به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که پیش از ظهر دوشنبه در محوطه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی برگزار شد، موزه صنایع دستی اردبیل که شامل محصولات متنوع صنایع دستی از گلیم، ورنی و جاجیم گرفته تا قلم زنی و منبت کاری را شامل میشود به صورت دائمی افتتاح شد تا علاقه مندان از این موزه بازدید کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در مراسم افتتاح موزه صنایع دستی اظهار کرد: یکی از ظرفیتهای عظیم استان اردبیل اشتغال بیش از ۳۰ هزار هنرمند در حوزه صنایع دستی است که با تنوع خاص و کیفیت تولید و روانه بازار مصرف میشود.
حسن محمدی ادیب تصریح کرد: ما شرایط خوبی را در تولید این صنایع دستی در قالب کارگاههای کوچک، متوسط و همچنین واحدهای مسکونی هنرمندان شاهد هستیم که قطعاً این تولیدات میتواند زمینه خوبی برای بازارهای هدف صادراتی باشد.
وی گفت: در سالی که اردبیل به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو معرفی شده ما از فرصت فراهم شده استفاده کردیم تا با حضور رئیس شورای جهانی صنایع دستی و معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بتوانیم این موزه را افتتاح کرده و در کنار آن kمایشگاه آثار صنایع دستی هنرمندان استان و جشنواره ملی گلیم را در شهر عنبران شاهد باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: ۳۰ هزار هنرمند صنایع دستی در استان اردبیل در حوزه تولید آثار فاخر در این بخش فعال هستند و در ۶۰ رشته تولیدات خود را در عرصه ملی و جهانی عرضه میکنند.
محمدی ادیب در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم تا با همراهی گمرک استان اردبیل مشکل ایجاد شده در صادرات محصولات صنایع دستی را برطرف و به تقویت این بخش کمک کنیم.
وی اضافه کرد: رویدادهای متنوعی که با محوریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در استان اردبیل برگزار میشود با شعار «اردبیل ۲۰۲۳» بوده و در این راستا سعی میکنیم تا ابعاد مختلفی از توانمندیهای استان اردبیل را در این بخش معرفی کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، در کنار افتتاح موزه صنایع دستی در اردبیل، از تعدادی هنرمند صنایع دستی که موفق به دریافت مهر اصالت و نشان ملی شدند، در آئین نشست صمیمی هنرمندان صنایع دستی استان با معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تجلیل شد که احمد عطایی در رشته «قلم زنی»، جهازی در رشته «ورنی» و نامور در رشته «انگشترسازی» موفق به دریافت مهر اصالت و نشان ملی شده بودند.