به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آرما پرس، «مهر گریگوریان» (Mher Grigoryan) معاون نخست وزیر ارمنستان امروز چهارشنبه به خبرنگاران اعلام کرد که جمهوری آذربایجان پیشنهاد ارمنستان برای تشکیل نشست کمیسیون های تعیین حدود (در مرزهای میان دو کشور) را پذیرفته است.
معاون نخست وزیر ارمنستان در پاسخ به این سوال که آیا «شاهین مصطفی اف» (Shahin Mustafayev) همتای وی از جمهوری آذربایجان به پیشنهاد او واکنش نشان داده است یا خیر، گفت: بله، او پاسخ مثبت داده است.
«مهر گریگوریان» در ادامه اضافه کرد: هنوز توافقی در مورد مکان و زمان برگزاری این نشست وجود ندارد، اما ما فرض می کنیم به زودی با هم دیدار خواهیم کرد.
ارمنستان با طرح جمهوری آذربایجان درباره کریدورها مخالف است و یکی از دلایل درگیری اخیر این دو کشور همسایه ریشه در اختلافات مرزی دارد. این دو کشور بابت تعیین نقطه صفر مرزی باهم اختلاف دارند.
روابط میان دو جمهوری پیشین اتحاد جماهیر شوروی سابق (ارمنستان و جمهوری آذربایجان) از سال ۱۹۹۱ و در پی ورود نظامیان ارمنستان به منطقه قره باغ رو به تیرگی گرایید.
این مناقشه به طور ناگهانی در سال های گذشته به اوج خود رسید و پس از ۴۴ روز مناقشه خونین سرانجام در دهم نوامبر ۲۰۲۰ با امضای توافقی میان باکو- ایروان و با وساطت روسیه به پایان رسید.
این در حالی است که ۲۲ فوریه سال جاری میلادی، دیوان بین المللی دادگستری- بالاترین نهاد قضایی سازمان ملل متحد- به جمهوری آذربایجان دستور داده بود حرکت آزادانه در جاده ها را تضمین کند.
این دو کشور که در گذشته متعلق به شوروی سابق بودند برای کنترل قره باغ در دهه ۱۹۹۰ و بار دیگر در سال ۲۰۲۰ با هم جنگیدند. ۶ هفته جنگ در پاییز ۲۰۲۰ با آتش بسی با میانجیگری روسیه به پایان رسید و طی آن ارمنستان بخش هایی از مناطقی از جمهوری آذربایجان را که برای دهه ها تحت کنترل خود داشت، واگذار کرد.