرستان را احصا کرده و از این پس در فاز نهایی تدوین نیز مبنای برنامه ریزی در حوزه ها و عرصه های مختلف قرار خواهد گرفت که منجر به اتفاقات تحولی مهمی در منطقه خواهدبود.

رئیسی افزود: این سند برای اجرایی شدن ابتدا در کمیته برنامه ریزی شهرستان تصویب و پس از طرح در شورای برنامه ریزی و توسعه استان وارد فازهای برنامه ریزی وتعریف پروژه و اقدامات تعاملی بعدی با سازمان برنامه و دولت و نهادهای انقلابی خواهد شد و مبنای راهبری پیشرفت منطقه ای در سیریک خواهدبود.

دستاورد سند نقشه سیریک متعلق به مردم وجریان مردمی است

محمد علیان، عضو ستاد جامع پیشرفت منطقه ای کشور در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز در این نشست، به تشریح این سند پرداخت و اظهار کرد: دستاورد سند نقشه سیریک متعلق به مردم وجریان مردمی است.

علیان با بیان اینکه از افتخارات و دستاوردهای انقلاب اسلامی است که جوانانی از دل یک روستا باحفظ هویت شهرستان خود و حفظ و تقویت روحیه جهادی و انقلابی ایستادند و یک اتفاق علمی بزرگ را برای منطقه خود رقم زدند، گفت: برای پیشرفت یک منطقه باید از کارهای بخشی فاصله بگیریم و از فضای فرابخشی و جامع به منطقه نگاه کنیم.

وی افزود: می شد که از ظرفیت مجموعه های خصوصی با صرف هزینه کار تدوین سند را انجام دادولی قطعاً کارایی لازم را نداشت و مفتخریم که یک جریان مردمی به عنوان هسته پیشرفت منطقه بدون هیچ چشمداشت مالی و با وقت جهادی خود طی دو سال توانست تدوین نقشه پیشرفت جامع شهرستان را رقم بزند.

علیان با بیان اینکه، تفاوت مفهوم پیشرفت با توسعه به لحاظ محتوایی، مبنایی، گفتمانی و اجرایی است، عنوان کرد: شاید تصور بشود که کار علمی مطالعاتی با جریان مردمی سخت است و آن هم اینکه بدون پول پاشی و بدون بستن قراداد و بی هیچ چشمداشت مالی بتواند برای پیشرفت و آبادانی منطقه خود وقت بگذارد اما پس از مشاهده نتیجه کار دیدیم که می شود بدون کمک مالی کارهای بزرگی انجام داد.