رییس هیات مدیره انجمن فناوری های بومی ایران از تولید برق مناطق روستایی با استفاده از آسیابهای آبی متروک خبر داد و گفت : دانشگاه صنعتی شریف برای اجرای این پروژه با وزارت نیرو مذاکره کرده است که در صورت موافقت این پروژه اجرایی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ایرج گودرزنیا روز گذشته در یک نشست خبری با بیان این مطلب گفت: بسیاری از میراث فرهنگی که امروز در اختیار ماست نشان می دهد که کشور ما از تکنولوژی برای سازگاری با محیط سود می جسته است.

وس به تکنولوژی ساخت منار جنبان اشاره کرد و اظهار داشت: ساروج های بکار برده در این بنای تاریخی را به منظور بررسی میزان مقاومت آن تحت قید قرار دادیم که بعد از خارج شدن از قید مجددا به حالت اولیه برگشت. این نشان می دهد که در آن زمان معماران از ساروج قابل ارتجاع استفاده می کردند.

وی استفاده از بادگیرها در شهرهای کویری، آسیاب آبی و پالایش نفت در 3 هزار و 500 سال پیش را از نمونه های مهم کاربرد تکنولوژی در زندگی یاد کرد و افزود: از این رو باید ابتدا ازاین فناوری ها شناخت دانشگاهی پیدا کرد تا بتوان بر اساس آن  تکنولوژیهای جدیدی بر اساس نیاز روز جامعه ایجاد کرد.

رئیس هیات مدیره انجمن فناوری های بومی ایران با بیان اینکه کشور ما در بسیاری ازعلوم چون نجوم سرآمد است، ادامه داد: بررسی این شواهد باعث شد که این انجمن در روزهای 18 و 19 اردیبهشت سال 1387 اقدام به برگزاری کنگره "فناوری های بومی ایران" کند.

استاد دانشگاه صنعتی شریف، شناساندن ابعاد گسترده فناوری ها و توجه به ارزش های نهفته در میراث کهن فرهنگی ایران و تطابق فناوری های بومی با دانش امروز و به روز کردن آن را از جمله اهداف این کنگره ذکر کرد و افزود: از آنجا که توسعه پژوهش در گرو پشتیبانی است از این رو این همایش در صدد است با همکاری سایر ارگانها از بسترهای موجود در این زمینه استفاده کند.