به گزارش خبرنگار مهر، اشکان حاجی عبداللهی صبح چهارشنبه در نشست «فساد ستیزی؛ با اژدهای هفت سر چگونه میشود مقابله کرد؟» که از سلسله نشستهای برخط الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و در کانال ایتای حجتالاسلام حسین میرزایی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به ضرورت مقابله با فساد اظهار کرد: کلید واژه فساد بارها و بارها در بیانات رهبر معظم انقلاب شنیده شده و این ناشی از اهمیت مقابله با فساد است.
وی افزود: ایشان فساد را اژدهای هفت سر و بیماری مهلک و مسری دانستهاند، گفت: رهبر معظم انقلاب امسال نیز در دیدار با مسئولان نظام، کارگران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان نظامی از مقابله با فساد صحبت کردند.
این فعال سیاسی اجتماعی گفت: رئیس جمهور برای مقابله با فساد عزمی جدی دارد و انتصابات در دولت نیز همین موضوع را نشان میدهد. علاوه بر این عزم مقابله با فساد را در عملکرد مجلس شورای اسلامی نیز دیدهایم. قوه قضائیه هم در برخورد با فساد عزم خود را نشان داده است، بنابراین بر اساس موارد مطرح شده، در سطح کلان کشور عزم لازم برای مقابله با فساد وجود دارد.
وی با بیان اینکه شفافیت مهمترین راه مبارزه با فساد است، گفت: شفافیت باید در همه حوزهها البته به جز مسائل امنیتی بسط یابد و این شفافیت میتواند به پیشبرد اهداف مبارزه با فساد کمک کند.
حاجی عبداللهی با اشاره به لزوم بسترسازی برای مقابله با فساد بیان کرد: غالباً از برخورد مصداقی با فساد لذت میبریم، البته این برخورد باید در دستور کار قرار داشته باشد اما برای مقابله، بستر لازم برای انسداد مسیرهای فساد لازم است.
وی با بیان اینکه هرچه از جوانی به سمت کهولت سن میرویم، مصلحتاندیشیها نیز بیشتر میشود، گفت: این مصلحتاندیشیها گاهی به روند مبارزه با فساد ضربه زده است. جوانان اراده و انگیزه بیشتری برای مقابله با فساد دارند و باید از دغدغههای آنها در مقابله با فساد استفاده کرد.
این فعال سیاسی اجتماعی گفت: واژه اژدهای هفتسر در بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص فساد آمده است، این نشان از ارتباط افراد مفسد و لابیگری برای جذب قدرت و استفاده از انتفاع یکدیگر است. بنابراین زمانی که برای مقابله با فساد یک فرد مهم، برمیخیزیم با افراد و مجموعههای دیگری روبرو میشویم که با آنها نیز باید مقابله کرد. البته این به معنی فساد ساختاری نیست، بلکه افراد برای کسب منفعت از یکدیگر در موضوع فساد با یکدیگر مرتبط هستند.
وی با بیان اینکه فضای مجازی تیغ دو لبه در برخورد با موضوع فساد است، اظهار کرد: فضای مجازی از یک سو میتواند در شفافیت مؤثر باشد و از سوی دیگر میتواند به گسترش فساد کمک کند.
حاجی عبداللهی ادامه داد: امروز پولپاشی در فضای مجازی یک مسئله مهم است، به عنوان مثال یک مدیر ناسالم از اموال مجموعه خود استفاده میکند تا با پول پاشی به لیدرهای مجازی روند اخبار در رسانههای غیررسمی را به نفع خود پیش ببرد.
وی خاطرنشان کرد: گاهی تعارض منافع سبب ایجاد مانع در مقابله با فساد میشود که لازم است با نظارت دستگاههای متولی با این موارد برخورد شود.
این فعال سیاسی اجتماعی با بیان اینکه شبنامهها از موارد دیگری است که این روزها دیده میشود و تعداد آن نیز زیاد شده است، اظهار کرد: یکی از راههای به وجود آمدن شبنامههای بدون اسم، این است که از افراد مبارزه کننده با فساد حمایت نشدهاند. اگر قانون حمایت از گزارشگران فساد اجرا شود بخشی از این مسائل حل خواهد شد، بنابراین رسمیت دادن به افرادی که با فساد مبارزه میکنند میتواند به کاهش این شبنامهها کمک کند.
وی با بیان اینکه نظارت میدانی و حمایت رسانه ملی از نقاط مهم مبارزه با فساد است، گفت: اخبار خوب و امیدبخش و خدمات افراد خدوم باید بازتاب داده شود اما این سبب نمیشود که اخبار مقابله با فساد ذکر نشود، البته تعداد اخبار امیدبخش بسیار بیشتر از فسادهایی است که صورت میگیرد
حاجی عبداللهی تصریح کرد: اگر فردی خود پرونده فساد نداشته باشد و در مسیر مقابله با فساد نترس باشد و در عمل خود نیت خالص داشته باشد، کسی نمیتواند در مسیر مبارزه با فساد به وی ضربه وارد کند.
وی با بیان اینکه امروز برخی از مسئولان برای مقابله با فساد ترس دارند، گفت: این از دردها و آفتهای مسیر مبارزه با فساد است و مسئولان دلسوز باید در جهت رفع آن تلاش کنند.