حسین خانی مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ساخت پهپادهای ویژه برای پایش آنلاین مزارع کشاورزی و آتش نشانی و اطفا حریق گفت: این پهپاد پس از پرواز بر روی مزارع کشاورزی به صورت آنلاین تصاویری را ارائه میدهد و به واسطه این تصاویر کشاورز نیروی انسانی و حتی تجهیزاتی که در حال فعالیت است را مدیریت و رصد میکند.
وی گفت: همچنین کشاورزان با تلفن همراه خود و نرمافزارهای موجود میتوانند از راه دور با پهپاد، مزارع کشاورزی را پایش کنند.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان ضمن اشاره به اینکه این پهپاد اطلاعاتی نظیر کم آبی محصولات، آلودگیها و آفات محصولات، تراکم و روند رشد محصولات را در اختیار کشاورزان قرار میدهد، گفت: این نوع پهپاد نمونه مشابه ندارد و برای اولین بار در استانهای همدان و قم به صورت پایلوت اجرایی شد.
خانی ادامه داد: ممکن است در بخشی از نقاط زمین کشاورزی آب به خوبی توزیع نشود و گیاه آسیب ببیند و یا بروز مسائلی که احتمالاً بر میزان برداشت تأثیرگذار است، بنابراین کشاورز از طریق دسترسی به این تصاویر میتواند نقاط ضعف را شناسایی و رفع کند.
وی نگهبانی مزارع، نگهبانی دامها و پایش سیستم آبیاری را از دیگر ویژگیها و کاربردهای این پهپاد برشمرد و گفت: این پهپادها همچنین در مصارف دیگر چون سمپاشی مورد استفاده قرار میگیرند و موجب صرفهجویی ۶۰ درصدی در مصرف سم و ۹۰ درصدی در مصرف آب شده است؛ استفاده از این نوع پهپادها مانع از بین رفتن محصولات کشاورزی توسط تراکتور میشود و ضایعات را کاهش میدهد و از آلودگیهای محیطی جلوگیری میکند.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان به مدل دیگری از این نوع پهپادها در آتش نشانی اشاره کرد و گفت: این نوع پهپاد هم برای اولین بار در این شرکت دانش بنیان طراحی و ساخته شده است و مداومت پروازی ۸ ساعته و قابلیت حمل شلنگ آتش نشانی را به ارتفاع خیلی زیاد دارد. با استفاده از این پهپاد، نیروی انسانی و نردبان حذف میشود و میتوان با هزینه بسیار کم وبدون محدودیت از آن استفاده کرد.