به گزارش خبرگزاری مهر، الجزیره در گزارشی درباره دیوار حائل میان فلسطین اشغالی و مصر آورده است که رژیم صهیونیستی در ۲۲ نوامبر ۲۰۱۰، اسرائیل اقدام به ساخت حصاری با مصر به طول ۲۴۵ کیلومتر کرد که از شهر رفح در شمال مصر تا ام الرشراش (ایلات) امتداد دارد. هدف از ساخت این حصار، مقابله با مهاجرت غیرقانونی و مبارزه با قاچاق مواد مخدر عنوان شد.
پس از گذشت ۳ ماه از اعلام ساخت این دیوار و درپی تظاهرات گسترده در مصر که به سقوط حسنی مبارک، رئیس جمهور پیشین مصر انجامید، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی، دستور تسریع در ساخت این حصار را داد.
به دنبال انقلاب ماه ژانویه ۲۰۱۱ در مصر، سینا شاهد افزایش حملات مسلحانه بود و به همین دلیل رژیم صهیونیستی تصمیم به افزایش ارتفاع دیوار از ۵ متر به ۶ متر گرفت زیرا ارتفاع ۵ متری را کافی نمیدانست. همچنین این دیوار با دوربینهای نظارتی و رادار و سیستمهای حسگر کنترل از راه دور، تجهیز شد.
سرانجام در ژانویه ۲۰۱۳ ساخت بخش اصلی حصار مرزی بین مصر و فلسطین اشغالی به نام «ساعت شنی» تمام شد و آخرین قسمت این حصار نیز در دسامبر همان سال به پایان رسید. هزینه ساخت این حصار مرزی ۱.۶ میلیارد شِکل رژیم صهیونیستی معادل ۴۵۰ میلیون دلار بوده است.
رژیم صهیونیستی برای تسهیل در عبور و مرور گشتیهای خود، مسیری موازی با این حصار مرزی ساخته و گذرگاههای کوچکی نیز در این مسیر ایجاد کرده تا نظامیان اسرائیلی در شرایط اضطراری از آن عبور کنند.
محمد صلاح، نظامی مصری نیز چند روز پیش از یکی از همین گذرگاهها برای ورود به فلسطین اشغالی و کشتن ۳ نظامی این رژیم استفاده کرد.