شیراز- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس گفت: بیش از ۲۰ شهر و ۴۰۰ روستا در استان فارس در آستانه تنش آبی قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی‌جان صادق‌پور با بیان اینکه ۶۷ درصد از مشترکین این شرکت بالاتر از الگوی مصرف، آب مصرف می‌کنند، بیان کرد: در سه ماه اول امسال ۴۷ میلیون مترمکعب مصرف آب داشته‌ایم که تنها ٢ درصد آن مربوط به صنعت و مابقی مربوط به مصرف شرب بوده است.

صادق‌پور مجدداً بیان کرد: در سال زارعی جاری در شهرهای شمال غربی و غرب فارس از جمله نورآباد، سپیدان، مصیری، بیضاء، بخش‌هایی از شهرستان‌های اقلید و آباده و فیروزآباد و فراشبند از متوسط ٣٠ ساله هم بارش بیشتری داشته‌اند و مابقی شهرهای ما با کاهش بارندگی مواجه بودند.

او اضافه کرد: در حال حاضر ٢٠ شهر و ۴۰۰ روستای فارس در آستانه تنش آبی قرار دارند که ٢٥ درصد از جمعیت تحت پوشش شرکت آبفای فارس را تشکیل می‌دهند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس خاطرنشان کرد: در حال حاضر کمتر از ٣٠٠ روستای ما از طریق تانکرهای سیار آبرسانی می‌شوند که آبرسانی به ۱۴۰ مورد از آنها به صورت مستمر است. با پروژه‌های در دست اجرا مشکل ١١٠ روستا حل و تانکرهای آبرسانی حذف خواهد شد.

صادق‌پور اعلام کرد که توسط ۴۵ چاه کشاورزی و ۵۴ تانکر، آبرسانی به روستاها انجام می‌شود.

وی افزود: امروز خشکسالی دیگر به عنوان یک پدیده زودگذر تلقی نمی‌شود و به نوعی جز اقلیم ایران و استان فارس شده است و راهی جز سازگاری با آن نداریم و باید به گونه‌ای برنامه ریزی شود که شرایط موجود را به نفع خودمان تغییر دهیم.

صادق‌پور اضافه کرد: در سال زارعی جاری در بخش‌هایی از غرب فارس شاهد بارش حتی بالاتر از میانگین ٣٠ ساله بودیم و در عین در برخی نقاط استان بارش کمی ثبت شد که این تغییر اقلیم را نشان می‌دهد.

او با اشاره به تحت پوشش قرار داشتن دو هزار و۴۰۰ روستای بالای خانوار و ١١٧ شهر در فارس به صورت مستقیم توسط آبفای فارس، تعداد مشترکین آبفای استان را یک میلیون و ۱۵۰ هزار اشتراک اعلام کرد که ۱۰ درصد آنها مشترک خانگی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس همچنین بیان کرد: تاکنون ۲۳ هزار کیلومتر خطوط انتقال و شبکه توزیع اجرا شده، چهار تصفیه خانه آب در مدار است و یک تصفیه دیگر هک در دست اجراست که مجموعاً جمعیت بیش از سه میلیونی روستایی را تحت پوشش قرار خواهند داد.

به گفته صادق‌پور، حدود ۱۲۸۰ حلقه چاه، ۱۲۰ دهنه چشمه و چهار مورد آب سطحی شامل سدهای درود زن، رودبال، سلمان فارسی و چشمه ساسان منابع آبی هستند که آب از آنها استحصال و برای روستاها و شهرهای تحت پوشش استفاده می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه سال گذشته ۸۵ درصد از نیاز آبی فارس را منابع زیرزمینی تأمین می‌کرد، گفت: امسال و با توجه به خشک شدن سد رودبال که تأمین کننده آب چند شهرستان فارس بود، ۸۸ درصد از منابع آبی مورد نیاز این استان از منابع زیرزمینی و ١٢ درصد از آب‌های سطحی تأمین می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس همچنین با بیان اینکه حدود ٨٠٠ هزار مترمکعب مخزن ذخیره در سطح شهرها و روستاها و یک هزار و ۷۰۰ مورد تأسیس داریم، گفت: در حوزه فاضلاب نیز ۱۱ تصفیه خانه شامل شهرهای نورآباد، اقلید، کازرون، آباده، لپویی، مرودشت، استهبان، جهرم، روستای شهر میان و روستای شهید آباد خرمبید در دست بهره برداری داریم و سه مورد هم در دست احداث داریم که جمعیت ٢٧٧ هزار نفری را شامل می‌شود.

صادق‌پور، متوسط سرانه مصرف آب در فارس را حدود ٢٠٠ لیتر بر اساس تولید و تعداد مشترکین ذکر کرد و گفت: با توجه به کمبود آب، این سرانه عدد بالایی است و نیاز به رعایت مشترکین است.