اردبیل- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: کثرت پرونده‌های قضایی در شأن ملت ایران نیست و باید تدبیری شایسته با راهکارهای پیشگیرانه در این حوزه در نظر گرفته شود.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید حسن عاملی پیش از ظهر سه شنبه در مراسم معارفه دادستان عمومی و انقلاب اردبیل اظهار کرد: دهه اول ذی الحجه فرصتی مناسب برای دعا و نیایش است تا از این اندوخته معنوی بتوانیم در سایر ماه‌ها به عنوان یک فضیلت با ارزش استفاده کنیم.

وی ضرورت توجه به بهداشت قضائی را یادآور شد و تصریح کرد: در حوزه بهداشت قضائی باید تدبیری بیندیشیم تا ورودی پرونده‌ها به مراجع قضائی که آمار وحشتناکی پیدا کرده، به حداقل برسد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: ورودی ۴۵۰ هزار پرونده در یک سال به مراجع قضائی استان اردبیل در شأن این مردم نیست و به تناسب آن ما وضعیت نگران کننده را در کشور داریم که ضرورت دارد مسئولان حوزه قضائی و سایر نهادهای فرهنگی با راهکارهای مناسب به کاهش پرونده‌ها و کوتاه شدن زمان رسیدگی کمک کنند.

آیت الله عاملی افزود: یک بخش از کار پیشگیری وظیفه دستگاه فرهنگی است اما بخش دیگر بر عهده دستگاه قضا است که ضرورت دارد با راهکارهای علمی و تخصصی جلوی نقض قوانین و مقررات گرفته شده و مرکز اصلاح و بازنگری قوانین نیز به درستی در این حوزه ورود پیدا کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورها در این بخش توانسته‌اند موفق عمل کنند که به عنوان یک راهکار علمی و عملی می‌توانیم از تجربیات آنها نیز استفاده کنیم.

آیت الله عاملی اضافه کرد: آمار بالای ورودی پرونده‌ها به مراجع قضائی و کثرت این پرونده‌ها در شأن ملت ایران نبوده و قطعاً غرور این ملت را خدشه دار می‌کند.

وی بیان کرد: در وهله بعد دستگاه قضا باید فصل الخطاب عمل کند چرا که طولانی شدن زمان رسیدگی و صدور احکام با اما و اگرهای خاص در مردم نارضایتی ایجاد کرده و امید به عدالت را خدشه دار می‌کند.

آیت الله عاملی مدیریت صحیح و به دور از اجحاف حقوق مردم را یادآور شد و ادامه داد: استیفای حقوق مردم بسیار مهم و اساسی است و در این زمینه نباید دستگاه قضا دچار کوچک‌ترین تضعیف شود.

وی تضعیف دستگاه قضا را ظلم بزرگ در حق مردم دانست و اظهار کرد: مردم باید احقاق حق کرده و به شایستگی ادای دینی را در انجام مسئولیت‌ها و مأموریت‌ها شاهد باشیم.

آیت الله عاملی وظیفه دادستان را یک وظیفه قدسی و دارای ارزش و اهمیت عنوان کرد و گفت: بنده اگر امام جمعه نبودم، قطعاً در این مسئولیت سعی می‌کردم تا با انجام وظایف خطیر و جلوگیری از منکرات فضای سالم تربیتی را در جامعه برای آحاد مردم فراهم کنم.

وی تصریح کرد: امروز نهادهای فرهنگی، قضائی و اجتماعی وظیفه دارند تا برای نسل‌های آینده و آحاد جامعه فضای سالم تربیتی ایجاد کنند که هیچ کاری مهمتر از این اصل نیست.

امام جمعه اردبیل افزود: دستگاه قضای ما باید یک دستگاه آرمانی باشد و حل مشکلات مردم نیز در گرو اقتدار و صلابت دستگاه قضا و مجموعه‌های انتظامی و نظامی خواهد بود.