وزیر امور خارجه ونزوئلا در گفتگو با المیادین به بررسی پیام های سفر آیت الله رئیسی، رئیس جمهور ایران به ونزوئلا پرداخت و گفت: ایران با ونزوئلا و کوبا اشتراکات زیادی دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر امور خارجه ونزوئلا در گفتگو با المیادین به بررسی پیام‌های سفر آیت الله رئیسی، رئیس جمهور ایران به ونزوئلا پرداخت.

ایوان خیل پینتو، وزیر امور خارجه ونزوئلا در این گفتگو تأیید کرد که ایران با ونزوئلا و کوبا اشتراکات زیادی دارند.

وزیر امور خارجه ونزوئلا تاکید کرد که اتحادی که امروز بین ایران و ونزوئلا ایجاد شده، یک اتحاد بلندمدت است.

خیل پینتو در گفت‌وگو با المیادین گفت: سفر ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران به ونزوئلا در چارچوب توافقنامه ۲۰ ساله اتحاد راهبردی است که دو رئیس‌جمهور یک سال پیش در جریان سفر نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ایران به تهران امضا کردند.

وی با بیان اینکه ائتلاف با ایران یک اتحاد «استراتژیک» است که شامل همکاری در حوزه علم و فناوری، سرمایه‌گذاری متقابل، نفت و گاز، معدن، کشاورزی، پتروشیمی، تجارت و مبادلات گردشگری است، توضیح داد: منظور ما این است که این همکاری همه جانبه است.

گیل پینتو خاطرنشان کرد که مادورو در این سفر گفت که ونزوئلا و ایران روابط مهمی دارند که از گذشته یعنی از زمان روی کار آمدن هوگو چاوز رهبر فقید وجود داشته است.

وی تاکید کرد: ونزوئلا و ایران دو انقلاب هستند، انقلاب اسلامی ایران و انقلاب بولیواری در ونزوئلا که برای تأمین رفاه دو ملت تلاش می‌کنند.

به گفته خیل پینتو، اتحادی که امروز بین ایران و ونزوئلا ایجاد می‌شود، یک اتحاد بلندمدت است که «منفعت اساسی در تأمین رفاه مردم ما و منفعت اساسی در ایجاد تعادل جهانی دارد».

وزیر ونزوئلایی با بیان اینکه «ایران در منطقه اوراسیا خود یک قدرت است» و همزمان با اشاره به اینکه «ونزوئلا در منطقه آمریکای لاتین نیز یک قدرت است»، گفت: ونزوئلا قدرتی در حوزه انرژی و یک قدرت رو به رشد است.

او افزود: «ما هر دو قربانی حملات، تحریم‌ها و محاصره‌ها هستیم، دقیقاً به این دلیل که می‌خواهیم از طریق ژئوپلیتیک و نظم جدید جهانی که امروز در حال ساخت است، به دنیای آزاد برویم.»

خیل پینتو همچنین با اشاره به اینکه دو کشور به عنوان قدرت‌های نوظهور ستون‌های اصلی این نظم نوین جهانی هستند، خاطرنشان کرد که منافع و مسیرهای مشترک بسیاری وجود دارد.

وی افزود: همانطور که دو رئیس جمهور گفتند ما دو کشور هم خانواده هستیم و فهرست بلندبالایی از وظایف داریم که باید طی بیست سال آینده به انجام برسانیم.

خیل پینتو درباره قراردادهای امضا شده با ایران گفت: دو رئیس جمهور در چارچوب این رابطه راهبردی برای امضای ۲۵ توافقنامه موافقت کردند.

وی ادامه داد: ۲۵ توافقنامه در حوزه‌های نفت، معدن، کشاورزی، قضائیه، حمل‌ونقل و حوزه‌های جامع همکاری‌های یکپارچه است و این امر به ما امکان می‌دهد تا در روابط دوجانبه با سرعت زیادی پیشرفت کنیم.

وزیر امور خارجه ونزوئلا با تاکید بر اینکه کشورش و ایران بخشی از ژئوپلیتیک جدید جهانی هستند، گفت: ما دارای ذخایر بزرگ انرژی هستیم و ایران صنایع خود را برای سرمایه‌گذاری در نفت، گاز و پتروشیمی توسعه داده است که مورد علاقه ماست. ما منافع مشترک یکسانی داریم.

