اردبیل- رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: ۴۴ مخاطره طبیعی و سوانح انسان ساز کشورمان را در فصول مختلف تهدید می کند.

محمدحسن نامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: ۶۴ مخاطره طبیعی و حوادث انسان ساز در دنیا شناسایی شده که از این تعداد ۴۴ مورد در کشورمان رخ داده و یا زمینه رخداد آن وجود دارد.

وی تصریح کرد: تاکنون زلزله و سیلاب بیشترین خسارت را به شهرها و روستاهای کشورمان وارد کرده اما در کنار آن آتش سوزی، رانش زمین، فرونشست، سرمازدگی، خشکسالی، ریزگرد و سایر مخاطرات طبیعی در شهرها و روستاهای مختلف خسارت‌های هنگفتی را به بار آورده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در قالب کارگروه‌های تخصصی در سازمان بحران کشور تلاشمان بر این است تا نقشه الگویی بروز این حوادث و سوانح را مورد توجه قرار دهیم تا بر اساس شرایط اقلیمی و جغرافیایی استان‌ها راهکارهای پیشگیرانه در مخاطرات طبیعی و انسان ساز مورد توجه قرار گیرد.

نامی افزود: در استان اردبیل ما با تنوع رخدادهای طبیعی و حوادث انسان ساز نظیر زلزله، سیل، سرمازدگی، خشکسالی و گرد و غبار روبه رو هستیم که ضرورت دارد برای هر کدام از این مخاطرات برنامه‌های پیشگیرانه در دستور کار قرار گیرد.

وی با ابراز تأسف از جاری شدن سیل در مناطق شمالی این استان و جان باختن تعدادی از هموطنانمان در این استان خاطرنشان کرد: رئیس جمهور و وزیر کشور تاکید کردند که این حوادث از نزدیک مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهای کارشناسی و علمی در کاهش تلفات مورد توجه سازمان بحران کشور قرار گیرد.

نامی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: برای کاهش سیل ما باید چند طرح را به صورت همزمان به پیش ببریم که از جمله آن می‌توان اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری، لایروبی رودخانه‌ها و کانال‌ها، گریدبندی رودخانه‌ها و محل و مسیر رودخانه‌ها و همچنین اصلاح مسیر حرکت رودخانه‌ها را با اولویت بندی خاص مورد توجه قرار داده ایم.

وی بیان کرد: در کشور به شکل کامل طرح‌های آبخیزداری اجرایی نشده و پیش بینی می‌کنیم در ۹۰ میلیون هکتار از اراضی کشور باید طرح‌های آبخیزداری با تنوع خاص اجرا شود.

نامی در ادامه اظهار کرد: تاکنون ۲۳ میلیون هکتار طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری در کشور اجرا شده ولی تلاشمان بر این است تا برای هدایت آب‌های سطحی و کاهش مخاطرات طرح‌های آبخیزداری را در استان‌های مختلف اجرایی کنیم.

وی استان اردبیل را استان پایلوت در اجرای طرح‌های آبخیزداری معرفی کرد و گفت: در ۲ سال آینده بخش عظیمی از این طرح‌ها با تأمین اعتبار از سوی سازمان مراتع و آبخیزداری کشور و قرارگاه روستایی وزارت کشور اجرایی و عملیاتی خواهد شد.

نامی تصریح کرد: این برنامه در ۳۱ استان کشور به تدریج اجرا می‌شود تا با بارش‌های رگباری در فصول مختلف خسارتی را به بار نیاورد.

وی افزود: در کنار اصلاح مسیر رودخانه‌ها، بهتر است سدهای زیرزمینی نیز برای ذخیره آب و تأمین سفره‌های زیرزمینی اجرایی و عملیاتی شود تا هدررفت منابع آب را شاهد نباشیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: متأسفانه عدم توجه به گریدبندی رودخانه‌ها شرایطی را به وجود آورده تا به دنبال جاری شدن آب، گودهای خاصی در مسیرهای رودخانه به وجود می‌آورد که این امر در تخریب پل‌ها بسیار تأثیرگذار بوده است.