به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد توحیدیراد شامگاه سه شنبه در اجلاسیه شورای اسلامی استان اصفهان اظهار داشت: بیشک شوراها از برکات ارزنده جمهوری اسلامی ایران بوده است و مؤثرترین نهاد مردمی در ساختار سیاسی و اجتماعی ایران و به عنوان نماد مردمسالاری دینی هستند.
وی افزود: واگذاری امور محلی به مردم و تقویت مدیریتهای محلی راهکار اساسی توسعه کشورهاست، در دنیای امروز دولتهایی در اداره امور و توسعه رفاه و بهبود شاخصهای اجتماعی و اقتصادی موفق بودهاند که از تصدیگری خود کاستهاند و تا حد امکان امور شهر و روستا را به انجمنهای محلی واگذار کردهاند، در حقیقت توسعه بدون تقویت انجمنهای محلی شکست میخورد.
رئیس شورای اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه از تصویب اولین قانون شوراها در سال ۵۸ تا آخرین اصلاحیه آن در سال ۹۶ به صورت مداوم از اختیارات قانونی شوراها کاسته شده است، گفت: کاهش اختیارات شوراها بدون شک امری ضد توسعه است، اعتماد به مردم و اعتماد به شوراها در کنار واگذاری وظایف به شهرداریها، تأمین مالی، اصلاح حقوقی و ساختاری و نظارت صحیح بر آنها راه برونرفت از مشکلات شهری است.
وی با اشاره به مساله بحران حاد درآمدی شهرداریها ادامه داد: بخش بزرگی از شهرداریهای ما امروزه در پرداخت حقوق دچار مشکل شدهاند تأمین منابع مالی شهرداریها از فروش تراکم یا جریمههای کمیسیون ماده صد بزرگترین اشتباه در روند شهرسازی ایران بوده است، تأمین منابع مالی از خلافسازی یعنی تشویق و کمک به توسعه تخلفات شهری و در واقع قانون؛ مردم و شهرداریها را تشویق میکند که خلاف کنند که این امر مخالف روح قانون است، از سال ۶۳ که دولت کمکهای خود را از فصل عمران بودجه عمومی کشور به شهرداریها قطع کرد تا به امروز تکلیف منابع درآمد پایدار شهرداریها به طور دقیق مشخص نیست، حتی بسیاری از موارد قانونی که سهم شهرداریها است اما وقتی به حساب خزانه واریز میشود تخصیص داده نمیشود.
توحیدیراد با تاکید بر اینکه مسائل محیط زیست متأسفانه امروزه به حد بحران و هشدار رسیده است، ادامه داد: در سه حوزه آب، خاک و هوا مشکلات جدی و نگران کنندهای وجود دارد، بخش وسیعی از تبعات مسائل زیست محیطی هنوز برای ما معلوم نیست. اینکه آلودگی هوا یا آلودگی منابع خاکی چه اثراتی بر سلامت جامعه دارد و برآورد دقیق این اثرات نیازمند سالها تلاش علمی است، اثراتی که میتواند از کودکان و مادران باردار شروع شود و تمام سطوح جامعه را درگیر کند.
وی اظهار کرد: در حوزه آب با توجه به کمبود منابع آبی مشکلات بیشتر است، طبق گفته کارشناسان با صادرات محصولات آببر سالانه نزدیک به پنجاه میلیارد مترمکعب آب به خارج کشور صادر میشود، البته انگشت اتهام هدر رفت آب در بخش کشاورزی نباید به معنای مخالفت با کشاورزی باشد بلکه باید به اصلاح روشهای آبیاری و اهمیت به آبخیزداری اهمیت داد.
رئیس شورای اسلامی استان اصفهان تصریح کرد: همچنین الگوی کشت باید متناسب با اقلیم ایران طراحی شود و موادغذایی اصلی جامعه متکی به منابع داخلی تأمین شود، اما کالاها غیراز محصولات اساسی که آببری بالایی دارند، باید از طریق واردات با توجه بهصرفه اقتصادی آن، تأمین شوند.
وی با بیان اینکه در حوزه صنعت نیز باید روشها به سمت اصلاح آببری معطوف شود، اصل ایجاد صنایع آلاینده و آببر در منطقه خشکی مانند اصفهان مورد سوال است اما اکنون که ایجاد شدهاند باید با استفاده از فیلترهای مناسب و همچنین روشهای صحیح میزان آلایندگی ومصرف آب این صنایع را پایین آورد.