او با بیان اینکه ما در سازوکارهای اوپک پلاس و اوپک شریک هستیم و دیدگاه مشترکی برای جهان داریم، خاطرنشان کرد: دو رئیس جمهور سناریوی کنونی را تحلیل و بررسی کردند، چرا که می‌بینیم قدرت مسلط چگونه رفتار می‌کند. وضعیت ایالات متحده که کشور متجاوز مشترک علیه ایران و ونزوئلا نیز هست، همچنان رو به وخامت است.

خیل پینتو تاکید کرد که این موضوع مسئولیت دوکشور را یک ضرورت فوری می‌کند، دو کشور مسئول حفاظت از دارایی‌ها، کالاها و ظرفیت تولیدی خود به منظور حفظ تعادل جهانی هستند.

وزیر ونزوئلایی معتقد است که سفر رئیسی را می‌توان اینگونه خلاصه کرد: سفری که در آن رؤسای جمهور دو کشور مسئولیت خود را در برابر جهانیان برای تضمین ثبات کشورهای خود و ثبات تولید انرژی در مقابل تغییرات ژئوپلیتیکی که در حال گذرانده‌ایم تأیید کردند.

وی همچنین تصریح کرد که اتحاد ایران و ونزوئلا برای جهان به معنای تضمین ثبات و تأمین انرژی و به معنای تضمین حضور سیاسی در مجامع منطقه‌ای و داخلی است.

وی پیام سفر رئیس جمهور را دقیقاً این دانست که دو کشور مستقل در حال ایجاد روابطی هستند که نه تنها در زمینه همکاری‌های انرژی، بلکه در ابعاد دیگر مانند تجارت و گردشگری، روز به روز تقویت می‌شود.

او افزود: ما یک ارتباط هوایی بین دو کشور داریم که به ما امکان می‌دهد ساختار جدیدی برای همکاری بین کشورهای جنوب ایجاد کنیم و این بسیار ضروری است.

وزیر امور خارجه ونزوئلا با اشاره به اینکه ایالات متحده از حمله و از سلطه خود بر ارز و تجارت جهانی در تلاش برای تغییر برنامه‌ها و اهداف به نفع خود استفاده کرد، گفت: ایران و ونزوئلا دو کشوری هستند که قربانی این حملات شده‌اند و مقاومت کردند.

خیل پینتو افزود: رئیس‌جمهور مادورو می‌گوید هرکسی که می‌خواهد تسلیم شود و یا در مقابل دشمن تغییر موضع دهد، به حزب و کشور خیانت کرده است و این موضع مشترک هم ایران و هم ونزوئلا است.

وی ادامه داد: در نهایت ایران و ونزوئلا به نمونه‌هایی برای تمام جهان تبدیل خواهند شد که با مقاومت می‌توان بر تحریم مقابله کرد و ما قطعاً با سرعت بیشتری پیشرفت خواهیم کرد.

خیل پینتو توضیح داد که «دو رئیس جمهور در پیام خود تاکید کردند که نه ایران و نه ونزوئلا تلاش نمی‌کنند به کسی حمله کنند یا دیدگاه خود را تحمیل کنند و تنها چیزی که ایران و ونزوئلا خواستار آن هستند آزادی انتخاب مردم است.»

وی با بیان اینکه سفر رئیس جمهور ایران به ونزوئلا بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های داخلی و بین المللی داشت، افزود: این اساساً فریاد مردم ماست و پیامی است که جهان در صورت متحد شدن، پیشرفت موثرتری خواهد داشت.

وزیر ونزوئلایی خاطرنشان کرد: جهان باید از توانایی مقاومت این دو رئیس جمهور تشکر کند، زیرا آنها به جهانیان ثابت کردند که انقلاب اسلامی در طول ۴۴ سال و انقلاب بولیواری در ۲۴ سال قدرت، علی‌رغم همه تجاوزها برای رسیدن به اهدافشان با مقاومت پیروز شدند.

خیل پینتو در گفتگو با المیادین گفت: تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا بیش از ۹۰۰ مورد است و به عبارت دیگر تقریباً همه بخش‌های ما را مجازات کرده اند.

وی با بیان اینکه بخش نفت، مالی و تجاری و حتی سلامت ونزوئلایی‌ها تحت تأثیر این تحریم‌ها قرار گرفته است، افزود: ما واقعاً برایمان مهم نیست که آمریکا در مورد روابط ما چه فکری می‌کند و با چه کسانی ارتباط داریم.

