به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا قنبری بعد از ظهر چهارشنبه در حاشیه بازدید از تاغ زارهای جنوب سمنان ضمن بیان اینکه چهار هزار هکتار تاغ زارهای استان سمنان درگیر افت سفیدک شده است، ابراز داشت: با توجه به نقش و اهمیت تاغ ها در جلوگیری از بیابانزایی و پیشروی بیابان میطلبید تا برای حفاظت از این گونه ارزشمند اقدامات لازم نیز صورت گیرد.
وی ضمن بیان اینکه ۱۹۰ هزار هکتار وسعت تاغ زارهای استان سمنان است، افزود: این تاغ ها میتوانند در پیشگیری از فرسایش بادی و بروز خسارت به زیرساختها ناشی از طوفان شن و خالی شدن سکنه روستاهای حاشیه تاغ ها اثر گذار باشند لذا چنین وسعتی نیازمند مراقبت و نگهداری است.
مدیرکل حفاظت منابع طبیعی کشور بابیان اینکه برای از بین بردن آفت سفیدک تاغ نمیتوان از مبارزه شیمیایی استفاده کرد، ابراز داشت: استفاده از سموم شیمیایی باعث از بین رفتن حیات وحش موجود در این مناطق میشود لذا راهکار دیگری غیر از این باید سریعاً تدبیر میشد.
قنبری ضمن بیان اینکه با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت از شرکتهای دانش بنیان این موضوع به دست محققان سپرده و محلول از بین بردن آفت سفیدک تاغ در استان سمنان تولید شد، تصریح کرد: این محلول برای اولین بار در کشور مورد آزمایش قرار گرفته است که امیدواریم نتایج حاصله رضایت بخش باشد.
وی ضمن بیان اینکه برای اثربخشی این محلول باید منتظر نتیجه بود، افزود: با توجه به اینکه پنج منطقه رویشی تاغ درگیر این نوع آفت است لذا مثبت بودن نتیجه میتواند قابل تعمیم در کل کشور شود.