یک روزنامه آمریکایی به نقل از کارشناسان داخل و خارج دولت "جرج بوش" تصریح کرد که با وجود ادعای دولتمردان آمریکا مبنی بر تلاش ایران برای دستیابی به سلاح اتمی، هیچ مدرک موثقی درباره ادعای نظامی بودن برنامه هسته ای ایران وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه پرتیراژ "مک کلاچی" آمریکا امروز در تیتر اول خود تحلیلی درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران منتشر کرد که در آن به نقل از کارشناسان هسته ای داخل و خارج دولت آمریکا این طور نتیجه گیری شده که برخلاف ادعاهای "جرج بوش"، رئیس جمهور آمریکا و دیگر سیاستمداران این کشورهیچ مدرک قاطعی مبنی بر اینکه هدف برنامه هسته ای ایران ساخت سلاح هسته ای است، وجود ندارد.

بر اساس این تحلیل حتی در داخل دولت نیز اختلاف نظرهایی درباره فوریت تهدید ایران بروز کرده و در حالی که بوش و معاونش،"دیک چنی" از برنامه تسلیحات اتمی ایران به عنوان یک واقعیت صحبت می کنند؛ برخی مقامهای بلندپایه در وزارت امورخارجه از جمله "نیکلاس برنز"، معاون "کاندولیزا رایس" سعی دارند از شدت لحن آنها بکاهند.

یک مقام بلندپایه در وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود، در این باره گفت: من فکر نمی کنم کسی امروز فکر کند که ایرانی ها روی ساخت بمب کار می کنند.

کارشناسان خارج از دولت نیز بر این مسئله صحه گذاشته و می گویند هیچ مدرک قاطعی دراین زمینه وجود ندارد.

این روزنامه در ادامه می نویسد:  اگر شواهدی مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته ای ایران وجود دارد، چرا بوش آنها را فاش نکرده یا چهار سال بازرسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی آن را فاش نکرده است؟

"محمد البرادعی"، مدیرکل آژانس هفته گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان به صراحت تاکید کرد: من هیچ اطلاعاتی درباره برنامه تسلیحات اتمی ایران که در حال حاضر در جریان باشد، دریافت نکرده ام.

"مارک فیتزپاتریک"، دستیار سابق وزیر امورخارجه آمریکا در امور عدم گسترش سلاحهای اتمی که اکنون کارشناس مؤسسه بین المللی مطالعات راهبردی لندن است، نیز تایید می کند: هیچ مدرکی از کار بر روی سلاح اتمی در ایران وجود ندارد.

این روزنامه در پایان نوشت: به نظر می رسد لفاظی های بوش از جمله سخن گفتن از "جنگ جهانی سوم" در صورت دستیابی ایران به فناوری هسته ای، در مقایسه با اظهارات دستیاران ارشدش و کارشناسان خارج از دولت، "اغراق آمیز" باشد.

جمهوری اسلامی ایران با وجود عضویت در آژانس بین المللی انرژی اتمی و پایبندی آن به قوانین بین المللی و تاکید این کشور بر اینکه برنامه هسته ای صلح آمیز آن در چارچوب آژانس دنبال می شود و دستیابی به سلاح هسته ای بر خلاف اصول و مقدسات و دکترین دفاعی آن است که البرادعی هم براین حقیقت(صلح آمیز بودن برنامه) صحه گذاشته است؛همچنان با کارشکنی ها و مانع تراشی های مستمر غربی ها و در راس آن آمریکا، انگلیس و فرانسه برای استفاده از انرژی هسته ای صلح آمیز روبرو است و این کشورها، همچنان به اقدامات تنش آفرین خود ادامه می دهند و در این راه از نهادهای بین المللی مانند شورای امنیت و آژانس برای دستیابی به اهداف خاص خود سوء استفاده می کنند و از واژه فریبنده جامعه بین المللی برای توجیه فشارهای ظالمانه و تحرکات خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی ایران بهره می برند تا نشان دهند تنها چیزی که برای آنها اهمیت دارد، منصرف شدن ملت ودولت ایران ازحقوق مسلم هسته ای آنهاست و آنها هیچ ارزشی برای جایگاه آژانس در حل مسالمت آمیز موضوع هسته ای تهران قائل نیستند.