وی با اشاره به اینکه ونزوئلا و ایران به قوانین بین‌المللی احترام می‌گذارند و در این زمینه دو کشور از اقتدار اخلاقی و قانونی برخوردارند و حق برقراری روابط با سایر کشورها را دارند، خاطرنشان کرد: این برای آمریکا واقعاً دیوانه‌کننده است. دولت‌های غربی از کسانی که با ایران رابطه دارند یا با آن معامله می‌کنند انتقاد کنند.

وی با بیان اینکه ما هیچ گونه نگرانی درباره رابطه با ایران نداریم، ادامه داد: حملات به ایران و ونزوئلا حملات امپریالیستی است.

خیل پینتو افزود: آنها به ما حمله می‌کنند زیرا تصمیم گرفتیم آزاد باشیم، زیرا تصمیم گرفتیم یک راه عادلانه را برای مردم خود دنبال کنیم. این یک حقیقت استکه ما بدنبال آزادی هستیم.

وزیر ونزوئلایی همچنین با اشاره به عقب نشینی هژمونی که ایالات متحده و غرب نماد آن هستند، خاطرنشان کرد: ارزش‌هایی که توسط ایالات متحده ترویج می‌شود، ارزش‌هایی است که آن قدرت جهانی بر اساس آن ساخته شده است. آنها ارزش‌هایی هستند که اصلاً ربطی به بشریت ندارند: نژادپرستی، استثمار، تهاجم و غارت منابع طبیعی و...

وی با تاکید بر اینکه امپراتوری آمریکای شمالی است همیشگی نیست، همچنین خاطرنشان کرد: این امپراتوری بر پایه غارت و نقض حقوق بشر بنا شده است و این وضعیت رو به پایان است.

او توضیح داد که این اتفاق می‌افتد زیرا مردم جهان در حال قیام هستند و مردم جهان در حال ساختن آلترناتیو هستند و ونزوئلا و ایران از جمله این آلترناتیوها هستند، آلترناتیوهای نزدیک به جهت گیری انسانی مبتنی بر احترام به حقوق بشر و احترام به حریم خصوصی همه مردم جهان.

خیل پینتو ادامه داد: در مقابل ما می‌بینیم که ایالات متحده چگونه در حال انحطاط است، جامعه‌ای است که به خودی خود بیمار است، بیمار از نژادپرستی، نفرت و مواد مخدر. سلسله پیامدهایی که به تدریج با این انحطاط تا آخر افزایش می‌یابد.

وزیر امور خارجه ونزوئلا همچنین خاطرنشان کرد: الگوی پیشنهادی آمریکا الگوی استثمار است، الگوی غارت محیط زیست، غارت انسان، پایان دادن به همه چیز است و اگر ادامه پیدا کند حتی به پایان نسل بشر خواهد انجامید.

وی با اشاره به اینکه «الگوی تعادل و تعدد مراکز قدرت الگویی است که به ما امکان می‌دهد به بشریت فرصت دهیم»، تصریح کرد: این موضوع کم کم محقق می‌شود و امروز که شاهد ابتکاراتی از این قبیل هستیم، آن را می‌بینیم. ما ابتکاراتی مانند بریکس و اتحاد ایران و ونزوئلا، و ائتلاف جنوب-جنوب را می‌بینیم، بنابراین همه جایگزین‌ها در برابر هژمونی آمریکا ایجاد شده است.

وی افزود: در آفریقا، ببینید که چگونه هر بار کشورها با قدرت و استقلال بیشتری پیشروی می‌کنند، آنها جایگزین‌هایی هستند که بشریت باید با امید بیشتری ببیند، زیرا آنها هستند که بقای نسل بشر و رفاه اجتماعی را تضمین می‌کنند.

به همین ترتیب، خیل پینتو با اشاره به اینکه همه این عقب نشینی‌های آمریکا را تماشا می‌کنند، توضیح داد: البته ما در مورد مردم آمریکا صحبت نمی‌کنیم. مردم آمریکا نیاز دارند و امیدوارند با توقف تهاجم به کشورها و بازگشت دولت به جامعه خود، مدل غارت و سرقت منابع طبیعی نیز تغییر کند. آمریکا امروز کشوری است که در آن ۴۰ میلیون فقیر زندگی می‌کنند که روزانه در فلاکت به سر می‌برند.

