به گزارش خبرنگار مهر، منصور بیژنی ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: باگذشت شکات ۸۲ درصد بدهیها بخشیده شده و میتوان گفت که شکات بزرگترین خیرین ما هستند.
وی با بیان اینکه در زندانهای استان ۲۷۲ نفر محکوم مالی داریم که تلاش میکنیم زمینه آزادی این تعداد را فراهم کنیم، گفت: احترام و عزت و کرامت انسانی افرادی که وارد زندان میشوند از مهمترین اصول ماست.
بیژنی تصریح کرد: اتکا به تعلیم و تربیت دینی و ارائه سبک زندگی ایرانی اسلامی، ارتقای سطح سلامت جسمی، روحی و توانمندی افراد، توجه به شرایط سنی و جنسیتی و نیازهای عمومی افراد، برخورداری تمامی افراد از حقوق بدون تبعیض از دیگر اصلهای ماست.
وی افزود: اهتمام ویژه به حرفهآموزی، حمایت از خانوادههای زندانیان و افرادی که متهم غیر عمد هستند از اصلهای ماست.
بیژنی با بیان اینکه ۱۵۵۱ مددجو در دورههای آموزشی فنی و حرفهای شرکت کردند، گفت: از این تعداد مجموعه ۱۰۳۸ نفر گواهینامه مهارت فنی و حرفهای را کسب کردند و مجموع ساعت طی شده ۱۳۴ هزار و ۱۳۰ نفر ساعت بوده است.
مدیرکل زندانهای استان اظهار داشت: در این گواهینامهها هیچ نامی از زندان و زندانی بودن نوشتهنشده و اشتغال زندانیان به چند طریق انجام میشود و این تجربیات توسط کارگاههایی است که تحت پوشش بنیاد تعاون است.
وی افزود: حدود ۴۴۲ نفر شرایط اشتغال نشسته را ایجاد کردیم که زندانی وقتش را در همان زندان با درست کردن وسایلی مثلاً صنایعدستی پر میکند و اگر روی اشتغال زندانی بهعنوان یک شاخص اصلاحی کارکنیم درباز سازگاری این افراد و جلوگیری از بازگشت افراد به زندان مؤثر و مفید است.
مدیرکل زندانهای همچنین با بیان اینکه فعالیتهای فرهنگی و تربیتی زیادی نیز در زندان برگزار میشود، تصریح کرد: اکنون در زندان یکی از اندرزگاههای ماتحت عنوان اندرزگاه قرآنی فعالیت میکند و فعالیتهایی با محوریت قران، نهجالبلاغه و احکام برگزار میشود و آثار و برکات قرآن را میتوان در این افراد مشاهده کرد.
برخی زندانیان بدهی مالی از مظلومترین زندانیان ما هستند
بیژنی بیان داشت: برخی زندانیان بدهی مالی دارند و شاید بتوان گفت از مظلومترین زندانیان ما هستند که به دلیل بدهی مالی در زندان هستند، سازمان زندانها توجه ویژهای به این افراد دارد و ستاد مردمی دیه در استان تشکیلشده است.
وی افزود: در راستای کاهش جمعیت کیفری زندانها شورای طبقهبندی زندانیان که شاکی خصوصی ندارند یا اخلاق مدار بودند با مجازات جایگزین از زندان آزاد میکنیم، بین استانها ازنظر میزان استفاده از پابند الکترونیک رتبه چهار راداریم و ۲۴ درصد محکومان شرایط دار زندان از این ارفاق قانونی استفاده کردند.
بیژنی با بیان اینکه با استفاده از فناوریهای نوین اکنون در استان ۸۶ درصد دادرسیها الکترونیکی انجام میشود، گفت: نیازی نیست زندانی با دست بند و پابند در دادگاه حاضر شوند حفظ حقوق افراد مهمترین دست آورد این موضوع است و در سال گذشته ۴۲۵۳ دادگستری الکترونیکی انجامشده است.
۴۸۱ محکوم دارای شرایط در استان کهگیلویه و بویراحمد مشمول عفو رهبری شدند
وی افزود: ۴۸۱ نفر محکوم داری شرایط مشمول عفو رهبری شدند هزاران نفر در کشور مشمول این عفو شدند و در سال گذشته ۳۸۵ زندانی با اخذ رضایت از شکات، پروندههای خود را مختومه کردند و ۶۰۰ خانوار زندانی نیازمند را تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی قراردادیم.
بیژنی اظهار داشت: در سال گذشته دو هزار و ۹۱۰ بسته معیشتی با همکاری سپاه و بسیج به خانوادههای نیازمند زندانیان اهداشده است و به ۱۱۱ زندانی آزادشده تسهیلات اشتغال ۱۰۰ میلیون تومانی پرداختشده است.
وی همچنین با بیان اینکه در استان کانون اصلاح و تربیت داریم و تمامی بزهکاران که زیر ۱۸ سال دارند به این کانونها برده میشوند، گفت: این کانون مثل یک مدرسه برای این افراد است.
بیژنی با بیان اینکه بیشترین جرایم در استان نزاع و مواد مخدر است و ورودی زندانها بیشتر بحث نزاعها و مواد مخدر است، گفت: کمتر از سه درصد زندانیان ما زن هستند و برای زنان زندان جدا داریم و جدای از زندان مرکزی است.
وی افزود: اشتغال ۱۰۰ درصد برای زندانیان زن وجود دارد و بهواسطه احترامی که به شخصیت زن داده میشود هم میزان مرخصی بیشتر و هم میزان عفو بیشتری داده میشود.