وزیر امور خارجه ونزوئلا با تاکید بر اینکه «هژمونی آمریکا قابل دوام نیست»، خاطرنشان کرد: «این مدل با خشونت قابل تحمیل نیست، دیکتاتوری است».

خیل پینتو با بیان اینکه این دیکتاتوری جهانی رو به افول است، تاکید کرد: مطمئن هستیم که کم کم خواهیم دید که این پارادایم چگونه تغییر خواهد کرد.

وی افزود: ما امروز در مرحله بسیار حساسی از زندگی امپریالیسم جهانی قرار داریم. این مرحله بسیار خطرناکی است زیرا نیروی بسیار قدرتمندی است و سلاح دارد و حتی توانایی نابودی کره زمین را دارد، بنابراین قادر به انجام هر کاری است.

وزیر امور خارجه ونزوئلا ابراز امیدواری کرد که عقل سلیم غالب شود و این گذار از دنیای تک قطبی به دنیای چند مرکزی و چند قطبی به تدریج همراه با صلح انجام شود.

وزیر ونزوئلا تأکید کرد که «مردم ونزوئلا عمیقاً عاشق آزادی هستند و عاشق انقلاب‌هایی هستند که به نفع مردم است».

وی افزود: ۴۴ سال است که ما به عنوان مردم ونزوئلا در انقلاب اسلامی چراغی را می‌بینیم که گذر به سوی رفاه، حاکمیت بر منابع کشور و تأمین رفاه مردم آن را روشن می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: از ونزوئلا، ما می‌توانیم با خوشحالی ببینیم که مردم ایران چگونه آلترناتیو خود را می‌سازند، آلترناتیو خود را با واقعیت فرهنگی و اجتماعی خود و با مردم خود می‌سازند و می‌دانند چگونه با وجود تجاوزات، وحدت خود را حفظ کنند.

خیل پینتو توضیح داد: جوانان ونزوئلا با دیدن مردم ایران با این احساس عجین شده‌اند و با تحسین به آنها نگاه می‌کنند زیرا راه‌حل‌هایی پیدا کردند و بر همه حملات غلبه کردند.

وی با اشاره به اینکه مردم ایران در معرض جنگ، تروریسم، آزار و اذیت تجاری و تحریم قرار گرفتند، خاطرنشان کرد: به نوعی تلاش شد ایران را غرق کنند، اما مردم ایران مقاومت کردند. مردم ایران قادر به مقاومت در برابر همه این حملات هستند و امروزه آنها یک نیروی بزرگ در علم و فناوری، در آموزش، یک قدرت نظامی بزرگ و یک قدرت در انرژی و غیره هستند.

وزیر ونزوئلایی با تاکید بر اینکه ایران برای جوانان ونزوئلایی نیز منبع تعادل در منطقه است، خاطرنشان کرد: منطقه اوراسیا اگر با حضور کشوری مانند ایران تعادل نداشته باشد، منطقه صلح نخواهد بود.

وی افزود: به همین دلیل است که ما با تحسین به او نگاه می‌کنیم.

وزیر ونزوئلا به المیادین اطمینان داد که «مسئله علم و فناوری برای ما موضوع بسیار مهمی بود و دو رئیس جمهور درباره آن بحث کردند» و افزود: «آنها درباره تأثیر شبکه‌های اجتماعی به عنوان مثال صحبت کردند. این یک موضوع بسیار مهم است.»

وی ادامه داد: ما در ونزوئلا نبرد کردیم، دشمنان ما می‌خواستند از طریق اطلاعاتی که از طریق شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شد، حقیقتی نادرست در مورد کشورمان بسازند و ما در مبارزه با این جعلیات موفق بوده‌ایم.

وزیرخارجه ونزوئلا همچنین گفت: وزارت‌خانه‌های اطلاعات ایران و ونزوئلا توافقی برای تبادل اطلاعات و خبرگزاری‌ها امضا کردند، زیرا ما در نبرد هستیم و باید با آن بجنگیم. بنابراین، بیش از هر چیز، ما یک وظیفه بسیار مهم داریم که آن انتقال حقیقت است و من فکر می‌کنم که با همکاری دو کشور تلاش خواهیم کرد تا اطمینان حاصل کنیم که این حقیقت با قدرت روزافزون به مردم خواهد رسید.